Diyet mevsimi diye bir şey var. Yaz gelirken baharda çevremizde ki insanların daha çok diyet yaptığını, daha çok spora yöneldiğini görüyoruz. Yaz gelmeden verilmesi gereken kilolar önemsenir ve hayat tarzında değişiklikler yapılır. Peki, yaz gelince hedefe ulaşan ya da ulaşamayanlar ne yapıyor? Formlarını korumaya devam edebiliyor mu?
#6 HataKüresel piyasalarda dengeler faiz, enflasyon, istihdam verileriyle yön bulurken iç piyasada da bu gelişmelerin yankıları gözlemleniyor. Döviz kurları, altın fiyatları, borsa hareketleri gibi piyasanın ana dinamikleri yatırımcıların tercihlerinde değişiklikler ortaya çıkarıyor. Merkez bankalarının faiz kararı haftasında piyasalarda beklentiler satın alınmaya başlandı. Fed’in faizi sabit tutması beklenirken faiz kararı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell’ın şahin ya da güvercin açıklamaları önemle takip edilecek. Uzmanlar Borsa İstanbul’da 11 bin puanı işaret ederken döviz kurları için de tahminlerini açıkladı.
#AltınAnne babalar bazen çocukları için doğru olduğuna inandıkları şeyi yaparken aslında onlara zarar verebiliyor, korumak isterken baskı altında hissetmelerine neden olabiliyor. Kaç yaşında olurlarsa olsunlar çocuklarının bir birey olduğunu kabul edemeyen, kendi sözlerinden çıkmasını istemeyen ebeveynlerle de sıklıkla karşılaşabiliyoruz. Hatta bazen durum çocukların ailelerini mutlu etmek için yaşadıkları bir noktaya geliyor. Ama bazen de çocuklar büyüyünce, “Anneme babama kızıyordum ama haklılarmış” diyebiliyor. Peki çocuğu korumak ile baskılamak arasındaki sınır nerede çekilmeli? İşte toplumun farklı kesimlerinden çeşitli ‘yetiştirilme’ hikayeleri ve uzman yorumları…
#Çocukları BaskılamaAnne babalar bazen çocukları için doğru olduğuna inandıkları şeyi yaparken aslında onlara zarar verebiliyor, korumak isterken baskı altında hissetmelerine neden olabiliyor. Kaç yaşında olurlarsa olsunlar çocuklarının bir birey olduğunu kabul edemeyen, kendi sözlerinden çıkmasını istemeyen ebeveynlerle de sıklıkla karşılaşabiliyoruz. Hatta bazen durum çocukların ailelerini mutlu etmek için yaşadıkları bir noktaya geliyor. Ama bazen de çocuklar büyüyünce, “Anneme babama kızıyordum ama haklılarmış” diyebiliyor. Peki çocuğu korumak ile baskılamak arasındaki sınır nerede çekilmeli? İşte toplumun farklı kesimlerinden çeşitli ‘yetiştirilme’ hikayeleri ve uzman yorumları…
#Bir Sorudan FazlasıSon dönemlerde sosyal medya fenomenlerinin ‘cilt bakım rutini’ videolarını çok fazla görür olduk. Bu videolarda fenomenler cilt bakımı için çok fazla ürün kullanıyor; yüz maskeleri, temizleyiciler, tonikler, nemlendirici kremler, serumlar, göz altı kremleri, dudak kremleri, C vitaminleri, E vitaminleri derken liste uzayıp gidiyor. Cilt bakım rutinimizde gerçekten bu kadar fazla ürün kullanmamıza gerek var mı?
