Yaşlanma haberleri sayfasında Yaşlanma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5408 Yaşlanma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hepimiz genç, sağlıklı ve diri bir cilde sahip olmanın hayalini kuruyoruz. Kremler, serumlar, estetik uygulamalar... Ancak, gerçek şu ki cildin dışından yapılan uygulamalar tek başına yeterli değil. Çünkü yaşlanma, cildin çok daha derin katmanlarında — özellikle de kemik yapımızda — başlıyor. Ve burada devreye K2 ve D3 vitaminleri giriyor.
#Vitamin K2Düzenli botoks veya pahalı tedaviler için bütçeniz yoksa, genç görünen sağlıklı bir cilt için daha ucuz bir yol var: Tabii ki bu, tek seferlik bir randevuya gitmekten biraz daha karmaşık ve zor olabilir. Yapacağınız basit yaşam tarzı değişiklikleri ile genç ve sağlıklı görünmek mümkün
#YaşlanmaBilimsel araştırmalar da net ve açık olarak, yaşımız ilerledikçe gençlik ve yetişkinlik dönemimize oranla “daha çok bitki bazlı” beslenip “daha az kalori” yüklenmemiz yani “daha az yememiz”, diğer bir deyişle “lokma sayımızı azaltıp egzersize öncelik vermemiz”, net ve açık anlatımıyla, hayatımıza hareket katıp adım sayımızı yükseltmemiz gerektiğini söylüyor.
#YEMEKDudaklarımız, yüzümüzde ilk dikkat çeken noktalardan biri olarak gülümsememizin, ifademizin ve genel yüz dengemizin önemli bir parçasını oluşturur. Yaş aldıkça ve hormonların etkisiyle dudakların şekli ve hacmi değişir. Bu yazıda zaman içinde dudakların nasıl farklılaştığına, diş yapısının dudak şekline nasıl etki ettiğine ve gençleştirme yöntemlerine değineceğiz.
#Dudak ŞekliUzun yaşamak son dönemde herkesin hayali haline geldi. Ancak uzun yaşamak kadar hem fiziksel hem de zihinsel anlamda sağlıklı yaşamak da önemli... Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir araştırma, insan beyninin yaşlanması bağlamında üç kritik dönemeç olduğunu ortaya koydu.
#SağlıkYaşlanma, hayatın doğal bir parçası olsa da, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek yaşlanma sürecini daha kaliteli ve konforlu hale getirmek mümkündür. İnsan vücudu zamanla fiziksel değişiklikler gösterir; ciltte kırışıklıklar, saçlarda beyazlama, kas ve kemiklerde zayıflama gibi belirtiler yaşanabilir. Ancak bu süreci yavaşlatmak ve sağlıklı yaşlanmayı desteklemek için saç, cilt ve vücut bakımı alanında atılacak bazı adımlar vardır. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Güncel Öztürk, sağlıklı bir yaşlanma için yapılabilecekleri sıraladı.
#Cilt BakımıUzun yaşamak, 100 yaşını hatta sonrasını görmek son dönemde pek çok kişinin hayali haline geldi. Bunu başarabilmiş kişilerin genetik yapıları, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri bilim insanları tarafından sürekli mercek altına alınıyor. O kişilerden biri geçtiğimiz günlerde 113 yaşındayken hayatını kaybetti. Peki bu kadar uzun yaşayabilmesini neye borçluydu?
#SağlıkLongevity, yaşlanmanın etkilerini geciktirmeyi amaçlayan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, genetik, yaşam tarzı ve beslenme gibi çeşitli faktörleri hedef alarak insanların daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürebileceğini sağlamayı amaçlar.Longevity, sadece yaşam süresini uzatmayı değil, aynı zamanda yaşam kalitesini de iyileştirmeyi hedefler. Bu konuda bilimsel araştırmalar ve teknolojik gelişmeler, yaşlanmanın etkilerini geciktirmek ve insanların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmaktadır
#YaşlanmaHepimiz uzun ve sağlıklı yaşam için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Son yıllarda bu uğurda takviye gıda çılgınlığı yaşanıyor ve bilinçsizce kullanımı oldukça arttı. Sırf çevremizde birileri kullanıyor, birilierine iyi gelmiş diye kalitesine bakmadan bu takviyeleri kullanıyoruz. Peki bilinçsiz takviye kullanımı neden zararlı? Eczacı Burcu Çengel Karabulut ile konuştuk.
