Robot Sophia (Sofia), Türkiye'de çıkmış olduğu bir programın ardından dikkatleri üzerine çekti. Sophia robotu, bir yapay zeka ve robot şirketi tarafından üretildi. Sophia, insan benzeri bir robot olup, yüz ifadelerini taklit edebiliyor, insanlarla etkileşim kurabiliyor ve bazı konularda konuşabiliyor. Peki, Robot Sofia'yı kim yaptı? Robot Sophia hangi ülke yapımı, nereli?
#Robot SofiaBelçikalı sanatçı Dries Depoorter imzalı eser/deney, Brüksel’in en cazip noktalarında fotoğraf çektirenlerin yapay zekâ yardımıyla sosyal medyada tespit edilebileceğini gösterdi. Sanatçı teknolojisinin Batı’daki hükümetlere izleme sistemleri satan şirketlerin ürünlerine benzediğini söylüyor.
#Dries DepoorterTürk bilim insanları yaptığı çalışmalarla önemli gelişmelere imza atmaya devam ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Akpek’in üzerinde çalıştığı proje tamamlandığında ağır yanık ve yaralanmalarda yapay deri kullanılarak tedavi süreci hızlandırılacak.
#Yapay DeriLise öğrencilerini, fen ve bilim alanında çalışmalar yapmaya teşvik etmek ve bilimsel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla bu yıl yedincisini düzenlenen ve pandemi nedeniyle finalini online yapılan Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’nın kazananları belli oldu.
#LiseTürkiye’de COVID-19 aşı araştırmaları ve Prof. Dr. Ercüment Ovalı konusuna değinmek istiyoruz. Acıbadem’de görev yapıyor Ovalı, aşı konusundaki çalışmalarını ısrarla sürdürdüğünü öğreniyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden arkadaşı Prof. Dr. Kemal Üçüncü, “Yalçın Bey, Sayın Ovalı vatansever ve mümtaz bir bilim adamıdır. Onu haksız ithamlarla çalışmalarını gölgelemeyelim” dedi. “COVID salgını sürecinde kamuoyunu ikaz etmek adına yaptığı açıklamalar bir iletişim yönetimi editörlüğüne tabi tutulmadığı için yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiş olabilir. Ercüment Ovalı rüştünü ispat etmiş ülkemizin dünyada bilim çevrelerinde tanınan yüz akı bilim adamıdır.”
#YALÇIN BAYERModa dünyası zaman zaman zarif silüetlerden uzaklaşıp kaba olarak adlandırabileceğimiz parçaları podyumlara taşıyor. Yakaladıkları şık tarzla da bu parçaları arzu nesnesi haline getirmeyi başarıyor. Bu sezon öne çıkan kalın ve tırtıklı tabanlı, iri burunlu botlar bunun en iyi örneklerinden...
#GazetehaberleriKoronavirüs tedavisi üzerinde bir süreden bu yana çalıştığı bilinen Türk doktor Prof. Ercüment Ovalı, müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Geliştirdikleri tedavinin onaylandığını aktaran Ovalı, “Ve COVID-19 immün plazma ve tedavisi onaylandı. Kök hücre ise yolda...” dedi.
#YazarVR yani sanal gerçeklik teknolojisi eğitim, sağlık başta olmak üzere hayatımızda pek çok yerde daha sık karşılaştığımız bir teknoloji. Ancak VR deneyimini daha da iyileştirmek için bilim insanları yapay deri üretti. Amaç ise VR hissini daha da arttırmak.
#VeAlman bilim insanları, kemik kırılmaları ve doku kaybıyla sonuçlanan yaralanmalara karşı özel bir 3 boyutlu (3D) yazıcı geliştirdi. Bu özel cihazda özellikle astronotların kendi doku örneklerinden kemik ya da dokuları üretilip, yaralanmalarda hayatta kalmaları sağlanabilecek.
#AstroyazıcıModanın tanımı her ne kadar tartışmalı olsa da kadınların ve erkeklerin takip ettiği ve önem verdiği konuların başında olduğu bir gerçek. Günümüzde birbirinden farklı tarzların ortaya çıkması, sağlığın göz ardı edilmesine neden olabiliyor.Sadece dış görünüşe önem verilmesi, tercih edilen kıyafetlerin yapısına ve özelliğine dikkat edilmemesi demek oluyor. Fakat kıyafetler ve kozmetik ürünleri hiç de masum değil. İşte bu moda alışkanlıkları sağlığa zarar veriyor.
#Moda AlışkanlıklarıTürkiye’nin girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarına ev sahipliği yapacak ve bu alanda Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğine sahip YILDIZ KULUÇKA’nın açılışı, 20 Ekim Perşembe günü Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Açılış etkinliği, birçok fon yöneticilerini, melek yatırım ağlarını, bireysel yatırımcıları, özel sektör temsilcilerini, akademisyenleri, öğrencileri ve 100’den fazla girişimciyi bir araya getirdi.
#YILDIZ KULUÇKA