Yeni Gezegen haberleri sayfasında Yeni Gezegen hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1976 Yeni Gezegen haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Güneş Sistemi’nin soğuk ve karanlık bölgelerinde gizlenen, tamamlanması 20 bin yıl sürebilecek kadar geniş bir yörüngede büyük bir gezegen mi var? Bu soru, astronominin en merak uyandıran ve cevaplanması en güç soruları arasında geliyor. Ancak yeni bir çalışma, gizemli dokuzuncu gezegenin var olabileceğine dair gözlemler yapılmış olabileceğini öne sürüyor.
#Güneş SistemiKütle ve boyut itibarıyla ana yıldızının yüzde 25’i büyüklüğünde olan NGTS-1b gezegenin varlığı, mevcut teorilere meydan okuyor. Sönük bir cüce yıldızın yörüngesinde dönen ve teorik olarak olmaması gereken ‘canavar’ gezegenin keşfi, bilim insanlarını şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar...
#Yeni GezegenUluslararası çapta bir gökbilimci ekibi, Dünya’dan yaklaşık 815 ışık yılı uzaklıkta yer alan gizemli bir gezegenin atmosferinde ilk kez titanyum-oksit tespit etti. Yüzey sıcaklığının da ortalama 2 bin derece olduğu tahmin ediliyor. İşte detaylar...
#Avrupa Güney GözlemeviNASA'nın "Mars'ta yaz aylarında akan tuzlu su bulunduğuna dair kanıtlara ulaştığını" açıklamasının ardından uzay çalışmaları açısından çok önemli sayılabilecek bir haber daha geldi. Bilim adamları, Dünya'ya benzer yeni bir gezegen keşfetti. GJ 1132b adı verilen ve Dünya'dan 39 ışık yılı uzakta olduğu bildirilen gezegenin bugüne kadar güneş sistemi dışında keşfedilen Dünya'ya en yakın ve benzer büyüklükte ilk gezegen olduğu açıklandı.
#MarsGüneş Sistemi’nin soğuk ve karanlık bölgelerinde gizlenen, tamamlanması 20 bin yıl sürebilecek kadar geniş bir yörüngede büyük bir gezegen mi var? Bu soru, astronominin en merak uyandıran ve cevaplanması en güç soruları arasında geliyor. Ancak yeni bir çalışma, gizemli dokuzuncu gezegenin var olabileceğine dair gözlemler yapılmış olabileceğini öne sürüyor.
#Güneş SistemiSoğuk Savaş döneminde stratejik bir alan olan uzayda, ABD ile Sovyetler Birliği arasında keşif-gözlem ve istihbarat uyduları fırlatma, kıtalararası füze sistemleri geliştirme, insanlı uzay seyahati, dünyanın uydusu Ay’a ayak basma, yeni gezegen keşifleri ve dış uzay alanında bir uzay istasyonu inşa etme konularında büyük bir rekabet yaşanmıştı. Yarışa dayalı rekabetin temeli, bilim ve teknolojide küresel lider olarak insanlığa yön veren ülke olma hedefiydi. Bu aynı zamanda iki ülke arasındaki nükleer silahlanma yarışının da bir parçasıydı. Bu nedenle uzay yarışı bir silah yarışı olarak da görülebilir. Uzay yarışı Sovyetler Birliği’nin 1957’de insanlığın ilk yapay uydusu Sputnik 1’i fırlatmasıyla başladı. Söz konusu yarışta ABD 1969’da Ay’a ilk ayak basan Amerikalı astronot Neil Armstrong ile öne geçse de, Sovyetler Birliği’nin ekonomik olarak çöküşe geçmesi ve Soğuk Savaşı kaybetmesiyle uzay programları ertelendi ve bu yarış da sona erdi. Her iki ülke de ulaştıkları uzay kabiliyetleri bakımından uluslararası ilişkiler literatüründe o dönemden beri birer “uzay gücü” olarak nitelendiriliyorlar.
#ÇinGüvenlik Caddesi’ndeki Kova Art Space için Ankara’nın yeni galerilerinden birisi diyebiliriz. Gelen duyurulardan çoğunlukla soyut çalışan, genç nesil sanatçıların eserlerinin sergilendiğini anlıyoruz. Bir süre önce elektronik postama düşen son bülten, İzmirli sanatçı Fırat İtmeç’in ilk kez Ankaralı sanatseverlerle buluştuğu “Geleceği Özlediğim gibi Özleyeceğim Seni” isimli sergisini duyuruyordu.
#UĞUR ERGANPlüto gerçekten bir gezegen mi yoksa cüce gezegen mi olduğu tartışmalarına İstanbul Aydın Üniversitesi Gök Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orhan Gölbaşı’dan da yanıt geldi. Prof. Dr. Orhan Gölbaşı, Eris’in keşfinin Plüton’un gezegenliğine şüphe düşürdüğünü söyledi.
#Plüton2017 bilim dünyası için hem başlangıçların, hem de vedaların yılıydı. 13 yıl Satürn'ü araştıran Cassini uzay aracı 'ölüm dalışını' gerçekleştirirken, iki nötron yıldızının çarpışmasında yerçekimsel dalgalar keşfedildi. Geride bıraktığımız yılın en ilginç sekiz bilim ve çevre haberini derledik.
#BilimKütle ve boyut itibarıyla ana yıldızının yüzde 25’i büyüklüğünde olan NGTS-1b gezegenin varlığı, mevcut teorilere meydan okuyor. Sönük bir cüce yıldızın yörüngesinde dönen ve teorik olarak olmaması gereken ‘canavar’ gezegenin keşfi, bilim insanlarını şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar...
#Yeni GezegenUluslararası çapta bir gökbilimci ekibi, Dünya’dan yaklaşık 815 ışık yılı uzaklıkta yer alan gizemli bir gezegenin atmosferinde ilk kez titanyum-oksit tespit etti. Yüzey sıcaklığının da ortalama 2 bin derece olduğu tahmin ediliyor. İşte detaylar...
#Avrupa Güney GözlemeviAnkara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi üç Türk bilim insanı ile bir doktora öğrencisi tarafından, Güneş sistemine 212 ışık yılı uzaklıkta, Jüpiter benzeri bir 'öte-gezegen' keşfedildi. Gezegene Türk ismi koymak istediklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Mesut Yılmaz, bununla ilgili bir oylama da yapılabileceğini kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, "Bildiğim kadarıyla Japonya, ABD, Fransa ve Kanada, keşfettikleri ilk gezegene bir isim verdiler. Bizde de neden olmasın? Böyle bir düşüncemiz var. Benim, 'Türk', 'Türk1' ve 'Atatürk' isimleri aklımdan geçti" ifadelerini kullandı.
#Gezegen Keşfedildi