Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde katıldığı iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC’ye uygulanan ambargolara tepki göstererek “Eninde sonunda bu haksız ambargolar da ortadan kalkacaktır. Kim ne yaparsa yapsın bir kapıyı kaparlar. Biz 10 tane başka kapı açarız. Kapılar bitmez” dedi.
#Cevdet YılmazTekirdağ’a gelen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Ahmet Güldal, un regülasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de ekmeklik un üretiminde herhangi bir problem olmadığını aynı zamanda ekmek fırınlarının ekmek üreten işletmelerin makul fiyatlarla yani 200 liranın altında fiyatlarla ekmeklik un tedarik edebildiklerini gördüklerini söyledi.
#TMOTarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Ergin Çubukcu: "Bu yıl 60 bin ton ayçiçeği, 9 bin ton dane mısır, 8 bin ton yemlik arpa, 10 bin ton kanola, 8 bin ton buğday, 8 bin ton silajlık mısır almayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.
#Tarım Kredi KooperatifleriTarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen illerde tarımsal üretimin canlanması, sürdürülebilir hale getirilmesi, güvenilir ürün temini ve pazarlamasına katkı sağlamak amacıyla proje hazırlanarak Küresel Çevre Fonu’na (GEF) sunuldu.
#TarımToprak Mahsulleri Ofisi (TMO), gerek pandemi gerekse Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle dünya genelinde başlayan gıda güvenliği telaşından sonra bu yıl rekor miktarda arpa ve buğday aldı. 5 milyon tonun üzerinde buğday, 1 milyon ton üzerinde arpa alımına rağmen 500 bin tonluk ithalat ihalesi açması ise tartışma yarattı.
#Toprak Mahsulleri OfisiBir dönem 'flamingo cenneti' olarak tanınan Tuz Gölü’nde suya erişemeyen yüzlerce flamingonun can vermesi, gözleri Türkiye'deki kuş popülasyonuna çevirdi. Dik kuyruk, tepeli, ak pelikan gibi birçok kuş çeşidi tarihe karıştı bir o kadarı da nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Peki bu fotoğraf nasıl ortaya çıktı? İşte acı tablo...
#Flamingıo2020’nin başından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum gibi sebeplerle dolarda çok ciddi yükselişler yaşandı. Bu durumun ardından özellikle hammaddesi ithal edilen ya da direkt olarak yurtdışından alınan ürünlerin fiyatlarında çok ciddi artışlar görüldü. Son dönemlerde birçok ürüne ardı ardına zamlar yapılırken, bunların sebepleri arasında belki ilk sırada yer almıyordu ama dolardaki yükselişin de etkisi olduğu ifade ediliyordu. Bir dönem 8 TL’nin üzerine çıkan dolar, son günlerde 7 TL seviyelerine yaklaştı. Dolardaki bu gerilemenin ardından tüketici cephesinde fiyatlarda da bir düşüş beklentisi oluşmaya başladı. Biz de dolardaki düşüşün ürünlere indirim olarak yansıyıp yansımayacağını araştırdık.
#GazetehaberleriKONYA’da ’Dünyanın nazar boncuğu’ olarak bilinen krater bir yapıya sahip Meke Gölü’nde su kalmadı. Meke Gölü’nü yağışların da artık kurtaramayacağını ifade eden Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, ”Meke’de daha önceden görmüş olduğunuz su, yüzey suyuydu. Şu an da bu su yok. Suyu bitirdik.” dedi.
#Meke GölüYem fiyatlarında yüzde 40’a varan artışların yaşanmasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) devreye girdi. TMO’yu ziyaret eden Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUMBİR) yöneticileri yaşadıkları sıkıntıları anlattı. YUMBİR, toplantı sonrası alınan kararı, “TMO mısır ithalatı için çalışma başlattı, uygun fiyatla mısır satışı yapacak” mesajıyla duyurdu.
#GazetehaberleriYem fiyatları temmuzdan bugüne yüzde 40’a varan oranlarda zamlandı. Yem üreticileri ve hayvancılıkla uğraşanlar durumdan şikâyet ederken, özellikle yemciler yem hammaddesi bulmakta zorlandıklarını söyledi. Döviz kurlarında yaşanan aşırı yükselişin ardından ilk kez Türkiye’deki hububat fiyatlarının yurtdışı fiyatların altında kaldığını belirten yem sanayicileri, “Böyle olunca yurtiçinde de fiyatlar yukarı çekildi” dedi. Çiftçiler ise kazananın kendileri olmadığını, mısırların depolarda bekletildiğini iddia etti.
#Gazetehaberleri