Türk insanı yer sofrasında yemek yemekten vazgeçemiyor. Metro ve Konda tarafından gerçekleştirilen ‘Yeme İçme Değerleri ve Alışkanlıkları Araştırması’na göre Türkiye’nin yüzde 42 akşam yemeğinde yer sofrasını, yüzde 56’sı ise yemek masasını tercih ediyor. Yüzde 2’lik bölüm ise koltuk, sehpa ve diğer yerlerde yemek yiyor.
#Yeme İçme Değerleri Ve AlışkanlıklarıYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiKültürün pek çok tanımı olsa da tanımların ortak paydasını “bir toplumun tarih boyunca yaptığı, ortaya koyduğu her şey” oluşturur. TDK kültürü, “Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, hars, ekin” şeklinde tanımlanıyor.
#Çeviri KitapÇocukların erken yaşta diyete sokulmasının büyüme ve gelişmeyi olumsuz etkileyeceğini belirten Uzman Diyetisyen Büşra Umut Oyman, ailelere uyarıda bulundu. Oyman, “Diyete zorlanan çocuklar, yemeğe takıntılı hale gelerek ebeveynlerinden gizli bir şeyler yemeye çalışabilir. Bu da çocuğu, yemeğe takıntılı hale getirebilir” dedi.
#Uzman Diyetisyen Büşra Umut Oyman