Masal kahramanlarına boyut kazandırıyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 12:03

- Eskişehir'de bir grafiker, üniversitede öğrendiği özel bir teknikle masal kitaplarını üç boyutlu görüntüye kavuşturuyor - Grafiker Bilgiç: "2008 yılında atölyemi kurdum. 3-4 senedir maddi kaygı olmadan tamamen gönlümden geldiği gibi istediğim biçimde kitaplar hazırlıyorum"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Eskişehir'de yaşayan grafiker Burhan Bilgiç (28), üniversitede öğrendiği özel bir teknikle masal kitaplarını üç boyutlu hale dönüştürüyor.

Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nden mezun olduğunu, üniversitedeyken üç boyutlu kitaplara ilgi duyduğunu söyledi.

Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü'nde eğitim almak istediğini ancak şehir koşullarından dolayı Eskişehir'de okuduğunu belirten Bilgiç, şöyle konuştu:

"Üç boyutlu kitapları gördükten sonra bu alanda kendimi geliştirme arzusu oluştu. Üniversitedeyken üç boyutlu ya da fon içinde fon barındıran malzemeleri araştırmaya başladım. Daha sonra gördüğüm örnek ve malzemelerle yaptığım denemeler sonucu bu alanda kendimi geliştirdim. Yaptığım iş, 'kağıt mühendisliği' diye adlandırılıyor. Kağıdı özel bir malzeme. Kağıt, duyu organlarınızdan birini daha aktif hale getirerek hissedebildiğiniz bir şey. Kağıdın en önemli özelliği hissiyat. Çalışmalarımı direkt bilgisayar ortamında değil, önce kağıt üzerinde maketlerini çıkarıp son aşamada bilgisayara aktarıyorum."

Haberin Devamı

Bilgiç, kağıtlarla uğraşmanın kendisi için sadece hobi olmadığını, üç boyutlu kitap yapmayı tamamen sevgi yüklü bir uğraş diye niteledi.

Sevdiği şeyleri ürettiğini anlatan Bilgiç, şunları kaydetti:

"2008 yılında atölyemi kurdum. 3-4 senedir maddi kaygı olmadan tamamen gönlümden geldiği gibi istediğim biçimde kitaplar hazırlıyorum. Şimdiye kadar kitabın yanı sıra üç boyutlu davetiye ve tablolar hazırladım. Bu alanda ilk ödülümü Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 'Sendeki Eskişehir' adlı yarışmada 'Masal Şehri' adlı kitabımla kazandım. Hazırladığım çalışma Hollanda Den Haag Tarih Müzesi'nde sergilendikten sonra Eskişehir Kent Belleği Müzesi'nde kalıcı eser olarak sergilenmeye devam ediyor. Bu, Eskişehir üzerine bir kitaptı. Geliştirip farklı şehirler içinde hazırlamayı planlıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!