Hayatımızı kolaylaştırıyor ama yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Evet mutfaklarımızdaki teflon tavalarımız 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’ hastalığına neden oluyor. Ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ile ilgili tüm detayları uzmanına sorduk...
#TeflonHepimizin mutfağında bulunan yapışmaz tava ve tencereler hayatımızı kolaylaştırsa da yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bunlardan biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’...Teflon tava ve tencerelerin fazla ısıtılmasıyla ortaya çıkan dumanın solunmasından 4-8 saat sonra ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ve korunma yolları ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
#Teflon TavaArtan sıcaklar, vatandaşlara ülke genelinde zor anlar yaşattı. Sıcaklıklarla baş etmek için çare arayanlar, klima satıcılarına ve buz üreticilerine akın etti. Buz üreticileri stokların tükendiğini belirtirken, klima satıcıları ise montaja yetişemediklerini söyledi.
#İstanbulMazisi çok uzun yıllara dayansa da retinol, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle son birkaç senedir daha fazla tanınmaya başladı. Cilt için inanılmaz bir iyileştirici olan retinol eğer yanlış kullanılırsa cildinizde oldukça ciddi tahriplere neden olabiliyor. Bu harika ürünü nereden, nasıl satın almanız gerektiğini, kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hayat kurtaran ipuçlarını anlatıyoruz
#RetinolSon dönemlerde ortaya çıkan ve birçok kadının hayatını kolaylaştıran jel tırnaklar sürekli oje sür çıkar derdine son vererek bakımlı ve güzel tırnaklar için pratik bir çözüm sunuyor. İşlemler sırasında uygulanan yöntemler ve kullanılan kimyasallar ile ojeler uzun süre bozulmuyor ama sağlığımız biz hiç farkında olmadan büyük zarar görüyor.
#SağlıkÇANAKKALE Belediyesi, olumsuz iklim koşulları, yanlış kullanım gibi nedenlerle giderek azalan suya dikkat çekmek ve tasarruf bilinci aşılamak için kolları sıvamıştı: “Uygulayacağımız bazı kolay tasarruf yöntemleri ile tonlarca suyun boşa harcanmasını önleyebiliriz. Unutmayalım, hiçbir kaynak sınırsız değildir. Evde, musluklarımızdan akan suyun ömrü tasarruf ile uzar.”
#1“Türkçe edebiyat” mı yoksa “Türk edebiyatı” mı tartışmaları devam ede dursun, ben bir başka konuyu tartışmaya açmak isterim: Türkçe’nin katli ‘olacağım’ kalıbı. Son 10 yılda, plazaların göğe hızla yükselmesi ile ‘meeting set etmek’ (toplantı ayarlamak) ‘attachment post etmek’ (ek dosya göndermek) gibi ‘plaza’ Türkçesi denilen bir dil sinsice hayatımıza girdi ve birçoğumuzu da ele geçirdi. Son bir yıldır ise Türkçenin yeni bir düşmanı daha var: ‘Olacağım’. ‘Döneceğim’ yerine ‘Size dönüyor olacağım’ ya da ‘Süreci beraber planlarız’ yerine ‘Süreci planlıyor oluruz’, ‘Gideceğim’ yerine ‘gidiyor olacağım’ gibi gibi. ‘Türkçeyi bu kalıpla kullananlara çok pis dalıyor olmak isterdim’ ama onun yerine dilbilimcilerle konuştum ve ‘Türkçe katliamı mı?’ diye sordum.
#TürkçeTaksim-Beyoğlu uzun yıllar kültür-sanatın ve sosyalleşmenin olduğu kadar yeme-içmenin de kalbinin attığı yerdi. Eski müdavimleri yavaş yavaş geri dönmeye başladıkça bizi mutlu eden yeni mekânlar da ardı ardına açıldı. Atatürk Kültür Merkezi içindeki değişmeyen klasiklerimizden Divan Fuaye ve şef Murat Bozok’un menüsüyle fark yakalayan Sofitel’deki The Oven bunlardan ilk ikisi. Çok yakında bizi bekleyen başka sürprizler de olacak...