#Takviye GıdaInfluencer Sarah Palmyra, geçtiğimiz günlerde ailesinin cildi ile ilgili TikTok’ta bir video yayınladı.Takipçileri büyükannesinin cildinin esnekliğini ve yaşına rağmen kırışıklıklarının olmaması nedeniyle doksanlı yaşlarında olduğuna inanamadı.
#GüzellikHepimiz genç, sağlıklı ve diri bir cilde sahip olmanın hayalini kuruyoruz. Kremler, serumlar, estetik uygulamalar... Ancak, gerçek şu ki cildin dışından yapılan uygulamalar tek başına yeterli değil. Çünkü yaşlanma, cildin çok daha derin katmanlarında — özellikle de kemik yapımızda — başlıyor. Ve burada devreye K2 ve D3 vitaminleri giriyor.
#Vitamin K2Düzenli botoks veya pahalı tedaviler için bütçeniz yoksa, genç görünen sağlıklı bir cilt için daha ucuz bir yol var: Tabii ki bu, tek seferlik bir randevuya gitmekten biraz daha karmaşık ve zor olabilir. Yapacağınız basit yaşam tarzı değişiklikleri ile genç ve sağlıklı görünmek mümkün
#YaşlanmaUzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, "İşlevsel besinler yaşlanma belirtilerini geciktiriyor. Bazı araştırmalar meyve sebze, tahıl ve çeşitli bitkisel ürünlerde doğal olarak bulunan ve bu gıdaların renk, tat, koku gibi çeşitli karakteristik özellikleri sağlayan fenolik bileşiklerin cilt görünümü ve işlevinde yaşa bağlı bozulmayı geciktirmek, hatta önlemek için faydalı etkilerini göstermiştir. Kuruluk, sivilce, yaşlanma ve hatta güneş direnci gibi çeşitli cilt durumları beslenme düzeninden etkilenmektedir" dedi.
#Sağlıkİlkbahar mevsimi, doğanın uyanışı ve uzun kış günlerinin ardından güneşin daha güçlü bir şekilde kendini göstermeye başladığı bir dönemdir. Birçoğumuz, kışın gri ve soğuk havasından sonra güneşin ısısına özlem duyduğu için baharla birlikte kendini güneşin sıcaklığına bırakır. Ancak, bu güzel havaların keyfini çıkarırken dikkat! Çünkü bu taze mevsimle birlikte artan güneş ışınları, cildimiz için pek de dostane sayılmaz.
#GüneşJoy Milne, koku alma yeteneğiyle Parkinson hastalığının izini sürüyor. Eşinin hastalığını yıllar önce fark eden Milne, şimdi tıp dünyasında devrim yaratacak bir keşfin öncüsü. Hastalıkta erken teşhis için büyük bir adım atılmak üzere hatta bu süreç sadece Parkinson ile sınırlı kalmayacak…
#SağlıkAilemizde kanser, diyabet veya alzheimer gibi bir hastalık olması bizim de bunlara yakalanacağımız anlamına mı geliyor? Bu sorunun cevabı evet de olabilir, hayır da. Doç. Dr. Gülsen Meral ‘Genlerle Dans’ isimli kitabında DNA’nın kader olmadığını, yaşam tarzımızın ve çevresel faktörlerin hastalıkların oluşmasında büyük etkisi olduğunu anlatıyor.
#Doç. Dr. Gülsen MeralYaş ilerledikçe vücudumuz daha az kolajen üretmeye başlar ve bu durum ince çizgiler, sarkan cilt ve kırışıklıkların hızla belirginleşmesine yol açar. Ancak iyi haber şu ki, bazı vitaminler kolajen üretimini artırarak cildinizin genç, sıkı ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olabilir.
