yiyecekler haberleri sayfasında yiyecekler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9745 yiyecekler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bazı gıdalar masum gibi görünseler de aslında sağlığımız için uzun vadede ciddi tehdit oluşturabilirler. Bu yazımda sizlere; obezite oluşumuna, kalp ve damar rahatsızlıklarına sebebiyet verebilecek ancak bir o kadar da yemekten keyif aldığımız gıdalardan bahsedeceğim.
#YiyeceklerHepimiz bir gün yaşlanacağımızı bilsek de buna karşı koymak için çeşitli estetik müdahalelere başvurabiliriz. Ancak onun da öncesinde günlük yaşantımızda tükettiğimiz gıdaların cildimiz, bedenimiz ve ruh halimiz için ne kadar önemli olduğunu unutmamak gerekir. Bu yazımızda kırışıklıkları önlemeye yardımcı olan yiyeceklerden bahsedeceğiz. İşte kırışıklıklara ne iyi gelir merak edenlere kırışıklıklara kesin çözüm besinler…
#Kırışıklıklara Ne İyi GelirSağlıklı olmaya çalışmak, bazen yorucu gibi görünebilir. Buna bir de sağlıklı beslenmeyle alakalı bir sürü çelişkili bilgi ve öneriler de eklenince, doğru bildiğimiz yanlışlar daha bir can sıkıcı olabiliyor. Zamanla, bizim için kötü olarak kabul edilenlerin aslında iyi olduğunu ve iyi olarak kabul edilenlerin aslında hiç iyi olmadığını iddia eden yeni araştırmalar ortaya çıkıyor. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda beslenmenize dahil ettiğiniz sağlıklı yiyeceklerin, tam tersi esasen sağlıksız sayılabileceklerini düşündünüz mü? İşte o yiyecek ve içecekleri kapsayan küçük bir liste…
#SağlıklıEt ve balık gibi taze tüketilmesi gereken yiyecekleri ya da meyve ve sebzeleri uzun süreli muhafaza etmek zordur. Çünkü bu gibi malzemeler çabuk bozulur ve zaman geçtikçe besin değerini kaybederler. Buradaki en iyi arkadaşınız ise elbette buzdolabınızdır. İşte akıllıca planlama yaparak, haftalık alışverişlerinizin ömrünü uzatmanın yolları…
#BuzdolabıNerede o dalından kopar kopmaz dişlediğimiz meyveler, denizden tutar tutmaz ızgaraya atıp yediğimiz balıklar... Günümüzde yiyip içtiğimiz her şey üreticiden soframıza gelene kadar kim bilir kaç kez el değiştiriyor. Peki bu koşullar altında tükettiklerimizin tazeliğinden nasıl emin olacağız? Tabii ki bilinçlenerek! Peki siz bu konuda ne kadar bilgi sahibisiniz? Gelin testimize sınayın bilginizi...
#YiyeceklerMikroplastikler, günümüzde giderek artan bir endişe kaynağı haline geldi. Bu küçük plastik parçaları, gıda zincirine sızarak insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açabiliyor. Uzmanlar ise mikroplastik açısından zengin yiyecekleri belirleyerek bu zararlı maddelerden kaçınmak için pratik öneriler sunuyor. İşte, bu yiyecekler ve daha sağlıklı alternatifler hakkında bilmeniz gerekenler.
#SağlıkTürkler ne zaman üç öğün yemeye başladı? Peki, konserve yapıp Çinlilere kim sattı? Altı üniversitenin işbirliğiyle hazırlanan ‘Tarihsel ve Kültürel Boyutlarıyla Türk Mutfağı’ adlı kitap bu tür ilginç bilgilerin yanı sıra Orta Asya’dan günümüze değişen mutfağımızı tüm yönleriyle anlatıyor.
#Necla BayraktarBurçlar sayesinde kişiler hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. Kişinin burcuna göre belli başlı özellikler öğrenerek daha temkinli hareket edilebilir. Gezegenlerin hareketlerine göre astrolojik haritalar çıkarılarak burçların kısa ve uzun zamanlı tahminleri yapılabilmektedir. Özellikle aşk hayatında partneri daha iyi tanıyabilmek için burçların özellikleri merak edilmektedir.
#Terazi BurcuYeni yıl soframızda her zaman iddialı bir ana yemek ve bolca meze çeşitleri olur. Bu masalar bazen abartılı bulunsa da pek çoğumuz için gelecek yılı bereketle, neşeyle, birlikteliğin huzuruyla taçlandırma heyecanının sonucudur. Peki, bu ziyafetten kalanlar... Hiçbir ürünü israf etmeden ertesi gün ve sonra yapılacak hindili güveçten tavuklu pizzaya hem pratik hem çok nefis önerilerim var.
#GÜLAY BARBAROS ALTANABD'deki Icahn Tıp Fakültesi'nde görev yapan bilim insanı Dr. Swan, mikrodalga fırına konularak ısıtılan plastik kaplardaki yiyecekler konusunda uyardı. Bu yiyeceklerde BPA ve Ftalat gibi kimyasalların bulunabileceğine değinen Dr. Swan, "Plastiği asla mikrodalgaya koymayın ve mikrodalgaya plastik kaplarda konularak ısıtılmış yiyecekleri asla ama asla yemeyin" ifadesini kullandı.