#Murat BozokHer gün nasıl yazılır sorusu araştırılıyor. Günlük hayatta bazı kelimelerin yazımı karıştırılabiliyor. Her gün kelimesi de bunlardan biri. Peki her gün nasıl yazılır? TDK'ya göre hergün bitişik mi, ayrı mı yazılır? İşte Her gün kelimesinin doğru yazılışı...
#Her Gün Nasıl YazılırGünlük hayatta bazı kelimlerin yazılışı sıklıkla karıştırılabiliyor. Hoşgeldin kelimesi de yazımı karıştırılan sözcüklerden biri. Peki 'hoşg eldin' nasıl yazılır? TDK'ya göre 'hoşgeldin' bitişik mi, ayrı mı yazılır? İşte 'hoş geldin' yazımı
#Hoşgeldin Nasıl YazılırBazı kelimelerin kullanımı yanlış olabiliyor. Yazım hatası yapılmaması için de kelimenin doğru yazılışı araştırılıyor. Kuşlokumu kelimesinin de doğru yazılışı merak ediliyor. Peki kuşlokumu nasıl yazılır? Kuş lokumu bitişik mi ayrı mı yazılır? TDK kuşlokumu yazımı
#Kuşlokumu Nasıl YazılırKelimelerin anlam bütünlüklerinin korunması için doğru yazılmaları çok önemlidir. Yanlış yazılan kelimeler yüksek oranda anlam bozulmasına uğrayabiliyor. Bu yüzden kalite oranı yüksek olan metin belgeleri hazırlayabilmek için kelimelerin nasıl yazıldığını iyi bilmek gerekli. Kontör kelimesinin nasıl yazılması gerektiğini ve bu kelimenin TDK'ye göre doğru yazılışını sizin için derledik.
Kelimeler hakkında geniş çaplı bir bilgi birikimi edinmek özellikle diyaloglarda üstün taraf olmak için en iyi yoldur. Ayrıca metin belgelerini daha zengin bir hale getirmek için de kelimeler hakkında daha fazla bilgi edinmek gerekir. Kelimelerin doğru bir şekilde yazılması anlam bütünlüğünün korunması için önemlidir. Istakoz kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre ıstakoz kelimesinin doğru yazılışı hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Kelimelerin doğru bir şekilde yazılması demek baskın bir cümle yapısı elde etmek demektir. Özellikle yoğun bir şekilde kullanılan kelimelerin nasıl yazıldığını bilmek bir adım önde olmaktır. Fıskiye kelimesi sık sık karşılaşılan kelime türlerinden biridir. Fıskiye kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre bu kelimenin doğru yazılışı nasıldır detayları ile derledik.
Balıksırtı kelimesi oldukça sık kullanılan kelimeler arasında popüler bir yapıya sahiptir. Bunun aynı sıra bu kelimenin kullanım alanı da son derece geniştir. Hemen hemen her alanda kullanılması mümkün olan bir kelime olarak değerlendirilmektedir. Balıksırtı kelimesi nasıl yazılır ve bu kelimenin TDK'ye göre doğru yazılışı nedir sizin için detayları ile derledik.
Apartman kelimesi özellikle şehir hayatında oldukça sık karşılaşılan bir kelime türüdür. Bu kelimenin doğru bir şekilde yazılması anlam bütünlüğünün korunması ve kaliteli cümle kurulması açısından önemlidir. Sık kullanılan bir kelime olan apartman kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre doğru yazılışının nasıl olduğunu tüm detayları ile sizin için derledik.
Kelimelerin doğru yazım şekillerini bilmek daha kaliteli cümleler kurmak için en ekili seçenektir. Bu yüzden kelimeleri kullanırken yanlış yazım yapmamaya özen göstermek gerekiyor. Aksi durumlarda anlam bozulmaları ortaya çıkabilir. Özellikle sık sık kullanılan kelimelerin nasıl yazılması gerektiğine dikkat etmek gerekiyor. Yoğun olarak kullanılan anbean kelimesinin nasıl yazıldığını ve bu kelimenin TDK'ye göre doğru yazılışını sizin için derledik.
