TÜBİTAK Başkanlığınca çeşitli birimlerinde istihdam edilmek üzere 61'i Ar-Ge personeli, toplam 76 kişi alınacak. Söz konusu alımlar için başvurular 'https://kariyer.sage.tubitak.gov.tr' üzerinden 14 Mart'a kadar gerçekleştirilebilecek. Peki, TÜBİTAK personel alımı başvuru şartları neler?
#TÜBİTAKTÜBİTAK Başkanlığınca çeşitli birimlerinde istihdam edilmek üzere 61'i Ar-Ge personeli, toplam 76 kişi alınacak. Bu gelişmenin duyulmasının ardından, söz konusu personel alımına dair detaylar araştırılmaya başladı. Peki, TÜBİTAK personel alımı başvuru şartları neler? İşte, TÜBİTAK 76 personel alımının detayları...
#Personel AlımıBilişim İnovasyon Derneği ve Boğaziçi Üniversiteliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Teknoloji Açık Tarafta Gelişiyor: Açık Kaynak Sistemlere Göç’ konulu panelde konuşan Mehmet Fatih Zeyveli, Türkiye’nin 2017 yılı yazılım sektörü hacminin 16 Milyar TL olduğunu ve bunun 2 Milyar TL’sinin yurt dışı kaynaklı kapalı kodlu sistemlere harcandığını belirtti. Yurtdışına giden paranın yurtiçinde kalması için açık kaynak özgür yazılımlara öncelik verilmesini söyleyen, Açık kaynak kodlu yazılımların aslında milli olduğuna dikkat çeken, Zeyveli, “Dijital dünya, açık kaynak kodlu sistemler tarafında gelişiyor. Gelişmek istiyorsak “open source” dünyaya ayak uydurmak zorundayız.” dedi.
#Açık Kaynak KodÜniversitelerde geliştirilen projelerle tarım ürünlerinde verimliliğin artırılması, su tasarrufunun sağlanması ve sürdürülebilir tarımın geliştirilmesi amaçlanıyor. Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre; üniversitelerde yapay zeka kullanımıyla tarımsal üretimde kimyasal gübre kullanımı azalıyor, çevre dostu tarım uygulamaları yaygınlaşıyor.
#YÖKYapay zeka, dijital ortamda algoritmik bir düzen içerisinde bilgisayar sistemlerinin insan benzeri zekaya sahip olma yeteneğini geliştirmek için kullanılan bir teknoloji. Söz konusu yapay zeka ile insan düşünce sistemine benzer taklit etme şeklinde kendini gösterirken; Makinelerin öğrenme, problem çözme ve karar verme yeteneklerini geliştirmek için algoritmalar ve veri kullanarak daha önceden sahada varolan bilgi ve verileri işleme şeklinde çalışır.
#Konuk YazarKocaeli'de TÜBİTAK Marmara Teknokent'te (MARTEK) Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı İmza Töreni'ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "İlk çağrımızda, 4 tematik alandaki 10 konsorsiyuma toplam 18 milyon TL destek sağladık. Bugün de ikinci çağrımız çerçevesinde akıllı üretim sistemlerinden, akıllı tarım, gıda ve hayvancılığa, iklim değişikliği ve sürdürebilirlikten, akıllı eğitim ve finans teknolojilerine kadar 5 tematik alanda 17 konsorsiyum projesine 55 milyon TL'nin üzerinde bütçe ile destek sağlayacağız" dedi.
#Mehmet Fatih KacırÜniversiteye son bir adım kala tercihlerin yeniden gözden geçirildiği bu günlerde, alanında uzman, sektöründe öncü isimler karar vermenize yardımcı olmak için size geleceğin mesleklerinin neler olduğunu kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyor.
#Süper Kariyerler Geleceğin Mesleklerini AnlattıTürkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi, Mega Teknoloji Koridoru ile Kocaeli, İstanbul ve İzmir’i birbirine bağladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla Bilişim Vadisi İzmir, İstanbul ve Bakü’nün açılışı gerçekleştirildi.
