TÜRKİYE genelinde 300 kadar mağazası bulunan Mado, Alanya’da üç şubesi bulunan Sütçü İmam Dondurma isimli şirket ile davalık oldu. Mado, Sütçü İmam firmasının marka taklidi yaptığını öne sürerek dava açtı. 5 yıl süren davada son noktayı Yargıtay koydu. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi kararında, Sütçü İmam’ın tescil ettirdiği "Marmoda" markası ile Mado arasında bir benzerlik olmadığına hükmetti. Davacı Mado'nun avukatları karar düzeltme başvurusunda bulundu.
#Yaşar Dondurma Gıda MaddeleriDONDURMA, çeşidine göre içinde süt ve süt ürünleri, emülsifiyer, su, yumurta, stabilizatör, renklendirici, tatlandırıcı, farklı aroma ve meyveleri içeren bir karışım. Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nde ise içinde -tat ve çeşidine göre- süt ve/veya süt ürünlerini, içme suyu, şeker ve izin verilen katkı maddelerini bulunduran, istenildiğinde salep, yumurta ve/veya yumurta ürünleri, aroma maddeleri ve çeşni maddeleri gibi bileşenleri içeren karışımının pastörizasyon sonrası tekniğine uygun olarak işlenmesi ve dondurulmasıyla elde edilen, yumuşak halde ya da sertleştirildikten sonra tüketime sunulan ürün olarak tanımlanıyor.
#İzmirGüç durumdaki şirketlerin bir süre nefes alıp yoluna devam edebilmesi için kurulan konkordato sistemi suiistimaller nedeniyle zorlaştı. Şu anda yaşayabilecek şirketlerin de iflas etmek zorunda kaldığını söyleyen iş dünyası “25 yaşında tecrübesiz komiserlerin raporuyla alınan kararlar binlerce kişinin işsiz kalmasına neden oluyor” diyor. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise “Mahkemeler komiserleri uzman kişilerden oluşturmalı Onlar da bir şirket doktoru gibi davranmalı” görüşünde.
#YazarTürkiye'de 2008 yılında 160 bin ton olan dondurma satışı, son 5 yılda yüzde 87,5 artışla 300 bin tona ulaştı. Geçen yıl 300 bin ton dondurmanın tüketildiği Türkiye'de, kişi başına ortalama 4 kilograma yakın dondurma tüketildi. Dondurma tüketiminde ilk sırayı Marmara, ikinci sırayı Ege Bölgesi aldı. Dondurmanın yüzde 80'ini ise 6-25 yaş arasındaki vatandaş yiyor.
Kozan’da daha önce keven-kekik balından kremini üreterek adını duyuran Anavarza, ‘bal tozu’ üretimi için start verdi. Bal tozunun halen ithal edildiğini ve gıda sanayiinde kullanıldığını belirten Sezen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sezen, “Büyük sanayicilerin isteği üzerine 3 milyon liralık ek yatırım yapıyoruz. Şeker yerine bal tozu kullanacaklar” diyor.