Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) Haliç Üniversitesi'nde düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasını yaptığı 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nin sonuç bildirisinde 7 başlıkta ‘Yapay zekâ için cinsiyet adaleti önerileri’ ön plana çıktı.
#KADEMYapay zekâ sistemlerinin tasarım ve uygulamasında kadınların temsil oranının yüzde 20’lerde kaldığını söyleyen Emine Erdoğan, “Evrensel etik standartların oluşturulması, kadınlar ve diğer kırılgan grupların haklarının korunması açısından küresel bir işbirliğine mecburuz” dedi.
#Yapay ZekâKadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından düzenlenen 'Yapay Zeka ve Kadın' temalı 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, 9 Kasım'da uzman konukların katılımıyla devam etti. Haliç Üniversitesi'ndeki Zirve'de yapay zekanın yalnızca kadınlar değil, tüm insanlık için nasıl daha iyi kullanılabileceğinin yolları arandı.
#KADEMCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kadınlar sadece bir cinsiyetin değil insanlığın yarısıdır. Nasıl ki bir kuşun tek kanatla uçması mümkün değilse kadının geri plana itildiği bir sistemin doğru işlemesi de mümkün değildir. Yapay zekâ ve dijitalleşme, yalnızca teknik bir ilerleme değil; kadınların toplumun her alanında daha etkin olmasıyla anlam kazanacak bir dönüşüm sürecidir." dedi.
#Emine ErdoğanKADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Kadın ve Demokrasi Vakfı'nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte 'Yapay Zeka ve Kadın' temasıyla Haliç Üniversitesi’nde düzenlediği 6’ıncı 'Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi' sonrası açıklama yaptı. Bayraktar, “2018’de Amazon işe alım süreçlerinde yapay zeka kullanıldığı zaman, erkeklerin kadınlara oranla daha çok tercih edildiği ve kadınlara yönelik bir ayrımcılığın yapay zekada da kopyalandığı görüldü. Sesli asistanların kadın sesiyle yapılıyor olması, aslında bir tesadüf değil" dedi.
#KADEMCumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından "Yapay Zeka ve Kadın" temasıyla düzenlenen “6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi”nde konuştu. ABD'de yeniden başkan seçilen Trump'la görüşmesini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze ve Lübnan'ı hatırlattık. Trump'tan 2. başkanlık döneminde eski yönetimin hatalarını terk etmesini bekliyoruz. Daha fazla kan akmaması, savaşın bitmesi için elini taşın altına koymasını bekliyoruz." dedi. Erdoğan, "Kadınları dışlayan, kadınlara adaletsizlik yapan bir teknolojinin insanlığa hayrının dokunması mümkün değildir. Yapay zeka konusunda adım atılmalı" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından "Yapay Zeka ve Kadın" temasıyla düzenlenen “6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi”nde konuştu. ABD'de yeniden başkan seçilen Trump'la görüşmesini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze ve Lübnan'ı hatırlattık. Trump'tan 2. başkanlık döneminde eski yönetimin hatalarını terk etmesini bekliyoruz. Daha fazla kan akmaması, savaşın bitmesi için elini taşın altına koymasını bekliyoruz." dedi. Erdoğan, "Kadınları dışlayan, kadınlara adaletsizlik yapan bir teknolojinin insanlığa hayrının dokunması mümkün değildir. Yapay zeka konusunda adım atılmalı" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKadın ve Demokrasi Vakfı'nın (KADEM) düzenlediği 6. Kadın ve Adalet Zirvesi bugün başlıyor. Zirve hakkında konuşan KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar yapay zekânın fırsatlarına ve dezavantajlarına dikkat çekerken, ‘Yapay zekânın insan hayatını ne kadar kolaylaştırıcı bir unsur olabileceği ama aynı zamanda çok çeşitli tehditler de barındırabildiği görülüyor. Burada bir fırsat penceresi var. Burayı nasıl değerlendirebiliriz. Kadınlar olarak burada ne kadar rol alabiliriz. Bunları tartışmak için zirvede olacağız.’ ifadelerini kullandı.
#KADEMKADEM tarafından düzenlenecek Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde yapay zekâ aracılığıyla kadınlar için daha adil bir dünya inşa etmenin yolları aranacak. Zirveyle ilgili konuşan Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Yapay zekâ işe alımlarda kadını eliyor” dedi.
#KADEM8-9 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Zirve’de, yapay zekâ aracılığıyla kadınlar için daha adil bir dünya inşa etmenin yolları masaya konulacak. Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından “Yapay Zekâ ve Kadın” temasıyla düzenlenen 6. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Tüm dünyadan uzman isimlerin konuk olacağı Zirve’ye ilişkin detayları KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu paylaştı.
#KADEMSmarties Next! Conference, etkinliğine, pazarlama sektöründen 1300’den fazla profesyonel katılım gösterdi. Konferansta, yapay zeka, veri gizliliği, sürdürülebilirlik ve e-ticarette kişiselleştime gibi güncel konuların yanı sıra, sosyal medya stratejileri ve deneyim pazarlaması gibi konular öne çıktı.
