Yıldız Nevin GÜNDOĞMUŞ/AA haberleri sayfasında Yıldız Nevin GÜNDOĞMUŞ/AA hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 39 Yıldız Nevin GÜNDOĞMUŞ/AA haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapuda art niyetli insanların yeni yönteminin, tapu sahiplerine benzer kişileri ‘dublör’ olarak kullanmak olduğunu söyledi. Adlı, “Vatandaş, bizdeki iletişim bilgilerini mutlaka güncellemeli” uyarısında bulundu.
#Yıldız Nevin GÜNDOĞMUŞ/AAÇevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yürütülen çalışmalar kapsamında nesli tehlikede olan Bozkır Kartalı (Aquila nipalensis) ve Toy (Otis tarda) türü kuşların yuva yapmak ve konaklamak için bu bölgeyi seçtikleri tespit edildi.
#Yıldız Nevin GÜNDOĞMUŞ/AATapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapuda art niyetli insanların yeni yönteminin, tapu sahiplerine benzer kişileri ‘dublör’ olarak kullanmak olduğunu söyledi. Adlı, “Vatandaş, bizdeki iletişim bilgilerini mutlaka güncellemeli” uyarısında bulundu.
#Yıldız Nevin GÜNDOĞMUŞ/AAÇevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yürütülen çalışmalar kapsamında nesli tehlikede olan Bozkır Kartalı (Aquila nipalensis) ve Toy (Otis tarda) türü kuşların yuva yapmak ve konaklamak için bu bölgeyi seçtikleri tespit edildi.
#Yıldız Nevin GÜNDOĞMUŞ/AAÇankaya Üniversitesi, 20’nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, ‘kent içinde bisiklet kullanamı’ konusuna dikkat çekmek amacıyla dün bisiklet turu düzenledi. Akademik ve idari kadro ile öğrencilerinin katıldığı 30 kilometrelik tur, üniversitenin Balgat’taki kampüsünden başlayıp, Eskişehir Yolu üzerindeki merkez kampüste sona erdi.
#ANKARA- ESKAM Müdürü Doç. Dr. Parlaktuna: "Üniversitede öğrenim gören kız öğrenciler daha çok 'flört şiddeti'ne maruz kalıyor. Bu flört şiddeti; evli olmayan çiftlerden birinin ya da çiftlerin birbirlerine karşı fiziksel, sözel, cinsel ve duygusal şiddet içeren davranışlar uygulaması ve sosyal kısıtlamalar getirmesidir" - "Gençler en çok bununla karşılaşıyor ve bu şiddete karşı bilinçli değiller. 'Seviyor ki kıskanıyor' deyip bunun şiddet olduğunu algılayamıyorlar" - "Sorunun çözümü, kadının birey olması ve toplumun kadını birey olarak görmesinde yatıyor"
- ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol: "Bitki parçaları nasıl, nereden toplanmış, hangi koşullarda saklanmış, bunların hiçbirini bilmiyoruz. Böyle olunca insan sağlığı tehlikeye girebiliyor" - "Herkes sağlığının kıymetini bilmeli, zayıflama uğruna sağlığından ve yaşam kalitesinden ödün vermemelidir" - "Bu ürünlerin bazıları analiz edildiğinde, içine amaca uygun iştah azaltan ilaç etken maddesi eklendiği saptandı. Yani bunu kullananlar doğal bir ürün aldığını zannederek ilaç da almaktadır"
- İDMİB Başkanı Şenocak: "2015 yılında ihracatta artış hedeflerimize ulaşmak için ithal ettiğimiz kıymetli kürk dediğimiz vizon gibi ürünlerde ÖTV'nin kaldırılmasını istiyoruz" - "İthal ettiğimiz kıymetli kürklerden ÖTV kalksın ki 15 milyar dolarlık pazar bize kaysın, dolayısıyla Türkiye'de üretim artsın, işsizliğe katkısı olsun"
- ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaşifoğlu: "Soğuk havalarda sık görülen boğaz enfeksiyonlarının bir bölümü akut romatizmal ateş hastalığına yol açabilir" - "Aileler akut romatizmal ateşle karşılaşmamak için çocuklarının boğaz enfeksiyonlarını hafife almamalı, tedavi yoluna başvurmalıdır" - "Akut romatizmal ateşte en korkulan tablo, enfeksiyon etkeni olan mikroorganizmanın kalp kapakçıklarına yerleşerek yapısal bozulmaya yani kalp romatizmasına yol açmasıdır"
