Sindirim sisteminden geç boşaldığı için tokluk hissi sağlar.
Haberin Devamı
Yulafı beslenmemizde sabah kahvaltılarında, kek ve poğaçalarda hatta ekmek yaparken bile kullanabiliriz. Yulafı hayatımıza sokmanın bize getireceği avantajlar da oldukça fazla.
YULAFIN FAYDALARI:
Çözünür liflerden olan beta glukanın en iyi kaynağıdır.
Sindirim sisteminden geç boşaldığı için tokluk hissi sağlar.
Yüksek lif oranı ile sindirim sistemini düzenler.
Bağışıklık sistemini içeriğindeki beta glukan sayesinde güçlendirir.
Kan şekerini dengeler.
Kolesterolü bağlayıp fazlasının vücuttan atılmasını sağlar ve böylece kötü kolesterolü düşürücü etki gösterir.
Saf yulaf glutensizdir, gluten intoleransı olan bireyler tarafından çoğunlukla kolay tolere edilir.
TARİFLER:
KABAK ÇORBASI:
3 orta boy kabak
2 lt su
4 kaşık light yoğurt
1 yumurta
8 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Tuz, karabiber, dereotu, nane
Kabakları iri iri doğrayıp, tuz ve karabiberle birlikte 2 lt suda haşlayın. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve yulaf ezmesini karıştırın, kaynayan kabaklı sudan 1 kepçe alıp yavaşça bu karışıma ekleyin. Elde ettiğiniz terbiyeyi tencereye yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. 10 dk kaynatın, kıyılmış dereotu ve kuru nane ilave edip blenderdan geçirin.
Haberin Devamı
YULAFLI POĞAÇA
2 su bardağı yulaf ezmesi
4 kaşık light yoğurt
1 yumurta
15 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
5 çorba kaşığı lor peyniri
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tüm malzemeleri bir kasede karıştırarak hamur haline getirin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine köfte şeklinde dizin (12 adet çıkmalı). Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.