#Cilt BakımıSon dönemlerde sosyal medya fenomenlerinin ‘cilt bakım rutini’ videolarını çok fazla görür olduk. Bu videolarda fenomenler cilt bakımı için çok fazla ürün kullanıyor; yüz maskeleri, temizleyiciler, tonikler, nemlendirici kremler, serumlar, göz altı kremleri, dudak kremleri, C vitaminleri, E vitaminleri derken liste uzayıp gidiyor. Cilt bakım rutinimizde gerçekten bu kadar fazla ürün kullanmamıza gerek var mı? Bu soruyu konunun uzmanlarına sorduk, cilt bakım rutininin doğrusunu öğrenirken videolardaki yanlış yönlendirmelerin neden olabileceği olumsuz etkileri de konuştuk.
#Cilt BakımıKarpuz mevsimi gelince hem bu meyvenin hem de çekirdeğinin faydaları ile ilgili pek çok bilgiye maruz kalıyoruz. Karpuz çekirdeğinin kalp sağlığından depresyona, kabızlıktan kilo vermeye, cinsellikten cildi güzelleştirmeye kadar birçok faydası olduğu iddia ediliyor. Peki gerçekten böyle bir etkisi var mı? Bu iddiaların hangisi doğru hangisi yanlış? Uzmanlara danıştık...
#SağlıkKarpuz mevsimi gelince hem bu meyvenin hem de çekirdeğinin faydaları ile ilgili pek çok bilgiye maruz kalıyoruz. Karpuz çekirdeğinin kalp sağlığından depresyona, kabızlıktan kilo vermeye, cinsellikten cildi güzelleştirmeye kadar birçok faydası olduğu iddia ediliyor. Peki gerçekten böyle bir etkisi var mı? Bu iddiaların hangisi doğru hangisi yanlış? Uzmanlara danıştık...
#SağlıkTatilden bronz bir tenle ve ışıldayan bir ciltle dönmek, güzel bir tatil geçirdiğimizi ifade etse de aslında bu süreçte cildimize zarar verdiğimiz gerçeğini hep göz ardı ediyoruz. Çünkü bronzlaşmanın diğer bir anlamı aslında deri hasarlanmasıdır. Cilt renginiz ne kadar bronzlaşmış ise hasarın boyutu da bir o kadar artmış demektir. Kısacası bronzlaşmak, başlı başına güneşin saldırısına maruz kaldığınız anlamına gelir ki bu durum da sizi cilt kanserine kadar götürebilen tehlikeli bir yola çıkarır.
#Süheyla BuyrukçuSon bir haftada hava sıcaklığı 10 derece birden düştü. ‘Kar geliyorum’ dedi ama kapanan yollar sebebiyle birçoğumuz için durum eziyete dönüştü. Son 3 gündür bizim sokakta, tıpkı sizlerinkinde de olduğu gibi hummalı bir çalışma var. Kimi elinde kürek, kapı önündeki karı temizliyor saatlerce, kimi arabasını... ‘Kar mikropları öldürüyormuş’ diyen, soluğu temiz havada antrenmanda ya da yürüyüşte alıyor. Oysa soğuk hava kalp krizi geçirme riskini arttırıyor. Özellikle de sigara içenler ile kronik bir hastalığı olanlar tehlike altında. Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Polat Canpolat ile konuştum.
#Soğuk HavaBegonya çiçeği özellikleri bakımından ön plana çıkan bir çiçektir. Begonya çiçeği yetiştiriciliği özellikle evlerde fazlaca yapılmaktadır. Begonya çiçeği son yıllarda ülkemizde oldukça fazla tercih edilen bir çiçek olmuştur. Bundan dolayı Begonya çiçeği ile ilgili yoğun araştırmalar yapılmaktadır. Begonya çiçeği faydaları da fazladır. Peki Begonya çiçeği nedir? Begonya çiçeği anlamı nedir? Begonya çiçeği nasıl ekilir? Begonya çiçeği tohumu nasıl olur? İşte Begonya çiçeği ile ilgili detaylı bilgiler.
#Begonya Çiçeğiİstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, koronavirüs vakalarının hızla yükselmesinin ardından uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Memişoğlu, salgında şu anda üçüncü pikin yaşandığını belirterek, geçen kasım ayındaki gibi büyük bir dalganın olmaması için özellikle 15-20 günlük süreçte herkesin çok hassas olmasını beklediklerini söyledi.