#Smarties Next! ConferenceKriptografi alanındaki zorlu şifreler, bulmaca tutkunları için yeni bir meydan okuma sunuyor. Antik Phaistos Disk’i ve CIA’in Kryptos’u gibi çözülmemiş kodlar, araştırmacıları ve meraklıları yıllardır etkisi altına alıyor. Bu sırların arkasındaki gizemler, sadece entelektüel bir merak değil; aynı zamanda kaybolmuş hazineler ve cinayetlerin çözümü için anahtar niteliğinde. İşte asırlardır çözülemeyen altı şifre ve ardındaki gizemler...
#Çözülemeyen ŞifrelerÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu’nda, “Şu an itibarıyla hak sahibi vatandaşlarımız için inşa edilmesi gereken konutların yüzde 93’ünün inşası başlatılmıştır. Bu yıl sonu itibarıyla, yani 20 gün sonra da konutların yüzde 45’i teslim edilmiş olacaktır." dedi. Bakan Kurum, İzmir Körfezi ile ilgili yapay zeka ile tasarlanmış, Körfez’in 10 yıl sonraki halini resmeden bir görseli milletvekillerine gösterdi. Kurum, “Yapay zekaya 2034 yılında Körfez’in ne durumda olacağını sorduk. Fotoğrafın fikir sahibi yapay zeka, eser sahibi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. İzmir Körfezi müdahale edilmezse 10 yıl sonra maalesef böyle olacak. Demek ki neymiş; İzmir’e yapay zeka değil, yapan zeka lazımmış” diye konuştu.
#Murat Kurum2024, küresel kripto ekosistemi için tarihi bir yıl oldu. ABD’de spot Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ETF’lerinin onaylanması, ABD başkanlık seçimlerinde kriptoya olumlu bakan adayların öne çıkması ve Bitcoin’in 100.000 dolar seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek fiyat rekorunu kırması, kripto dünyasında heyecan yaratan dönüm noktaları oldu. Bunun yanı sıra küresel çapta ve Türkiye’de yürürlüğe giren yeni yasalar, sektörde hızlı bir büyüme ve benimseme sürecine zemin hazırladı.
#Sponsorlu İçerikGirişimcilik zirvesi Take Off İstanbul, 11-12 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğü, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde düzenlenen zirve, 2018 yılından bu yana uluslararası yatırımcıları, küresel teknoloji liderlerini ve dünyanın dört bir yanından başarılı girişimleri İstanbul’da buluşturarak geleceğin vizyonunu şekillendiriyor.
#Take Off İstanbulİstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Bozkurt, yapay zekanın öğrencilerin akademik performansı üzerindeki etkisini araştırdı. 452 öğrencinin katıldığı bu araştırma sonucunda, yapay zekanın akademik performansı artırdığı ortaya koyuldu.
#Yapay Zeka‘Mukadderat’ eşini kaybettikten sonra bir tür varoluş mücadelesine giren 60’larındaki Sultan’ın yerleşik değerlere, erkek egemen kültüre, kendisini yok sayan düzene karşı ayakta kalma serüvenini anlatıyor. Erdi Işık’ın otobiyografik unsurlar içeren hikâyesinden Nadim Güç’ün çektiği yapım bu yıl Antalya Altın Portakal’da En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazanmıştı.
#MukadderatTüp bebek tedavisindeki özel uygulamaların başında embriyo dondurma, embriyo havuzlama, genetik tarama (PGT), embriyo dondurma, embriyo havuzlama, yumurta aktivasyon yöntemleri, yapay zeka teknolojisinin yer aldığını belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Eser Çolak, tüp bebek tedavisindeki rollerini ve çiftlere sağladığı faydaları şu sözlerle anlattı:
#1İçişleri Bakanı Ali Yerliyaka, yılın ilk 10 ayında 162 bin 897 erkeğe önleyici tedbir, 44 bin 393 kadına koruyucu tedbir kararı verildiğini belirterek, “KADES’e ya da 112’ye gelen çağrıyı en öncelikli çağrı sınıfında kabul ediyoruz. İlk defa söylüyorum, koruma kararı olmasına rağmen 32 hanımefendi kapıyı açmış, adam içeride vurmuş onu” dedi.
#Ali YerlikayaGiyilebilir sağlık teknolojileri alanındaki icatlarıyla dünyada adından söz ettiren bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren, 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Dağdeviren, sütyen şeklinde giyilebilen bir ultrason cihazı geliştirerek meme kanserinin erken teşhisinde çığır açmıştı. Peki, Canan Dağdeviren kimdir, kaç yaşında, nereli? Canan Dağdeviren Nobel ödülü aldı mı, ne ödülü aldı? İşte Canan DAğdeviren yaptığı çalışmalar
#Canan DağdevirenGiyilebilir sağlık teknolojileri alanındaki icatlarıyla dünyada adından söz ettiren bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren, 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Dağdeviren, sütyen şeklinde giyilebilen bir ultrason cihazı geliştirerek meme kanserinin erken teşhisinde çığır açmıştı.
#Doç. Dr. Canan Dağdeviren