Tüp bebek tedavisindeki özel uygulamaların başında embriyo dondurma, embriyo havuzlama, genetik tarama (PGT), embriyo dondurma, embriyo havuzlama, yumurta aktivasyon yöntemleri, yapay zeka teknolojisinin yer aldığını belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Eser Çolak, tüp bebek tedavisindeki rollerini ve çiftlere sağladığı faydaları şu sözlerle anlattı:
#1Teknolojinin sunduğu kolaylıkları sorgulayan gazeteci ve yazar Miranda Levy, 1950’lerdeki daha fiziksel ve sade yaşamı deneyimlemek üzere dikkat çeken bir deneye imza attı. İki hafta boyunca cep telefonları ve modern kolaylıklardan uzak duran Levy, 1950’deki insanlar gibi yaşadı, dönemin zorlukları ve bu farklı yaşam tarzının getirdiği fiziksel faydaları keşfetti. İşte Miranda Levy yaşadıkları…
#Sağlıkİstanbul’da gerçekleştirilen Global Mobil Geniş Bant Forumu 2024 (MBBF 2024), ‘5.5G Mobil Yapay Zeka Çağına Liderlik Ediyor’ temasıyla kapılarını açtı. 30- 31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen forumda, 5.5G ve yapay zeka entegrasyonuyla mobil dünyadaki yenilikçi iş modelleri ve teknoloji trendleri ele alınarak, sektörün geleceği masaya yatırıldı.
#HuaweiBu hafta çarşamba günü Akrep dönemine giriyoruz. Ülkemiz de Akrep burcu olduğundan bu bizim için ekstra önemli. Bu sene 29 Ekim’de Türkiye’nin 101’inci yaşını kutlayacağız. Oldukça hareketli ve diğer senelere nazaran hızlı gelişmelerle karşılaşabileceğimiz yeni bir süreç bizleri bekliyor.
#AstrolojiMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, “Öğrencilerimizin yükseköğretime geçişte beceri örgüsü temelli bir müfredatı değerlendirebilecek bir sınav sistemi ortaya konması için çalışacağız. Bugünkü öğrenciyi sadece çoktan seçmeli bir sınavla belirlemenin kötürüm bir yaklaşım olacağı şüphesiz” dedi.
#Ömer Faruk YelkenciÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile ilk kez düzenledikleri "Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu" ile sadece Türkiye'deki değil dünya genelindeki sınav uygulamalarına yön vermeyi ve bakış sunmayı hedeflediklerini söyledi.
#ÖSYMKadın ve Demokrasi Vakfı’nın girişimci kadınlara destek olmak ve rehberlik etmek amacıyla başlattığı “İnovasyonda Kadın Programı”nda bu yıl finale kalan iki ayrı kategorideki 6 kadın girişimci toplam 1 milyon TL ödüle layık görüldü. Girişimci kadınlar ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, İstanbul Valisi Davut Gül ile KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldı.
#KADEMSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kaynakların sınırlı olduğu bir dünyada, ürün ve malzemelerin değerinin uzun süre korunması, üretimde zararlı madde kullanımının en aza indirilmesi ve israfın önlenmesi olmazsa olmaz hedeflerimiz arasında yer alıyor." dedi.
#Mehmet Fatih KacırDolandırıcılar şimdi de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ismini kullanarak vatandaşları hedef alıyor. Sahte mesajlarla prim borcu veya çeşitli ödemeler hakkında yanıltıcı bilgiler sunan dolandırıcılar, kullanıcıları tuzağa çekmek için pek çok yöntem kullanıyor. Dikkat edilmesi gerekenleri Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Siber GüvenlikBerlin’deki IFA fuarına yenilikçi ürünlerle katılan Vestel’in CEO’su Ergün Güler, global oyuna hazır oldukları mesajını verdi. Güler, “Tüm planlarımız hazır. Şu anda yıllık 3.8 milyar dolar ciro yapıyoruz, 2.5 milyar doları ihracattan geliyor. Şimdi 3 yılda 2 kat büyüme hedefliyoruz. ABD için bu hedef 5 kat büyüme” dedi.
#IFADünyanın en büyük, elektronik, beyaz eşya ve ev aletleri fuarı olan IFA, bu yıl 100’üncü yılını kutluyor. 6-10 Eylül 2024 tarihleri arasında Berlin fuar alanında gerçekleşecek olan IFA, teknoloji dünyasının en önemli yeniliklerini sergilemeye hazırlanıyor. Türkiye bu yıl fuarda, aralarında önemli markaların bulunduğu 52 firma ile temsil ediliyor. Ayrıca Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği de yaklaşık 400 metrekarelik bir stant açacak. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de fuarı ziyaret ederek Türk katılımcılarla görüşecek.
#AVRUPADAN HABER19 Ağustos’ta yılın en zor dolunaylarından biri meydana gelecek. Bu dolunayda sosyal çevremizde ya da toplumsal projelerde daha fazla rol üstlenmek, başkalarına ilham vermek isteyebiliriz. Diğer yandan beklenmedik finansal kayıplar, harcamalar bütçemizin dengesini bozabilir.