Ambulans kelimesi sık sık karşımıza çıkan kelime türlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Bu kelime anlam bakımından oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu yüzden doğru bir şekilde yazılması da son derece önemlidir. Ambulans kelimesinin nasıl yazılması gerektiğini ve TDK'ye göre doğru yazılışının nasıl olduğunu sizin için ayrıntıları ile derledik.
Ambar kelimesi en çok hatalı yazılan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Bu kelimenin kullanım alanı da oldukça geniştir. Bu yüzden doğru yazım şeklinin ne olduğunu net bir şekilde bilmek gerekiyor. Kelimelerin doğru bir şekilde yazılması anma bütünlüğünü korumak için de gereklidir. Ambar kelimesinin nasıl yazıldığını ve bu kelimenin TDK'ye göre doğru yazılışını sizin için derledik.
Kaliteli cümleler kurmak ve etkin metin belgeleri hazırlamak isteyen herkes kelimelerin doğru yazım şekilleri hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Bunun yanı sıra kelimelerin doğru yazılışları bazı durumlarda anlam bozulmalarına da sebep olabiliyor. Sıkça yazım hatası yapılan altyazı kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre nasıl yazılması gerektiğini sizin için derledik.
Dokuztaş kelimesi sık sık duyduğumuz bir kelime olarak biliniyor. Bu kelimenin doğru bir şekilde yazılması da bu yüzden önemli kabul ediliyor. Kelimelerin yazım hatası olmadan kullanılması cümle bütünlüğü ve anlam bütünlüğü bakımından son derece önemli. Dokuztaş teriminin nasıl yazıldığını ayrıca TDK'ye göre bitişik mi yazılır ayrı mı sizin için derledik.
Denizyıldızı yaygın bir şekilde kullanılan kelimelerden biridir. Bu kelime hem gerçek anlamı ile hem de benzetmeleri yapılarak her alanda kullanılabiliyor. Bu sebeple de doğru bir şekilde yazılması oldukça önemlidir. Denizyıldızı kelimesi yanlış yazıldığında anlam değişikliği ortaya çıkabilir ya da anlam bozulması oluşabilir. Denizyıldızı kelimesinin nasıl yazıldığını TDK'ye göre bitişik yazılır yoksa ayrımı sizin için derledik.
Şuan kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı araştırılıyor. Birleşik veya ayrı yazılan kelimeler bazen karıştırılıp yanlış yazılabiliyor. Bunlardan biri de 'şu an' kelimesi. Peki şu an nasıl yazılır? TDK'ya göre 'Şuan' birleşik mi, ayrı mı yazılır? İşte TDK'ya göre şuan kelimesinin doğru yazılışı...
#Şu An Nasıl YazılırFarsça kökenli bir kelime olan birader, toplumun genelinde hitap sözü olarak da kullanılmaktadır. Kelimenin sözlük anlamı erkek kardeştir. Bununla birlikte, çok yakın arkadaşlar da birbirlerine birader şeklinde hitap eder. Birader-zade kelimesi ise Osmanlı döneminde yeğen anlamında kullanılmıştır. TDK'ya göre birader nasıl yazılır örnek cümlelerle birlikte derledik.
#BiraderKelimelerin doğru bir şekilde yazılması anlam bütünlüğünün korunması için gerekli bir durumdur. Özellikle yoğun bir şekilde kullanılan kelimelerin yazım hatası olmadan kullanılması gerekmektedir. Sık kullanılan bir kelime olan başrol kelimesi en çok yazım hatası yapılan kelimelerden biri olarak değerlendiriliyor. Başrol kelimesinin nasıl yazıldığını ve bu kelimeni TDK'ye göre nasıl yazılması gerektiğini sizin için derledik.