#PlastikYaşlanma doğal bir süreçtir, ancak erken yaşlanma ve yaşlanmanın görünür belirtileri, yaşam tarzı değişiklikleri, doğru beslenme ve egzersizle geciktirilebilir. İşte yaşlanmayı geri çevirmek ve genç bir görünüm korumak için bilimsel olarak desteklenen yöntemler.
#Kolajenİstanbul Valisi Davut Gül, Şile'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı bir araçtan dağıtılan kumanyalardan 51 öğrencinin zehirlenmesiyle ilgili, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şile'de dağıtım yaptı. Okulun içerisinde bir dağıtım yok. Okula giden yolun üzerinde, kumanya şeklindeki yiyecekler öğrencilere dağıtılmış. Bununla ilgili valilik olarak 2 tane Milli Eğitim Müfettişimizi konuyu araştırmak üzere görevlendirdik” dedi.
#Davut Gülİngiliz kraliyet ailesi denildiğinde aklınıza ilk olarak ne geliyor? Popüler kişileri bir yana bırakırsak büyük olasılıkla herkesin aklına uyulması zorunlu olan katı kurallar gelir elbette. Sadece giyim kuşam da değil üstelik... Yenilmesi serbest olan yiyecekler var bir de yenilmeyecekler.... Yemek masasına oturma kuralları, giyilecek ayakkabının topuğunun boyu gibi sıradan hayatlarda üzerinde belki de hiç durmadığı ayrıntılar.
#Kate MiddletonHüseyin Aycibin İlkokulu’nda veli toplantısı sonrasında sürpriz bir mangal partisi yapıldı. Önce babalardan çocuklarını yetiştirirken yaptıkları hataları, pişmanlık duydukları davranışları açık yüreklilikle bir kâğıda yazmaları istendi ve ‘sürpriz mangal partisi’ne geçildi. İşte o partide mangalda bu kez yiyecek pişirilmedi, pişmanlık cümlelerini içeren o kâğıtlar yakıldı.
#Hüseyin Aycibin İlkokuluBeyaz eşyalar, evlerimizdeki en büyük yardımcılarımız, elimiz ayağımız… Alırken uzun süre kullanacağız diye özenle seçiyoruz ama bazı nedenlerden dolayı beyaz eşyalarımızın ömrü beklediğimizden daha kısa oluyor. Bu nedenlerden biri de elektrik kesintileri… Bazen tamamen kullanılmaz hale geliyor, bazen yüksek maliyetli masraflar çıkarıyor. Peki elektrik kesintisi nedeniyle elektrikli aletlerde yaşanan hasarlarda tüketicinin hakkı nedir? Tüketici hasarı kimden talep edebilir? Nereye başvurulmalı?
#Beyaz EşyaArtık hepimiz biliyoruz: Aşırı şeker tüketmek sağlığımıza çok büyük zararlar veriyor. Özellikle de işlenmiş gıdalarda fazlasıyla bulunan ilave şekerler ağzımıza attığımız andan itibaren vücudumuzdaki tüm kritik sistemleri etkiliyor. Peki hangi organ nasıl zarar görüyor? Ne kadar şeker "aşırı" kabul ediliyor? Bu soruların yanıtları hayatınızı kurtarabilir...
#SağlıkKış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı YaşamOrtodontinin halk arasında dişlerin düzeltilmesi olarak bilindiğini, ancak yalnızca dişlerin düzgün sıralanmasını değil, aynı zamanda çene pozisyonu ve iskeletsel sorunların tedavisini de kapsadığını ifade eden Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi Nuri Yelken, ortodontik tedavi hakkında önemli bilgiler verdi.
#1Van'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in eşyalarını kaldığı yurttan alıp, evinin salonuna seren babası Nizamettin Kabaiş, "Bakın, ne kadar giysi almış kendine. Hazırlığını yaptı. 'Baba Van soğuktur, kar çok yağıyor, kışlık elbiseler çok almam lazım' demişti. Millet görsün ki Rojin nasıl kış hazırlığını yapmış. Daha bundan sonra kimse, 'Rojin kendine zarar verdi, intihar etti' demesin" dedi. Baba Kabaiş, "Şimdi ne diyeceğim ne söyleyeceğim; haykırıyorum, yalvarıyorum, isyandayım. Rojin'e zarar veren insanlar vardır. Rojin'i katlettiler. Manzarayı görün, bakın buraya. Ne kadar da çocuk kendine hazırlık yapmış, her şeyini almış, kışlık eşya almış. 2 gün de derslere girmiş. Hani önce diyorlardı ya 'Sait Faik'in kitabını okumuş' diye. O kitap da ortalıkta yok" diye konuştu.