#Prof. Dr. Kemal MemişoğluCorona virüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken, güvenli tatile ilişkin sorular da akıllarda dolaşmaya başladı. Yaz tatilleri için yapılan planlamalarda tatil rehavetine kapılıp önlemlere dikkat edilmezse endişe verici tablolarla karşılaşılabileceğinin altını çizen Uzm. Dr. M. Kadir Göktürk, önlemlerin kesinlikle esnetilmemesini söyleyerek güvenli yaz tatili için önemli ipuçları paylaşıyor.
#KoronavirüsUluslararası para transferi şirketlerinden TransferGo, Avrupa’da yaşayıp bu yaz aylarında Türkiye’ye tatil ya da memleket ziyareti amacıyla gelecek vatandaşlarımıza bazı uyarılarda bulundu. Şirket, koronavirüs döneminde nakitsiz yaşama geçiş trendine dikkat çekerken, yolculuk sırasında nakit veya ihtiyaç fazlası para taşımanın riskine dikkat çekti.
#TransfergoYaz aylarında artan gıda zehirlenmelerine engel olmak adına tavsiyelerde bulunan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Arş. Gör. Kübra Şahin, gıda zehirlenmesinde ilk belirtilerin 72 saat sonra bile ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.
#Beslenme Ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Kübra ŞahinSalgın tedbirleri kapsamında uygulanan seyahat yasakları ile hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları bugünden itibaren kaldırıldı. Tatilciler ve yazlıkçılar rotayı sahil beldelerine çevirdi. İlk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan bu yana “Gelmeyin” çağrısı yapan kıyı belediyeleri hazır mı? Önlemler neler? İşte yanıtları...
#YazarAstrologlar, tutulma ve geri hareketlerin yılına girdiğimizi söylüyor. Bunlar sadece bizim değil, ülkemiz ve dünya için de önemli dönüm noktaları. Alanında uzman isimlere burç burç, hatta tarih tarih bilmemiz, hazırlıklı olmamız veya mutlaka değerlendirmemiz gereken dönemleri sorduk. Ortaya, saklayıp yıl boyunca yararlanabileceğiniz bir gökyüzü haritası çıktı.
#BURÇKavurucu sıcaklarda kimimiz yazlıklarda, kimimiz tatil yöresinde veya hafta sonları şehirdeki turistik mekanlarda deniz veya havuzun keyfini çıkarmaya devam ediyoruz. Ancak aşırı sıcak hava, fazla terleme ve hijyen koşullarındaki olumsuzluklar nedeniyle jinekolojik problemlerin de daha sık görüldüğü bir dönem. Peki neler yapmalı, nelerden kaçınmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gülfem Şişmanoğlu, yaz aylarında en sık görülen dört kadın hastalığını ve bu sorunlara karşı hangi önlemleri almanız gerektiğini anlattı, önemli bilgiler verdi.
#Kadınİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Lütfiye Derya İnal, "D vitamini obeziteden koruyor, insülin direncini dengeleyerek kilo vermenizi kolaylaştırıyor. Günde en az 15 dakika yüz, boyun, kol ve bacaklarınızı güneş ışığına tutarak D vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz" dedi.
#D Vitamini Eksikliğiİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Lütfiye Derya İnal, "D vitamini obeziteden koruyor, insülin direncini dengeleyerek kilo vermenizi kolaylaştırıyor. Günde en az 15 dakika yüz, boyun, kol ve bacaklarınızı güneş ışığına tutarak D vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz" dedi.
#GüneşOzon tabakasındaki incelme nedeniyle güneşin zararlı ışınları gözlerimizi her geçen gün daha fazla tehdit ediyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp, gözlerde yaz risklerine ve alınması gereken önlemlere yönelik önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Göz Sağlığı