Bahattin Tatış Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Bahattin Tatış Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 12:45

Bahattin Tatış Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

İZMİR Özel Türk Koleji'nin kurucusu, eğitimci, matematik öğretmeni, merhum Bahattin Tatış'ın değerleri ve ilkelerini yaşatmak, kendi alanında başarı gösteren ve yarattığı değerlerle gelecek nesillere ışık tutan kişileri onurlandırmak amacıyla düzenlenen 'Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri'nin 7'incisi düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

İlki Bahattin Tatış'ın vefatının üçüncü yılı olan 2011 yılında gerçekleştirilen ve ilk yılından bugüne kadar her yıl Sanatta Başarı, Sporda Başarı, İş'te Başarı, Bilime Katkı, Eğitime Katkı ve Yaşama Katkı alanlarında ödüllerin verildiği 'Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri' törenine sanat, spor ve iş dünyasından birçok kişi, İTK yöneticisi, öğretmenleri, mezunları ve velileri katıldı. İTK Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytül Büyüksaraç yaptığı konuşmada, "Bahattin Tatış hiç ölmeyecek. Her yıl okulumuzdan mezun olan yüzlerce genç ile birlikte onlar yaşadıkça, onlar başarılı oldukça adı yaşayacak, hatırlanacak, adına ödüller verilecek, saygıyla anılacak" dedi.

İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış ise babası Bahattin Tatış'ın başarı öyküsünden bahsettiği konuşmasında, "Benim hatırlamaya başladığım günlerinde babam aylık maaşlı bir devlet memuruydu. O günleri hayal meyal hatırlıyorum. Ülkesine bağlı ve inançlı bir Cumhuriyet çocuğuydu. Oradan aldı, çalıştı, didindi hayatı çalışmakla geçti ve çok büyük bir oluşum kurarak ülkesine katkılarda bulundu ve Türkiye'ye eğitim konusunda lider bir okul hediye etti. Tabii ki bu kadar kısa bir zaman diliminde babamı anlatabilmem mümkün değil maalesef. Ancak bu hayat hikayesinden çıkarılacak sonuç; başarı asla bir tesadüf değildir, çalışmadan, inanmadan bir başarıya imza atmak mümkün değildir" diye konuştu.

'Bahattin Tatış-Yarınlarda Var Olmak Ödülleri 2017'de Eğitime Katkı Ödülü: İzmir Milli Kütüphane adına Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ'a, Sporda Başarı Ödülü: Göztepe Spor Kulübü adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Talat Papatya'ya, Bilime Katkı Ödülü: Yeni Gezegen Keşfi Projesi sahibi Doç. Dr. Mesut Yılmaz, Prof. Dr. Varol Keskin ve İbrahim Özavcı'ya, Yaşama Katkı Ödülü: Banu Dağcıoğlu Türkeli-Weelchair Dance Project'e, İş'te Başarı Ödülü:  Cemal Elmasoğlu'na, Sanatta Başarı Ödülü: Zeliha Berksoy'a verildi.

Sunumlarını TRT Spikeri Murat Can Canbay ve İzmir Özel Türk Koleji Büyükçiğli Kampüsü öğrencisi Şimal Özden'nin yaptığı gecede piyanosuyla Zafer Çebi, şarkılarıyla Funda Önce eşlik etti. Ödül töreni İTK Marşı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Ödüllerin seçiciler kurulunda bu yıl; Prof. Dr. Ülkü Bayındır, gazeteci Ayçe Bükülmeyen, işadamı Yılmaz Temizocak, NMC Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Nail Kubalı, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, İTK Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytül Büyüksaraç ve İTK Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İpek Deniz yer aldı.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

01)Toplu foto

02)Yılmaz Temizocak, Talat Papatya

03) ali Nail Kubalı, Cemal Elmasoğlu

04)Oğuz Tatış, Ulvi Puğ

05)Aytül Büyüksaraç, Banu Dağcıoğlu Türkeli

06)Ülkü Bayındır, Zeliha Berksoy

07) Bilge Umar, Varol Keskin, Mesut Yılmaz, İbrahim Özavcı

08)Gamze Annaç

09)Zeliha Berksoy

10)Gülce Ertınaz

11)Varol Keskin, Mesut Yılmaz, İbrahim Özavcı

12)Ebru Zorlutuna, Zühal Karallı, Kübra Yulcu

13)Cemal Gürel, Ahmet Gürel

14)Cemal Elmasoğlu

15)Güman- Bercis Kızıltan

16)Ulvi Puğ

17)Başak- Bahattin Tatış

18)Yiğit- Denise Tatış

19)Manolya- Kayhan Tatış

20)Yonca Akmercanoğlu

21)Murat gül, Göksel Bozok, Birant Hamat

22)Ali Nail Kubalı, Akın Sevimli

23)Aydan Terun

24)Ayla- Bilge Umar

25)Merve Dedeoğlu

26)Mukaddes Şener, Arzu Eygi, Erdoğdu Özcan, Sevil- Şaban Yapıcıoğlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!