Akne, kıl köklerinin yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkanması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Beyaz nokta, siyah nokta veya sivilcelere neden olur. Akne, her yaştan insanı etkilemesine rağmen en çok gençler arasında yaygındır. Sıcak havaların gelmesi ile birlikte cilt yağlanması, siyah nokta ve sivilcelerde de artış görülebilmektedir.
#Yaz Mevsiminde Cilt BakımıCildin her mevsimde ihtiyaçlarının değiştiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr.Cansu Alakbarov, içinde bulunduğumuz yaz mevsiminde cilt bakımı konusundaönemli tavsiyelerde bulundu. Yazın yağlanmanın daha da arttığını kaydeden Dr.Alakbarov, bu nedenle su bazlı nemlendiricilerin tercih edilmesi gerektiğini ifadeetti. Alakbarov, “Ayrıca cildimizi güneşten de korumalıyız” ifadelerini kullandı.
#1Güneş ışınları, nemli hava ve suyla sık temas, el ve ayaklarımızı olumsuz etkiliyor. Yaz aylarında sıkça karşılaştığımız ellerde kuruma, topuk çatlaması veya sertleşmiş ayak tabanı gibi sorunlar içinse özel bakımlar yapmamız şart. Peki, el ve ayaklarımıza evde nasıl bakım yapabiliriz? İşte size basit ama etkili yöntemler…
#El Ve Ayak BakımıYaz mevsimine doğru yol aldığınız bu günlerde ruhen ve bedenen yenilenme ihtiyacımız daha fazla hissedilmeye başladı. Yaz aylarında aldığımız D vitamini, yaşadığımız o güzel ve uzun günler, bize yaşam enerjisi verir. Eğer siz de gerçek bir yaz tutkunuysanız, şimdi gelin tüm bir yazı daha verimli ve enerjik geçirmek için yapabileceklerimize bir göz atalım.
#Yaza HazırlıkYaz aylarında doğru cilt bakımı yapmak oldukça önemlidir. Sıcak hava, güneş ışınları ve nem değişiklikleri cildinizi etkileyebilir ve korunmazsa çeşitli cilt sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle yaz mevsiminde cildinizi korumak ve sağlıklı tutmak için bazı önlemler almanızı öneririm.
#Dermatolog Dr. NesliCildimiz en değerli hazinemiz. Canlılığını, tazeliğini ancak ona iyi davranarak koruyabiliriz. Cildimize verdiğimiz kadarını ondan geri alırız. Bakım yaptırmamız ya da yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz yetmez, bütüncül bir yaklaşım sergilememiz gerekir. Bugünkü yazımda bu bütüncül yaklaşımın altın kurallarını siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim.
#CiltCilt bakımı rutinleri kışın ve yazın mevsimlere göre farklılık göstermelidir. Yaz aylarında cildin nem dengesini korumak için biraz hidrasyon ekmek gerekirken, kışın kuru ve soğuk hava gibi çevresel faktörlerden korunmanın yolları ayrıdır. Peki, kışın cilt bakımı nasıl yapılır? İşte kış mevsiminde evde yağlı, kuru, karma cilt bakımı rutinleri...
#Kışın Cilt BakımıSihirli bir değneğimiz yok, dolayısıyla sahip olduğumuz her şeyi emek vererek koruyabilir, muhafaza edebiliriz. Bu durum cildimiz ve vücudumuz için de geçerli. Kendimize ne kadar iyi davranırsak, cildimiz ve vücudumuz da buna o kadar karşılık verecektir. Bu haftaki yazımda size “cildimiz kadar değerli” önerilerde bulunmak istiyorum.
#EstetikSardunya çiçeği; günümüzde en fazla yetiştirilen süs bitkilerinin başında bulunmaktadır. Mor ve kırmızı gibi canlı renkleri bulunan bu çiçek, bilhassa bahçe ve balkonlarda yetiştirilmek adına uygun bir çiçektir. Peki sardunya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Sardunya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sardunya ÇiçeğiHercai çiçeği, menekşegiller familyasından olan bir menekşe türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Esasında çok yıllık duyarlı otsu bitki olmasına rağmen, bu bitkinin en verimli olduğu dönemi, tohumundan yetiştirildiği birinci yılı olmaktadır. Sizin için Hercai çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Hercai çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detayları ile birlikte derledik.