#Mega TeknolojiYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “YÖK İLE TUSAŞ arasında örnek bir üniversite sanayi iş birliği modelini Marmara Üniversitesi’nde hayata geçiriyoruz” dedi. YÖK Başkanı Özvar, İstanbul’da Marmara Üniversitesi Havacılık Yapısalları ve Optimizasyon Laboratuvarı Açılış Töreni’ne katıldı.
#TUSAŞTürkiye’nin ilk internet bağlantısını kuran ekipte yer alan Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay’ın ailesi de kendisi gibi teknolojinin gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlayan çalışmalar yapıyor. Dört kişilik ailenin her bir üyesi teknolojinin gelecekte insan yaşamına faydalı bir şekilde kullanılması adına farklı konularda ilerliyor. Ailenin ortak hedefi ise ilerde güçlerini birleştirerek ortak bir akademik çalışma yapmak.
#Bu Ailenin İşi Son TeknolojiUlusal Yapay Zekâ Stratejisi’ni geçen yıl yayınlayan ve 2025 yılı hedeflerini ortaya koyan Türkiye, bu alanda ilk kez uygulanacak bir destek modeli geliştirdi. TÜBİTAK Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı, yapay zekâya ihtiyacı olan işletmeleri; teknoloji sağlayıcı KOBİ’ler, üniversiteler ve araştırma merkezleriyle buluşturuyor. TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü’nün de dahil olduğu sistem, yapay zekâ alanında bir sinerji oluşturmayı hedefliyor.
#Mustafa VarankTÜBİTAK 76 personel alımı ile Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü bünyesini genişletmeye devam edecek. Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliği gibi alanlar başta olmak üzere pek çok alanda alım yapacak olan TÜBİTAK, kadrodaki istihdamın büyük bir kısmını araştırmacı sıfatıyla gerçekleştirecek. İşte, TÜBİTAK 76 personel alımı hakkında detaylı bilgiler
#TübitakTÜBİTAK 76 personel alımı ile Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü bünyesini genişletmeye devam edecek. Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliği gibi alanlar başta olmak üzere pek çok alanda alım yapacak olan TÜBİTAK, kadrodaki istihdamın büyük bir kısmını araştırmacı sıfatıyla gerçekleştirecek. İşte, TÜBİTAK 76 personel alımı hakkında detaylı bilgiler
#TübitakSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in "Yandaş savunma sanayi firmaları, Türkiye'deki savunma sanayi firmalarından birtakım araklamalar yapıyor" ifadelerinde bahsettiği şirketin Baykar olduğunu dile getirerek, "Baykar, Türkiye Cumhuriyeti devletinde, yüksek teknolojili alanlarda şu anda en fazla üretim yapan, katma değer üreten firmalardan biridir." dedi.
#Mustafa VarankDyson Limited Şirketi, günümüzde ismini çok sayıda ülkeye duyurmayı başarmış olan şirketlerden bir tanesidir. Dyson şirketi İngiltere merkezlidir. Dyson markasının kim tarafından ve nerede kurulduğunu, tarihçesini, hangi ülkeye ait olduğunu, ne zaman kurulduğunu sizler için derledik.
#Dyson Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu sürecin sonunda 9 amaç, 50 hedef, 393 faaliyeti içeren bir belge olarak ortaya çıktı. 2 yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlanmıştır'' dediği belgenin ayrıntılarını tek tek anlattı. Yeni eylem planıyla otelde geceyarısı gözaltına alma dönemi bitti, katalog suçlarda 'somut delile dayanma' şartı aranacak, kamu ve özel sektörde çalışanlar ve öğrencilerin kendi dini bayramlarında izinli olmaları sağlanacak.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanElektrikli otomobil denilince dünyada akla ilk gelen marka olan Tesla’nın yeni aldığı patentte, bir Türk mühendisin de imzası yer aldı. Otonom olarak park yerinden çıkarak sürücünün yanına gelme teknolojisini içeren patent için Elon Musk ile birlikte toplamda 18 kişi çalıştı.
#Gazetehaberleri