Bu yılbaşını restoranda kutlamak isteyenleri kişi başı 1500 TL’den başlayan fiyatlar karşılayınca rezervasyonlar azaldı. Restoranların kişi başı 600 TL’den başlayan evde yılbaşı menülerine ise ciddi bir talep var. Dört kişilik bir aile dışarıda yemeğe 6 bin TL vermek yerine, 2 bin 400 TL’ye 8 kişilik ana yemek içeren evde yılbaşı menüsü almayı tercih ediyor.
#YılbaşıBu yılbaşı gecesini PTT (Pijama, Terlik, Televizyon) modunda geçirmek istemeyenler için seçenek çok. Oteller, kulüpler ve restoranlar 31 Aralık için programlarını açıklamaya başladı bile. İşi son dakikaya bırakmadan rezervasyon yapmalı. İsteyene fasıllı, oryantal şovlu eğlence, isteyene Sibel Can, Hakan Altun konseri...
#YILBAŞI EĞLENCESİAilece evdeyiz bu sene... Zorluklarla geçen 2020'yi uğurlayıp yeni umutlarla, en çok da sağlık dileyerek 2021'i karşılayacağız. Kuru bakla ile hazırlanan limonlu, zeytinyağlı nefis bir fava, sıcacık kaşarlı patates köfteleri ve ortaya yemyeşil bir salata... Rosto köfte, Portakallı pilav ve en klasiklerden olan muzlu rulo pastadan oluşan "evde yeni yıl menüsü" hazırladı Şef Gülhan Kara sizler için... Sağlık, huzur, mutluluk, sevgi, barış dolu gelsin 2021...
#Yılbaşı MenüsüYeni bir yılı sevdikleriyle, dostlarıyla, arkadaşlarıyla karşılamak isteyenler bu özel akşam için çeşit çeşit yemeklerle donatılan sofralar hazırlama planları yapıyor. Sağlıklı bir sofra için uzmanların tavsiyelerine kulak verebilirsiniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, sağlıklı yılbaşı sofralarının nasıl olması gerektiğine dair tavsiyelerde bulundu.
#Yılbaşı SofrasıYılbaşı gecesini sevgilinizle evde geçirmeye karar verdiniz ve yeni yıla birlikte yaptığınız leziz tariflerle girmek istiyorsunuz. O halde sizin için hazırladığımız muhteşem menüye bir göz atın! Ana yemeğinden pastasına, salatasından pizzasına kadar her şeyi tek tek sizin için bir araya getirdik.
#Mucize LezzetlerBu yılbaşında lezzetli mi lezzetli yemekleri bir araya getirerek şahane bir sofra hazırlamaya ne dersiniz? Sizin için hazırladığımız yeni yıl menüsü ile sofralarınız şenlenecek. Yılbaşının olmazsa olmaz yemeği hindiden, ağzınızı tatlandıracak enfes kurabi
#Yeni YılMasterChef Cemre, ilgiyle takip edilen yarışmanın yeni bölümünde konuk olarak yer alıyor. MasterChef Türkiye bu akşam 'piknik menüsü' konsepti ile ekranlarda olacak. Eski yarışmacılar da tadım için misafir olarak katılacak. Bu isimlerden biri de MasterChef şampiyonlarından Cemre oldu. Peki MasterChef Cemre kimdir? MasterChef Cemre Uyanık ne zaman, hangi yıl şampiyon oldu? İşte ayrıntılar...
#Masterchef CemreEylülün gelişiyle kültür-sanat dünyası yeniden canlanıyor. Şehir, birbirinden etkileyici sergiler, heyecan verici konserler ve yaratıcı tiyatro oyunlarıyla, festivallerle dolup taşacak. Okumaya doyamayacağımız kitaplar, yepyeni ya da sezonu açan mekânlar, harika filmler de cabası... Özetle yeni sezon, kaçırılmaması gereken eşsiz deneyimlerle dolu. Biz de bu şölende öne çıkanları alanında uzman isimlere sorduk. Ajandanızda bol bol yer açın.
#Uygar TaylanYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkFethiye sahilinde özenli bir restoran Zoi. Ortaklarından Serhat Taşar, “iki kadın veya iki sevgili buraya oturduğunda fonda çalan müzik dahil ortamdan keyif alacakları, iyi yemek yiyecekleri, ne ödeyeceğim diye korkmayacakları bir yer” olmasını istemiş Zoi’nin. Mutfağı da balık pişiricisi Ali Usta’ya emanet etmiş.
#Ebru ErkeDJ’lerin buluştuğu Rooftop Festival bu yıl 10’uncu yaşını kutluyor. Yeme-içmeyle müziği bir araya getiren Picnic&Gathering Ankara’da düzenleniyor. Farklı temalardaki festivallerin programları birer birer açıklanıyor. Planınızı önceden yapıp erken dönem indirimli bilet satın alabilirsiniz.
#Melis YılmazTuzz Karaköy’ün şefi Nilay Lale yerel malzeme kullanımında her daim çok bilinçli. En bilindik yemek ve malzemelere bile öyle bir ayar veriyor ki... Özellikle Hint mutfağının baharat karışımlarını ve Uzakdoğu mutfağındaki tat dengelerini bazen bir sosla bazen de şaşırtan malzeme birliktelikleriyle çok iyi yakalıyor.
#Ebru ErkeBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünKendilerini Anadolu mutfağı olarak tanımlayan Herise İstanbul’un 1 yıldır özlemle beklenen yemeklerini yeni yerlerinde ilk tadanlardan biriydim. Aydın, Söke, Tire gibi İç Ege’ye yoğunlaşan mutfaklarında sadece tadım menüsü sunan Asude ve Bahadır Boğatır şefler gastronomimizin yüz akı bir mekân yaratmış...
#Anadolu Mutfağı