Deve tabanı çiçeği; benzersiz yaprakları ile evleri süsleyen bir çiçektir. Deve tabanı çiçeği; “Araceae” tropik familyasına ait bir çiçektir. Bu yüzden Swiss Cheese Plant ismiyle de bilinir. Neme düşkün bir bitkidir. Deve tabanı çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Deve tabanı çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Deve Tabanı ÇiçeğiAçelya çiçeği; güzel renkler ile yetişen ancak kokusuz bir çiçek çeşididir. Açelya çiçeğinin anavatanı; Amerika'nın Kuzey bölgesi ile Asya'dır. Bunun dışında açelya çiçeği fundagiller ailesine ait bir çeşittir. Çiçeğin renkleri ise; sarı, mor, kırmızı, beyaz ve pembe şeklindedir. Peki açelya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Açelya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nelerdir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Açelya Çiçeğiİçerisinde toprağın faydalı minerallerini barındıran kil maskesinin sağladığı yararlar saymakla bitmiyor. Boyu bölgesine, yüze ve ellere uygulanabilen kil maskesi cildi pürüzsüzleştirir. Mevsim değişiklikleriyle beraber ciltte oluşan siyah nokta, kir ve yağlanmanın önüne geçebilmek için kil maskesi ideal bir bakım sağlar. Yeşil kil maskesi nedir, nasıl yapılır, yeşil kil maskesinin faydaları ve tarifleri nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
#Yeşil Kil MaskesiYeryüzünde birbirinden farklı ağaçlar bulunuyor. Bu ağaçların da faydaları saymakla bitmez. Özellikle meyve ağaçlarının da doğru bir bakım yapılması gerekir. Özellikle demirhindi ağacı da merak ediliyor. Demirhindi ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Kuşburnu ağacı, gülgiller familyasından gelen Kuzeybatı Afrika, Avrupa ve Batı Asya civarlarında yetiştirilir. Çok yıllık bir bitki olan kuşburnu ağacı, sonbaharda olgunlaşır. Kuşburnu ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Ağaçlar, bir bitki türü olup bitkiler içerisinde en büyük gövdeye sahip olanıdır. Oksijen ve hava temizlemesi ile sevilen ağaçlar, aynı zamanda birçok faydalı meyve ve yaprak da sunar bizlere. Sabun ağacının da faydaları pek çoktur. Bu yüzden merak edilen ve internette sıkça araştırılan bu ağaç türünü sizler için derledik.
Badem, kültürümüzün en eski yemişleri arasında yer alır. Faydaları ve lezzeti ile severek tükettiğimiz badem, ülkemizin iklim özelliklerine göre belirli bölgelerde yetiştirilir. Badem ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcak hava, güneş ışınları, deniz ve havuz suyu gibi etkenlerden kaynaklanan çeşitli cilt hastalıkları olduğunu söyleyen Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Didem Mullaaziz, bu hastalıklardan korunma yollarını anlattı.
#Güneş YanığıYaz mevsimi bitti. Yaklaşık üç ay boyunca deniz-kum-güneş üçlüsünün etkisiyle kuruyan, çatlayan, lekelenen ve deforme olan cildiniz için yenilenme mevsimi geldi. Medikal Estetik Hekimi Dr. Mustafa Kemal Ataönder, sonbaharın cilt bakım ve onarım için neden en uygun mevsim olduğunu anlattı.
#Ciltİlerleyen yaşla birlikte, cildimizin elastikiyetini sağlayan kollajen, yağ dokusu ile nem tutma kapasitesi azalıyor. Bunun sonucunda da ciltte kırışıklar, sarkma, mat görünüm ve lekeler gibi problemler gelişmeye başlıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilüfer Tüysüz cildin erken yaşlanmasına neden olan 10 hatalı alışkanlıkları anlattı, önemli önerilerde ve uyarılarda bulundu.
#Cilt Bakımı