- İDMİB Başkanı Şenocak: "Türkiye'nin 2014'teki deri ve ürünleri ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 6,1 düşüşle 1 milyar 823 milyon dolar olarak gerçekleşti" - "2015 yılında ihracatta yüzde 5 gibi bir artış hedefliyoruz, inşallah bunu gerçekleştiririz" - "Bu yıl ABD, Kanada, Vietnam, Güney Kore, Tayland ve Çin'e ihracatımızı artırmak için atağa geçiyoruz"
- ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çarman: "7 yaş civarındaki çocuklarda yüzde 35-40 oranında görülen baş ağrısı sıklığı, ergenlik döneminde yüzde 75-80'e yükselmektedir. 7 yaşından daha küçük çocuklarda baş ağrısı erkek ve kız çocuklarda eşit oranda görülürken bu yaştan sonra giderek kızlarda sıklığı artmaktadır" - "Bir çocukta zonklayıcı tipte, alın-şakak bölgesinde, tek taraflı, bulantı, kusma, ışıktan veya sesten rahatsızlığın eşlik ettiği, yürümek, merdiven çıkmak gibi günlük olağan hareketlerde ağrıda artışın olduğu, şiddetli baş ağrılarında 'migren' akla gelmelidir"
- Eskişehir'de bir grafiker, üniversitede öğrendiği özel bir teknikle masal kitaplarını üç boyutlu görüntüye kavuşturuyor - Grafiker Bilgiç: "2008 yılında atölyemi kurdum. 3-4 senedir maddi kaygı olmadan tamamen gönlümden geldiği gibi istediğim biçimde kitaplar hazırlıyorum"
- Ayakkabı üreticileri, geçen eylül ayında ithalata ek vergi getirilmesinin ardından kapasite kullanımını artırmanın mutluluğunu yaşıyor - Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin: "Türkiye'nin cari açığının kapanmasına 1 milyar dolarlık destek sağlayacağımızı söylemiştik. Önümüzdeki 3 veya 5 yıllık program içinde 90 bin kişilik istihdam oluşturacağımızı ve Türkiye'de ayakkabı sektörünün çok ciddi yol alacağını öngörmüştük. Bunlar gerçekleşmeye başladı" - "Ayakkabı sektörünün kümelendiği İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya ve Gaziantep olmak üzere 6 ilde, Ekonomi Bakanımızın heykelini, kendisi uygun görürse dikeriz çünkü ona minnet duyuyoruz"
- Ülkesinde, Taliban militanları tarafından evinin bombalanması sonucu annesi, babası ve iki kardeşini kaybeden, 5 ay 9 gün esir tutulup işkencelere maruz kalan 21 yaşındaki Afgan, Eskişehir'de üniversite öğrenimini sürdürerek yeni ufuklara yelken açıyor - ESOGÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mahmoud: "9 yaşında bir kız kardeşim kaldı, o da Afganistan'da akrabalarımın yanında yaşıyor" - "Bir Taliban militanı, hiç kimsenin bulunmadığı bir saatte bana yardım etti. Esir tutulduğum yerin penceresinden kaçmayı başardım" - "Yaklaşık 16 aydır Türkiye'deyim. Eskişehir'de ve Türkiye'de yaşamaktan çok mutluyum. Gelecekte üniversiteyi bitirdikten sonra çalışmaya başlarsam kardeşimi de Türkiye'ye getirmek istiyorum"
- ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaşifoğlu: "Romatizma doktoruna ulaşmakta zorluk çeken hastalar, internet üzerinden, güvenilirliği ispatlanmamış, tıbbi olmayan tedavi seçeneklerine yönlenerek yarardan çok zarar görmektedir" - "Romatizması olan hastalarımız, bilgilenmek için internetteki güvenilir olmayan kaynakları değil, Romatizma TV'yi kullanmalıdır"
- ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harmancı: "Alerjik hastalıklardan astım, Türkiye'de de her 100 erişkinden 3-5'inde, 100 çocuktan da 5-10'unda bulunmaktadır. Buna göre yaklaşık 4 milyon kişinin astımlı olduğunu söyleyebiliriz" - "Çocuklarımıza haftada iki öğün balık yedirdiğimizde hem daha sağlıklı olmasını hem de astımdan ve diğer alerjik hastalıklardan korunmasını sağlayabiliriz"