#Rojin KabaişVan'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in eşyalarını kaldığı yurttan alıp, evinin salonuna seren babası Nizamettin Kabaiş, "Bakın, ne kadar giysi almış kendine. Hazırlığını yaptı. 'Baba Van soğuktur, kar çok yağıyor, kışlık elbiseler çok almam lazım' demişti. Millet görsün ki Rojin nasıl kış hazırlığını yapmış. Daha bundan sonra kimse, 'Rojin kendine zarar verdi, intihar etti' demesin" dedi. Baba Kabaiş, "Şimdi ne diyeceğim ne söyleyeceğim; haykırıyorum, yalvarıyorum, isyandayım. Rojin'e zarar veren insanlar vardır. Rojin'i katlettiler. Manzarayı görün, bakın buraya. Ne kadar da çocuk kendine hazırlık yapmış, her şeyini almış, kışlık eşya almış. 2 gün de derslere girmiş. Hani önce diyorlardı ya 'Sait Faik'in kitabını okumuş' diye. O kitap da ortalıkta yok" diye konuştu.
#Rojin Kabaiş2024 yılının ocak ayında prostat kanserine yakalandığı açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles'ın iyileşme sürecini hızlandırmak ve kanseri yenmek amacıyla kırmızı et tüketmeyi bıraktı. Her zaman yediğine içtiğine dikkat eden kral, artık daha özenli davranıyor ve kırmızı eti diyetinden tamamen çıkardı. Peki kırmızı et ile kanserin ilişkisi nedir? İşlenmemiş et de riskli mi? Ne sıklıkla tüketmeliyiz? Uzmanlar ne diyor?
#Kral CharlesBiri müzik, diğeri sinema dünyasının iki genç ünlüsü bir yılı aşkın süredir romantik bir ilişki yaşıyor... Aslına bakılırsa bir ödül töreninde dışa vurmaya başladıkları ilişkileri yeterince ilgi odağa olmuş durumda. Ama onlar yine de ünlülerden çok duyduğumuz "Bizi basının ilgisi ayırdı" sızlanmasından uzak durmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
#Dua LipaGösteri dünyasının ünlülerinin, özellikle de kadınların başındaki en büyük dertlerden biri kilolar... Zayıflasalar bir türlü, şişmanlasalar başka türlü... Özetle ünlüler her ne yaparlarsa yapsınlar bu kilo çıkmazından bir türlü kurtulamıyorlar...
#Sharon OsbourneÇin tuzu Pakistan’da yasaklandı, birçok ülkede kullanımı kısıtlandı, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘en zararlı yiyecekler’ listesi içeriklerinde yer alıyor. Peki Çin tuzunu bu kadar sağlıksız hale getiren şey ne? Sağlığa ne gibi etkileri var ve en önemlisi Türkiye’de kullanımı ne durumda?
#Çin TuzuYazarlarımızın gündeminde okula giden çocuklarının beslenmesi var. Gizem ve Gülay kızlarının sağlıklı gelişimi için nelere dikkat ettiklerini paylaşırken beslenme uzmanı ve diyetisyen İrem Aksoy’a da beslenme çantası hazırlamanın altın kurallarını sordular.
#Gülay Barbaros AltanHamilelikte aşerilen şeyler arasında ilk bakışta rastgele gibi görünen ama bir o kadar da tuhaf bir şekilde belirli olan tatlı, tuzlu, baharatlı, soğuk ve sıra dışı tatlar da yer alıyor. Hamile insanların yüzde 90 gibi büyük bir çoğunluğu hamilelik sırasında, en sık da ilk üç aylık dönemde olmak üzere en az bir yiyecek aşermesi yaşarken, bunun nedeni hakkında nispeten az şey biliniyor.
#AşermeBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiHavaların soğumasıyla birlikte norovirüs vakalarında artış gözlemleniyor. İngiltere'de son iki haftada vaka sayısı beşte bir oranında yükselirken, Türkiye'de de benzer bir durum yaşanıyor. Uzmanlar, norovirüsün grip ve Covid gibi diğer virüslere benzer şekilde kolayca mutasyona uğrayabildiğini vurgularken, dünya genelinde her yıl bu virüs nedeniyle yaklaşık 200 bin ölüm gerçekleştiği konusunda uyarıyor. Peki, norovirüsün belirtileri neler? Nasıl yayılıyor, ne kadar süre varlığını sürdürüyor ve en çok hangi yaş grubunu etkiliyor? Bunun gibi pek çok soruyu Doç. Dr. Hüsrev Diktaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkArkeologların 19'ncu yüzyılın sonlarında keşfettiği Antik Mısır mumyaları o günden bu yana merak uyandırıyor. Mumyalama işlemlerinden tabutlardaki süslemelere pek çok detay, mumyaların basit birer tarihi eserden fazlası olduğunu çok net bir biçimde ortaya koyuyor. Son olarak ABD'de yapılan bir keşif, 3.000 yıllık bir gizemi aydınlatırken mumyalama sürecine dair hiç bilmediğimiz detayları da gözler önüne serdi. İşte ayrıntılar...
#Seyahat"Biz şimdi hayatımızın öyle bir evresindeyiz ki ben artık kocama bakıyorum. Mecbur olduğum için değil istediğim için, onu sevdiğim için...Onu bir Çin vazosu gibi pamuklara sarıp sarmalıyorum..."
#Ozzy Osbourne