Her yıl üniversitelerin heyecanla beklediği UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralamaları sonuçları açıklandı. Türkiye'den 7 üniversitenin ilk 100'de yer aldığı listede, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 38'nci, Yıldız Teknik Üniversitesi ise (YTÜ) 59'ncu sırada yer aldı.
#ÜniversiteLondra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS), üniversitelerin ‘2025 Sürdürülebilirlik Sıralaması’nı yayınladı. Buna göre ilk 500’de Türkiye’den 6 üniversite yer aldı. Bu yılın sıralamasında üniversitelerin geçen yılki sıralarını koruyamadıkları gözlendi.
#Quacquarelli SymondsYıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) genç mühendisleri Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği'nin (GYHİB) düzenlediği '13’üncü Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nda ‘Balıkçı Gemisi’ dalında düzenlenen yarışmada özel ödül dahil tüm ödüllerin sahibi oldu. Yarışmada 35 öğrenci 14 proje ile yer aldı. ‘0’ karbon, çevre dostu ve otonom özellikleriyle öne çıkan projeler Norveç için hazırlandı.
#Yıldız Teknik ÜniversitesiEmeritus Prof. Dr. Yani Skarlatos halen hoca olarak görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi’ne bundan tam 62 yıl önce adım attı. Henüz 15 yaşındayken o zamanlar lise olarak eğitim veren Boğaziçi Üniversitesi’nde fizik bölümü öğretim üyesi olarak görevini sürdüren Prof. Dr. Skarlatos, “Sağlığım el verdiği sürece çalışmaya ve bu üniversitede bulunmaya devam edeceğim” diyor.
#Emeritus Prof. Dr. Yani SkarlatosYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa kampusunda, şubat ayında hizmete giren merkez kütüphanenin tavanından kopan parçalar, ders çalışan öğrencilerin üstüne düştü. Olay kütüphanenin açılışının üzerinden geçen 9 aylık zaman zarfında üçüncü kez yaşandı.
#Yıldız Teknik ÜniversitesiYükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’na göre, 2023 yılı Uluslararası Yeşil Üniversite Endeksi’nde (UI Greenmetric) 6 Türk üniversitesi dünya sıralamasında ilk 100’e girdi. Sıralamada, İstanbul Teknik Üniversitesi 46’ıncı, Yıldız Teknik Üniversitesi 63’üncü, Erciyes Üniversitesi 85’inci, Özyeğin Üniversitesi 89’uncu, Ege Üniversitesi 96’ncı, Yeditepe Üniversitesi ise 98’inci oldu. Ayrıca ilk 1000’de Türkiye’den 93 üniversite yer aldı.
#YÖKİstanbul’un popüler caddelerinde, sırtlarına renkli, ışıklı ve hareket eden yazılarıyla dikkat çekici çantalar takan gençler geziyor. Görenler bir kez daha dönüp bakıyor. Aslında bu gençler yürüyen bir reklam panosu gibi çalışıyor ve harçlıklarını kazanıyorlar. Bu yeni iş fikrini yurtdışından getirip uygulayan reklamcı ve sırtında çantayla yürüyerek para kazandığı için hayatından çok memnun olan gençler anlattı.
#ReklamBu yıl okullar uyum haftası kapsamında okulöncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 2 Eylül’de, diğer sınıflar için 9 Eylül’de başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışma takvimine göre ara tatilin resmi başlangıç tarihi 11 Kasım Pazartesi olsa da öğrenciler ve öğretmenler için mola başladı.
#OKULİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mağara Araştırma Kulübü, 2007 yılından beri Türkiye’nin dört bir yanındaki mağaraları araştırıyor. Ekibe yeni katılan mağaracılar ise teorik eğitimlerinin ardından ilk mağara deneyimini yaşamak ve pratik eğitim almak için Kırklareli’ndeki Dupnisa Mağarası’nda yerini alıyor. İTÜ Mağara Araştırma Kulübü’nün ‘mağara sınıfı’nda zor koşullarda gerçekleşen eğitime katıldım.
#MağaraSon olarak Ankaragücü'nü çalıştıran teknik direktör Emre Belözoğlu; Fenerbahçe'deki sportif direktörlük ve hocalık dönemi, Jose Mourinho hamlesini ve Arda Güler'in Real Madrid kariyerini değerlendirdi.
#FENERBAHÇETUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu hayatı ve biyografisi, terör saldırısı ile gündeme geldi. Son dakika haberine göre; Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı haberi ardından gözlerin çevrildiği isimlerden biri de TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu oldu. Kariyerine ilk olarak Eskişehir Hava İkmal Merkezi’nde başlayan Demiroğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden lisans eğitimini tamamladı. Peki, TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Dr. Mehmet Demiroğlu hayatı ve biyografisi hakkında bilgiler!
