Yaşlandıkça nefes kalitesinin düşmesi normal ama yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabilmemiz mümkün. İlerlermiş yaşına reğmen nefes problemi yaşamayan ve sağlıkla yaşamını sürdürenlerin sırrı ne?
#SağlıkYaşlandıkça akciğer fonksiyonlarında düşüş yaşanır ve nefes kalitesi düşer. Gençken üçer beşer tırmandığımız basamaklar yaş aldıkça gözümüzde büyür, düz yolda yürürken bile nefesimiz zorlanmaya başlar. Peki yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabiliriz? Akciğerimizin güçlü olup olmadığını nasıl anlarız? Üfleme topları ya da balon şişirme alıştırmaları ciğerlerimizi geliştirir mi?
#SağlıkKim istemez kolunu bile kıpırdatmadan fazla kilolarından kurtulmayı… "Ama kilo vermek hiç de o kadar kolay değil" diyorsanız bu araştırmanın sonucu sizin de yüzünüzü güldürecek ve bir an önce uyumak isteyeceksiniz. Aslında zaten yaptığı bir şeyin dozunu biraz daha artırarak kilo vermek isteyenleri buraya alalım…
#SağlıkDünyanın en büyük şirketlerinden birinin patronu genç denebilecek yaşta hayata gözlerini yumunca geriye inanılmaz bir boşluk kaldı. Şirketi yavaş yavaş yutmakta olan bu boşluğu oluşturansa patronun korkunç yönetim anlayışından başka bir şey değildi. Bu haber o patronun hikayesi...
#SubwayBağışıklık sistemi, tüketilen besinler başta olmak üzere birçok faktörden etkileniyor. Özellikle haftasonu ve yaklaşan yılbaşı kısıtlama dönemlerinde evde yapılacak hataların bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Karaca, “Yeterli miktarda, çeşitli besin gruplarını tüketmek, bağışıklık hücreleri dahil tüm hücrelerin sağlığı ve işlevi için gereklidir. Uyumakta güçlük çekiyorsanız, yatmadan önce ekran süresini bir saat için sınırlamayı deneyin, çünkü telefonunuzdan, televizyonunuzdan ve bilgisayarınızdan yayılan mavi ışık vücudunuzun doğal uyanma uyku döngüsünü bozabilir” dedi.
#KarantinaBağışıklık sistemi, tüketilen besinler başta olmak üzere birçok faktörden etkileniyor. Özellikle haftasonu ve yaklaşan yılbaşı kısıtlama dönemlerinde evde yapılacak hataların bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Karaca, “Yeterli miktarda, çeşitli besin gruplarını tüketmek, bağışıklık hücreleri dahil tüm hücrelerin sağlığı ve işlevi için gereklidir. Uyumakta güçlük çekiyorsanız, yatmadan önce ekran süresini bir saat için sınırlamayı deneyin, çünkü telefonunuzdan, televizyonunuzdan ve bilgisayarınızdan yayılan mavi ışık vücudunuzun doğal uyanma-uyku döngüsünü bozabilir” dedi.
#Beslenme Ve Diyetetik UzmanıPandeminin getirdiği evde karantina döneminde birçok kişide günlük rutin hareketler ciddi oranda azaldı. Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Nurten Korkmaz, hareketsizlik sonucu oluşabilecek kas sorunlarının önüne geçebilmek için tavsiyelerde bulundu
#HareketsizlikHamile kalmak isteyen kadınların en büyük endişelerinden biri de hamileyken fazla kilo almaktır. Bazı kadınlar hamile kalmadan önce ideal kilodadır ama hamilelikte fazla kilo almaktan korkarlar. Kimisi de fazla kiloyla hamile kalır ve hamilelikte biraz kilo vermek ister ya da çok fazla kilo almamak için çaba harcarlar.
#KadınObezite yani şişmanlık, kısaca vücutta sağlığı bozacak ölçüde aşırı ve anormal düzeyde yağ birikmesi olarak tanımlanabilir. Şişmanlık; karmaşık, çok nedenli, süreğen olan, kalıtım ile çevre şartlarının etkileşiminden oluşan ve tüm dünyayı etkileyen çok yaygın bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadınlarda vücutlarının yüzde 30, erkeklerde ise yüzde 25 üzeri olan rakamlarda obezite olarak görülür. Yağ dokusu tüm sisteme etkileyecek şekilde hormonal ve kimyasal maddeler salgılar. Bazı salgılar iştahın açılmasına, doyma sınırının üste çekilmesine ve obezitenin ilerlemesine sebep olur. Çok ağır sonuçları olan obezite ile savaşmanın şart olduğunu söyleyen Genel Cerrah Doç. Dr. Fahri Yetişir, obezitenin tanı ve tedavisi hakkında merak edilenleri anlattı.
#ObeziteBahar yaklaşırken tabii ki yine gündem zayıflama! Sosyal medya ve arkadaşlar arasında pek çok popüler besin ve diyet önerileri yapılıyor. Ancak bu yazıyı okuduktan sonra beslenmeye dair ne biliyorsanız unutun. Buradaki ‘ Beslenme’ şu an sahip olduğunuz yemek yeme davranışı. Yaşamımız boyunca çok iyi ve çok kötü yemek deneyimleri yaşıyoruz. Bu da yemek konusunda bizi daha az seçici hale getiriyor.
#ZayıflamakYılda bir ya da iki kez sağlık kamplarına gitmeyi alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum. Özellikle koşturmalı ve stresli bir hayatı olan herkesin de kendine böyle bir iyilik yapması gerektiğine inanıyorum. Detoks odaklı hizmet veren bir tür klinik olan bu merkezler Türkiye’de sağlık turizminin yeni gelişmeye başlayan bir kolu olsa da dünyada çok meşhur örnekleri var. İşte biri bizden diğeri kardeş ülke Azerbaycan’dan iki sağlık kampı…
#Detoks