Eti yıkamanın mevcut mikroorganizma yükünü arttıracağını belirten Gıda Mühendisi Aslı Zuluğ önemli uyarılarda bulundu. Yıkanan etin tehlikeli olduğuna dikkat çeken Zuluğ, "Avuç içi sıcaklığı çok önemli. Etle ne kadar çok oynarsanız bu durum o kadar çok riske yol açıyor. Etle ne kadar haşır neşir olursanız içerdiği mikroorganizmaları çevreye dağıtırsınız. 30 dakikada hazırlama işlemini gerçekleştirin" uyarısında bulundu.
#Et Yıkanır MıPek çok kişi besinlerin üstünde yer alması muhtemel bakterilere karşı yiyecekleri yıkamayı tercih ediyor. Ancak bu durum söz konusu bakterilerin daha da yayılmasına sebep oluyor. Yani bazı gıdaları yemeden önce yıkamak gerekli gibi görülse de hepsi için bu durum geçerli değil.
#GıdaEn çok tüketilen besin kaynaklarından biri olan tavuk hakkında özellikle kadınların merak ettiği bir konu var. Bu konu tavuk etinin pişirmeden önce hijyenik olması açısından yıkanıp yıkanmayacağı. Kadınlar bu hususta bilgi edinmek ve uzman görüşlerini öğrenmek için araştırma yapıyor. Peki, tavuk eti yıkanır mı? Pişirmeden önce tavuk yıkanmalı mı?
#Tavuk Eti Yıkanır Mı?