- Eskişehir'de üniversite öğrenimini sürdüren yabancı uyruklu yaklaşık 200 öğrenciye, gittikleri kurslarda Türkçe eğitimi şarkılar aracılığıyla veriliyor - ESOGÜ TÖMER Müdür Yardımcısı Erdoğan: "Eğitimlerimizde, '...e kadar', '...a kadar' kavramları için 'Pazara kadar değil, mezara kadar' bölümünden, merhum Neşet Ertaş'ın sade Türkçeyle söylediği türkülerden örnekler alıyoruz" - "Geçmiş olsun, çok yaşa kavramlarını 'Nane Limon Kabuğu' şarkısından öğretiyoruz"
- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler hem kenti yakından tanıma imkanı buluyor hem de sosyal yaşama daha iyi adapte oluyor - Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Demiral: "Öğrenciler burada hem ülkelerini tanıtıyor hem de Türkiye'de öğrendiği bilgi ve tecrübeleri ülkelerine aktarıyor, adeta kültür elçilerimiz oluyorlar" - "Burada onları sadece öğrenci olarak görmüyoruz, onlar bizim kardeşlerimiz. Maksatları sadece Türkçe öğrenmek ve üniversiteyi okumak değil, dünyadaki barışı, huzuru, kardeşliği pekiştirmek"
- ''BM Mülteci ve Sığınmacılara Psiko-Sosyal ve Yasal Destek Projesi"ni yürüten İKGV'nin Eskişehir Mülteci Programı Sosyal Sorumlusu Mete: - "Suriye'deki savaşla ülke genelinde olduğu gibi ilimizdeki Iraklı mültecilerin sayısında da gözle görülür bir artış olmuştur" - "Eskişehir'de başta Irak, İran, Afganistan olmak üzere Afrika ülkelerinden gelen kayıtlı mülteci sayısı 2 yılda 4 kat artarak yaklaşık 4 bin kişiye yükselmiştir"
- ESOGÜ bünyesinde bir yıldır faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi "üniversite-sanayi" iş birliğinin sürdürülebilir olmasını hedefliyor - Merkez müdürü Prof. Dr. Çabuk: "Orta ve uzun vadede ise ulusal ve uluslararası alanda teknoloji transfer faaliyetlerini devam ettirip, bu konuda hizmet veren önemli bir kavşak noktası olmayı istiyoruz"
- Eskişehir'de ESOGÜ öğretim üyeleri, KOSGEB kredisiyle kurdukları firmayla "yerli robot" geliştiriyorlar - Rototes Firması kurucu ortağı Prof. Dr. Parlaktuna: "Aldığımız 320 bin liralık kuruluş kredisi desteğiyle ilk olarak '5 eksenli çapak alma' robotunu geliştirdik. Bu robotla hedefimiz, döküm parçalarında oluşan çapakları otomatik olarak alacak bir sistem geliştirmektir" - "Günümüz robotik, yapay zeka ve bilgi çağında Türkiye'de bu konuda, ileri adımlar atmış olacaktır. ESOGÜ'de yapılan çalışmalar bu konuda atılan önemli bir adımdır"
- Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Dernegi Başkanı Çevik: - "Rusya Federasyonu'ndaki akrabalarımızla rahat iletişim kurulabilmesi için Rusya ve Türkiye arasında çifte vatandaşlık yönünde çalışmaların yapılmasını arzu ediyoruz" - "Bize göre Çerkezler olmasaydı Kurtuluş Savaşı başlamazdı. Kurtuluş Savaşı'nda ilk kurşunu atan Hasan Tahsin, Çerkezdir"
- Kuzey Kafkas Karaçay Balkarlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Korkmaz: - "Türkiye'de bir Karaçay milletinin olduğunu ve bu milletinde 19 seneden beri 'Nartlanı Toy Künü'nü yaptığını tescil ettirdik. Türkiye nezdinde bu tescillendi şimdi UNESCO'ya da talebimiz gönderilecek. Orada da kabul görürse, yaşayan Karaçaylı'ların böyle bir etkinliği olduğu, Somut Olmayan Kültürel Miras listesine girecek" - "Gençlerimiz de yaşlılarımız da bir bütün olarak burada yaşamaktan mutlu. Çünkü biz burada öyle bir edep, terbiye, kültür yakalamışız ki 100 yılı aşkın Türkiye'deyiz"