#Dinçer GünerBildiğimiz kalıpların yıkıldığı, geleceğe farklı bir noktadan bakmak zorunda kaldığımız bir çağı yaşıyoruz. Pandemi ve onu izleyen yapay zekâ döneminin etkisiyle artık 5 yıl önce tahmin bile edemeyeceğimiz mesleklerden bahsetmeye başladık.
#Pandemi Asist YaptıYarın Oğlak burcunun 29’uncu derecesinde bir dolunay yaşanacak. Etkilerini beş gün öncesinden hissettiğimiz bu dolunaya Uranüs ve Neptün’ün destekleyici açısı olacak. Emeklerimizin karşılığını almak için önemli bir haftaya giriyoruz. Hayatımızdaki dengeleri gözden geçirebiliriz şimdi.
#Dinçer GünerTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu sonuçlarına göre; 2023 yılında Türkiye’de yüzde 132 büyüme gösteren e-ticaret satış hacmi, 1.855 milyar TL'ye ulaştı. Önceki yıllara göre 2023'te işlem sayısının yıllık büyüme oranı ise yüzde 23 oldu ve 2023 Türkiye’sinde 6 milyar adete yakın e-ticaret işlemi gerçekleşti. Buradan da ortalama sepet büyüklüğü 2023 yılında yüzde 108 büyüdü ve bir önceki yıla göre 255 TL artarak 492 TL’ye yükseldi.
#E-TicaretBu yazın iki önemli spor etkinliği vardı. Biri Avrupa Futbol Şampiyonası‘ydı, bir diğeri de Paris’te yapılacak Yaz Olimpiyatları… Türkiye sporda son yıllarda önemli başarılara imza atıyor. Bu da spor ekonomisini geliştiriyor, büyütüyor. Dikkat ederseniz; milli takımlarımız, kulüplerimiz daha fazla sponsor desteği buluyor. Bu destekler arttıkça altyapıya verilen önem artacak ve genç yeteneklerin bulunup çıkarılması artacak.
#1- MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve Rektör Danışmanı Dr. Caroline Fell Kurban, yapay zekânın yükseköğretime etkisini araştırdı. İki akademisyenin kaleme aldığı, dünyada bu alanda yazılmış ilk uluslararası kitap “ChatGPT’nin Yükseköğretime Etkisi: Yapay Zekâ Devrimini Keşfetmek” birçok ülkede yayımlandı.
#Yapay ZekâHukuk eğitimi almasına rağmen 1989’da ağabeyiyle birlikte Denizli’de bir iş hanının 2’nci katında manifatura perakende mağazacılığıyla ticarete atılan Nuri Turgut, ev tekstili sektöründe adını ilk üçe yazdırdı. Fason üretim yerine katma değer yaratma hedefiyle markalaşma yoluna gittiği Cottonbox ile bugün 61 ülkeye ihracat yapan Nuri Turgut, ikinci kuşağın da desteğiyle daha fazla ülkeye ulaşmayı hedefliyor. Gündemde ayrıca mağazalaşma da var.
#1ABD’de yaşayan Türkiye vatandaşlarının kurduğu sosyal yatırım amaçlı Türkiye Hayırseverler Fonu (TPF), New York Times Center’da “2024 İnovasyon ve Sosyal Etki Zirvesi” düzenledi. Toplumsal fayda için yapay zeka, afet dayanıklılığında inovasyonun önemi, şirketler ve yarattıkları sosyal etki gibi konuların tartışıldığı zirvede konuşma yapan Esas Sosyal kurucusu Emine Sabancı Kamışlı, “Sorunları el birliğiyle çözebiliriz. Sosyal yatırımlar egoyu değil işbirliğini sever” dedi.
#ABDTIBBIN pekçok alanında olduğu gibi "Çocuk Hekimliğinde" de yapay zeka uygulamaları hızla kullanılmaya başlandı. Çocuk doktoru-hasta ilişkisi çocuklara tıbbi hizmet sağlamanın temel taşı ve yapay zeka yalnızca operasyonel verimliliği artırmakla kalmaz, aynı zamanda bu ilişkinin doğasını da zenginleştirir. Elektronik tıbbi kayıtlar, tıbbi görüntüleme teknolojisi, akıllı ilaç tasarımı ve akıllı sağlık yönetimi sistemleri gibi tıbbi alanda verilerin işlenmesine yönelik yapay zeka çözümleri , hekimlere sadece araştırma yapmaları için değil teşhis ve tedavi alanında da yardımcı oluyor. İzmir Doktor Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan Çocuk Sağlıgı ve Yapay Zeka Kongresi ile ilgili şunları söyledi.
#1Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan tarihleri arasında küresel yapı ve inşaat sektörünün temsilcilerini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturacak. Bu yıl 46’ıncı kez kapılarını açacak, 55 bin kişinin beklendiği fuar, katılımcılarına benzersiz ihracat olanakları sunacak.
#Sponsorlu İçerik