Hafta sonu gezilerine bayılıyorum. Giderken hep bir heyecan, dönerken hep bir motivasyon. Bu hafta sonu ise rotamızı Güneydoğu'ya, Gaziantep'e çevirdik. Bu sefer her şey yemek üzerine kurulu. Müze gezer gibi yemek yerlerini geziyoruz. Her şeyin tabii ki bir bedeli var, dönerken artı 2 kiloyla dönüyorum.
#Gaziantep Mutfağıİtalya’nın kuzeyinde Dozza, Bologna kentine 35 kilometre uzaklıkta. Altı bin nüfuslu kasabanın ortaçağ atmosferini yaşatan sokakları her sonbaharda Hamarat Evhanımları Festivali, iki yılda bir de Boyalı Duvarlar Bienali ile renkleniyor. Avrupa’da modern freskin başkenti kabul edilen Dozza, sokak resimleri kadar kırbaç sihirbazlarıyla da ünlü.
Kameraman Fuat Şahin (31), web editörü eşi Fatoş Şahin’le (27) birlikte internetin ilk yemek televizyonunu yarattı. www.yemekevi.tv ’den yüzden fazla yemeğin nasıl yapıldığını izleyebiliyorsunuz. Siteye her hafta dört yeni yemek videosu ekleniyor. Tarifleri İstanbul’daki ünlü restoranların ya da otellerin şefleri veriyor. Sitenin en çok tıklanan yemeği Feriye Lokantası’nın yardımcı şefi Birkan Erköylü’nün yaptığı muammara.