Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndan hedeflediğimiz gibi madalya rekorumuzu kırarak döndük. Şimdi sıra paralimpik oyunlarına katılacak sporcularımızda... 2012’de Londra’dan 10, 2016’da Rio’dan 9 madalyayla dönen millilerimizin Tokyo için hedefi büyük. Bu oyunlara katılmak pek çoğunun çocukluk hayaliydi. Engelinin hayallerinin önüne geçmesine izin vermeyen bu sporcular “Her engelliye uygun bir spor var. Girişken olun, kendinize güvenin, hayatta hiçbir şeyden geri kalmayın” diyorlar...
#ParalimpikAnkara Valiliği’nin, ihtiyaç anında yaşlıların tek tuşla yardıma ulaşabilmesi amacıyla 2011 yılında başlattığı ‘Yaşam Destek Merkezi’ projesindeki buton 6 yıl sonra sustu. Valilik projenin tamamlandığı için bitirildiğini açıklarken SABEV Başkanı İlhan Tomanbay da, “Yaşlılar ‘kapatmayın’ diyerek ağladı” dedi.
#Yaşam Destek MerkeziAnkara Valiliği’nin, ihtiyaç anında yaşlıların tek tuşla yardıma ulaşabilmesi amacıyla 5 yıl önce başlattığı ‘Yaşam Destek Merkezi’ projesi, bugün bin kişiye hizmet veriyor. 74 yaşındaki görme engelli Bahriye Ercan, “Bu alet benim her şeyim” derken 78 yaşındaki Saniye Işılak projeyi şöyle özetliyor: “Çağrı merkezindeki kızlar torunlarım gibi oldular.”
#Yaşam Destek MerkeziAnkara Valiliği tarafından hayata geçirilen Ankara Yaşam Destek Merkezi bin 919 yaşlı ve engelli vatandaşa hizmet verdi. Vatandaşların sağlık ve güvenlik konusunda sıkıntı duyduklarında, üzerlerinde taşıdıkları düğmeye basarak, yardım çağrısında bulunmalarını sağlayan sistem ise büyük ilgi gördü.
Şenol Şahin mimar, Yeşiller Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve bir araştırmacı. Öldükten sonra ‘yanma hakkını’ savunuyor. Hatta bu konuda içinde krematoryum ve organ bağışı için nakil merkezi de bulunan ‘Yaşam Destek Merkezi’ adlı bir projesi var. Krematoryum konusunda bir kitap hazırlığı içinde bulunan Şahin, pek çok kişinin öldükten sonra yakılmak istediğini, bu kişilere izin verilmemesinin ise büyük haksızlık olduğunu savunuyor.