Günümüzde sağlıkla ilgili tartışma konularının başında uzun ömür geliyor. 100 yaşını aşmış insanların sayıları hızla artarken uzmanlar asıl önemli olanın hastalıkların pençesine düşmeden yaşlanmak olduğunu belirtiyor. 102 yaşındaki Hilda Jaffe de bunu başaranlardan. 14 yıldır New York'un en hareketli bölgelerinden birinde tek başına yaşayan ve her işini kendi gören Jaffe, sağlıklı ve uzun ömürlü olmasının ardında yatan sırları anlattı.
#SağlıkLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda 2020 yılının 500 tam puanlı şampiyonlarından olan İrem Deniz Küçükköse dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri seçildi. İrem Deniz, kendisine ömür boyu eğitim desteği sağlayan bu başarıya görme engelliler için tasarladığı kabartma ekran sayesinde ulaştı. Küçükköse, tasarladığı yapay zekâ destekli kabartma ekranla 80 bin kişi arasından 100 Rise Global listesine seçildi.
#GoogleKadın girişimciler için kendilerini danışman banka olarak konumlandırmaya çalıştıklarını belirten Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, “Son beş yılda kadın girişimcilere sağladığımız finansman tutarı 150 milyara ulaştı. Bu rakam kadın girişimcileri ayrı segmentte değerlendirip destek vermeye başlayan ilk banka olarak bundan sonraki dönemde neler yapabileceğimizin kanıtı” diye konuştu. Kaya, finansman dışında kadın girişimcilere yönelik gerçekleştirdikleri eğitim, yeni pazarlara açılma ve cesaretlendirme konusundaki projelerle ilgili de bilgi verdi.
#Sibel Kayaİyi bir lokantada sevdikleriyle keyfince bir yemek yiyip sohbet etmeyi kim sevmez ki! Ama bazılarımız bir süredir, hiç tanımadığı insanlarla bir sofrada buluşup daha çok ‘dinleyici’ olduğu bir yemeği tercih ediyor. Konumuz; sadece dünyada değil, ülkemizde de trend haline gelen tematik yemekler... Bu gibi etkinliklerde anlatımları yapan kişilerin iyi birer hikâye anlatıcısı olması bu popülerleşmede önemli rol oynuyor.
#Le Petit ChefAvrupa’nın prestijli mühendislik ödülü SEFI Fellowship’i ilk kez bir Türk aldı. 1995’ten beri her yıl verilen ödülün bu yılki sahibi olan Prof. Dr. Şirin Tekinay, “Bu ödülü, dünyanın her yerindeki haklı olarak endişeli ve kızgın gençlerin, özellikle de kızların şerefine alıyorum ve tüm gençleri mühendis olmaya davet ediyorum” dedi.
#AvrupaMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından hayata geçirilen köy yaşam merkezlerinin sayısı 1600’e ulaştı. Köy Yaşam Merkezi Projesi kapsamında köy okulları tekrar açılarak ilkokul, anaokulu, halk eğitimi merkezi gibi hem çocukların hem ebeveynlerin bir arada eğitim alacağı mekânlara dönüştürülüyor.
#MEBMillî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, aktif olarak kullanılmayan köy okulları yeniden düzenlenerek gerekli donanımlara kavuşturulduktan sonra köy yaşam merkezlerine dönüştürülüyor. Kapalı durumdaki köy okullarının tekrar açılarak ilkokul, anaokulu, halk eğitim merkezi gibi hem çocukların hem ebeveynlerin bir arada eğitim alacağı mekânlar olarak tasarlandığı köy yaşam merkezlerinin sayısı bin 600’e ulaştı.
#Millî Eğitim BakanlığıYaklaşık 20 yıl önce Fethi Şimşek tarafından kurulan, 2011’de Turkven danışmanlığında farklı kurumlara satılan, 2016’da Metal Yapı’nın aldığı, 2019’da yaşadığı kriz sonrası 2020’de İTÜ ETA Vakfı bünyesine katılan Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde bulunan Can Eğitim Grubu’na katıldı.
#Bilgi ÜniversitesiMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Türkiye'de 15 bin mahalle belirledik. Bu mahallelerdeki birer okulumuzu, okul dışı saatlerde ve hafta sonlarında halk eğitim merkezine (HEM) dönüştürüyoruz" dedi.
#Milli Eğitim Bakanıİş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek iş gücünün geliştirilmesi hedefiyle eğitimler hazırlayan MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi MEFx yöneticileri ve üniversitenin rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin COVID-19 sonrası iş dünyasının geleceğini değerlendirdi.
#MefxCovid 19 salgını sürüyor. Dünyada tüm yaşam, bu gerçeğe göre şekilleniyor. Bir yandan eğitimde, online/yüz yüze/hibrit modeller koşullara göre uygulanırken bir yandan mutasyonlu virüs türlerinin yayılımı ile aşı çalışmaları eş zamanlı yürüyor.
#İTÜ ETA Vakfı Doğa KolejiHayatımızı kolaylaştıran dijital dünya, bizi yeni ve ciddi risklerle tanıştırdı: Siber riskler... Pandemi ile birlikte dijitalleşmenin ulaştığı boyut ile birlikte bu riskler artık cebimizde, evimizde, iş yerimizde. Önümüzdeki yıl dijital risklerin küresel zararının 6 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.
#AksigortaTÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya "Sektör olarak tıp alanından gelecek güzel haberleri bekliyoruz. Aksi durumda gelecek yıl iç turizm 2020 yılına benzer bir senaryo ile geçecektir. Dışardan gelecek turist anlamında ise bu yıldan biraz daha iyi bir sezon geçirebiliriz" dedi.
#Firuz BağlıkayaTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri iş kadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle iş başına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Çanakkale’deyiz...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#GazetehaberleriKıbrıs’ın ilk üniversitesi olan ve 1985 yılında kurulan Girne Amerikan Üniversitesi, eğitimdeki yenilikçi duruşu ve dünya kimliğinde mezuniyet vizyonuyla Türkiye’nin birçok kentinde Girne Kolejini açtı.
#Girne Amerikan KolejiYurt dışında doğum yapan kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Özellikle de gelişmiş ülkelerde doğum yapmak herkesin ilk düşündüğü seçenekler arasında yer almaktadır. Yurt dışında doğum yapmanın birçok avantajı olsa da bazı dezavantajları da vardır. Peki, Almanya'da doğum yapmanın avantajları nelerdir? İşte, detaylar.
#Almanya'da Doğum Yapmanın Avantajları Nelerdir?