#Mehmet Demiroğlu HayatıMilli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar, vefatının üçüncü yılında anılıyor. Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı ile 13 binden fazla öğrenciye burs verildi. Temellerini attığı Baykar'ın SİHA ve TİHA ihracatı başarısı, Selçuk ve Haluk Bayraktar'a vergi şampiyonluğu getirdi.
#Özdemir BayraktarGürkan Kaya kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şehir plancısı olan Kaya, eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda görev yapmıştır. Kariyerinde TOKİ ve KİPTAŞ gibi önemli kurumlarda görev alan Kaya, Eylül 2019’dan itibaren KİPTAŞ Projelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır. Peki, Gürkan Kaya kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Gürkan KayaDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2025’in en iyi üniversitelerini açıkladı. 2 binden fazla kurumun sıralandığı listede Türkiye 91 üniversite ile temsil edilerek, rekor kırdı. İlk 1000’e 12 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri de ilk 500’deki yerlerini korudu.
#THE 2025MasterChef Kerem Bilginer kimdir, izleyenler tarafından merak konusu oldu. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'de bu hafta kırmızı takım kaptanı Kerem Bilginer seçildi. Bu sezonun iddialı isimlerinden olan MasterChef Kerem'in hayatı kaptan olmasıyla dikkat çekti. Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği'nde lisans eğitimini tamamlayan Kerem, yıldır şef olarak çalışıyor. Michelin Yıldızı'na sahip bir restoranda çalışarak kariyerinde önemli başarı yakalayan yarışmacı şeflerden tam not alıyor. Peki, MasterChef Kerem kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Türkiye yarışmacısı Kerem Bilginer'in biyografisi ve hayatı.
#Masterchef Kerem KimdirBirleşmiş Milletler (BM), 2016 yılında 17 başlık altında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini kabul etti ve 2030 yılına kadar hedeflerin gerçekleşmiş olması bekleniyor. Bu maddelerden 6 ve 7’nci maddeler hariç diğer 15 maddenin hepsi, üniversitelerin, sürdürülebilirlik başlığında üstlenebileceği; çevresel, toplumsal, ekonomik ve sosyal boyutları içeren faaliyetler.
#Konuk YazarGeçtiğimiz günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi’ne (YTÜ) ait diplomaların üniversiteyle ilişkisi olmayan kişilere parayla satıldığı ve bu diplomaların e-Devlet üzerinden de görüntülenebildiği iddia edildi. Bu işleminse YTÜ’nün de arasında bulunduğu Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelere yazılım desteği veren şirketin hacklenmesiyle gerçekleştirildiği belirtildi. İddiaların odağındaki Proliz Yazılım Şirketi’nin Kurucusu Gökmen Çiftçi’ye ulaştık.
#Yıldız Teknik ÜniversitesiKabataş Erkek Lisesi’nin 12’nci sınıf öğrencileri TEKNOFEST’te, ‘Ulaşımda Yapay Zekâ’ kategorisinde çoğu üniversite olmak üzere yaklaşık 2 bin 700 takımı geride bırakarak birinci oldu. Öğrenciler bu başarıyı, yakın geleceğin teknolojisi uçan arabaların karşılaşacağı olası sorunlara yapay zekâ tabanlı çözümler üreterek elde etti.
#Kabataş Erkek LisesiFatih'te 4 katlı binada yapılan kaçak katın üzerine bir kat daha çıkıldı. Tek binada iki ayrı yapıyı andıran yapı görenleri şaşırttı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akca, üst üste iki ayrı bina izlenimi veren ve sonrasında imar affından yararlandığı öğrenilen yapılar hakkında, "Yapı Kayıt Belgesi almış olması demek bunların risk durumunun olmadığı anlamına gelmiyor. Bu katlar çıkılırken ilk başta binaya belli bir ağırlık oluşturuyor. Bu da 200 metre karelik bir bina için 50 tondan aşağı değildir, ilave kat başına ciddi bir rakam. Yalnızca kaçak bina özelinde de değil, komşu binadan mütevellit zarar gören binaları biz deprem bölgesinde gördük" dedi.
#İstanbulFatih'te 4 katlı binada yapılan kaçak katın üzerine bir kat daha çıkıldı. Tek binada iki ayrı yapıyı andıran yapı görenleri şaşırttı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akca, üst üste iki ayrı bina izlenimi veren ve sonrasında imar affından yararlandığı öğrenilen yapılar hakkında, "Yapı Kayıt Belgesi almış olması demek bunların risk durumunun olmadığı anlamına gelmiyor. Bu katlar çıkılırken ilk başta binaya belli bir ağırlık oluşturuyor. Bu da 200 metre karelik bir bina için 50 tondan aşağı değildir, ilave kat başına ciddi bir rakam. Yalnızca kaçak bina özelinde de değil, komşu binadan mütevellit zarar gören binaları biz deprem bölgesinde gördük" dedi.
#İstanbul