#Kolajen ÜretimiYüz simetrisi, estetik algının temel unsurlarından biri olarak kabul edilir. Araştırmalar, insanların bilinçaltında simetrik yüzleri daha çekici bulduğunu göstermektedir. Ancak mükemmel bir yüz simetrisi doğada neredeyse hiç yoktur ve herkesin yüzünde belirli oranlarda asimetri bulunur.
#GüzellikYAŞLANMA sürecindeki sorunlarla daha az karşılaşmak, yaşlılık sürecini de erişkinlik hatta gençlik döneminde oluğu gibi formda ve zinde yaşamak isteyenlerin en önemli arzularından biri “her gün bir veya birkaç yaşlanma karşıtı hap yutup” bu keyifli ve haklı hedefe ulaşmaktır.
#NADKataraktın, göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşması sonucu ortaya çıkan ve görme yetisini olumsuz etkileyen bir hastalık olduğunu belirten Özel Atagöz Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aras Saklamaz, yaşlanma, genetik faktörler, uzun süreli UV ışınlarına maruz kalma, diyabet ve kullanılan bazı ilaçların göz merceğinin yapısını bozarak bulanık görmeye neden olabildiğini söyledi. Saklamaz, katarakt hastalarının genellikle bulanık görme, ışığa hassasiyet, renklerin soluk görünmesi, gece görüşü bozuklukları ve okuma gibi aktivitelerde zorluklarla doktora başvurduklarını kaydetti.
#1Uluslararası Uzay İstasyonu'na 8 günlüğüne gidip 288 gün boyunca adeta mahsur kalan astronotlar nihayet Dünya'ya döndü ama yeryüzündeki hayata alışmaları hiç kolay olmayacak. Peki neden? Uzay hayatı insanları nasıl etkiliyor?
#Astronot90 yaşını aşan kişiler üzerinde yapılan geniş çaplı bir araştırma ile bu uzun ömürlü insanların kanında metabolik farklılıklar keşfedildi. Bu da metabolik sağlık ve uzun ömür arasında bir bağlantı olabileceğini ortaya koydu. Peki uzun ömürlü insanların kanında ne var? Hangi kan değerler ne ifade ediyor? Kaderimiz tamamen genlerimize mi bağlı?
#Uzun ÖmürCilt, yaşımızı yansıtan en önemli göstergelerden biridir. Ancak çevresel faktörler, genetik yapı ve yaşam tarzı gibi etkenler cilt sağlığını doğrudan etkileyerek yaşımızdan daha büyük ya da daha genç görünmemize neden olabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, cilt sağlının yaş almaya etkisini sizler için anlatıyor.
#CiltYaşını duyanlar inanamıyor, yalan söylediğini düşünüyor. Hiçbir estetik ameliyatı yok, botoks ya da dolgu gibi işlemler yaptırmıyor, hatta çoğu zaman makyaj bile yapmıyor. Peki 60 yaşını aşmasına rağmen bu doğal ve genç görünümü nasıl kazandı? DJ ve oyuncu olan Eudie Okorog güzellik sırlarını anlattı.
#GüzellikCilt yaşlanması yalnızca yüzümüzde değil, vücudumuzun diğer bölgelerinde de belirginleşebilir. Özellikle boyun ve eller, yaşlanmanın en hızlı fark edilebileceği bölgelerden ikisidir. Uzm. Dr. Gökçen Duymaz, boyun ve ellerdeki yaşlanma belirtilerinin nasıl önlenebileceği konusunda merak edilenleri sizler için anlattı.
#BakımEstetik alanındaki gelişmeler, cildimizin sadece görünümünü değil, yüz hatlarımızı da önemli ölçüde değiştirebiliyor. Son yıllarda özellikle dudak dolgusu, estetik cerrahiye alternatif olarak popüler hale geldi. Hem genç yaşlardaki kişiler hem de yaşlanma belirtileri gösteren bireyler için dudak dolgusu, doğal bir görünüm elde etmenin hızlı ve etkili bir yolu olarak tercih ediliyor.Ancak her estetik müdahale gibi dudak dolgusu da doğru şekilde yapıldığında iyi sonuçlar verirken, yanlış uygulamalar doğal olmayan, orantısız görüntülere yol açabilir.
#Dudak Dolgusu