Apartman Nasıl Yazılır? Apartman Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Apartman Nasıl Yazılır Apartman Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:40

Apartman kelimesi özellikle şehir hayatında oldukça sık karşılaşılan bir kelime türüdür. Bu kelimenin doğru bir şekilde yazılması anlam bütünlüğünün korunması ve kaliteli cümle kurulması açısından önemlidir. Sık kullanılan bir kelime olan apartman kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre doğru yazılışının nasıl olduğunu tüm detayları ile sizin için derledik.

Haberin Devamı

 Apartman yoğun kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda en çok yazım hatası yapılanlar listesinde yer alıyor. Bu yüzden doğru yazım şeklinin net bir şekilde bilinmesi gerekiyor. Apartman kelimesinin doğru yazımı apartman şeklinde olmalıdır. Apartıman olarak yazıldığında yanlış yazım yapılmış oluyor.

  Apartman Nasıl Yazılır?

  Apartman birden fazla kata sahip ve her katında bir ya da birden fazla daire olan konut anlamına gelir. Apartman kelimesinin doğru yazım biçimi ise apartman şeklindedir. Birçok alanda bu kelime apartıman olarak yanlış bir şekilde yazılmaktadır. Doğru yazılışı ise apartman olarak belirtilmektedir. 

 Apartman Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 TDK verilerine göre apartman kelimesi apartman olarak yazılmalıdır. Bazı alanlarda apartıman olarak yazılmaktadır. Bu yazım şekli yanlıştır. Doğru olanı apartman şeklindedir. Ayrıca apartman kelimesi yaygın bir şekilde kullanıldığı için nasıl yazıldığını bilmek de önemli bir konudur. Bu kelimenin en doğru şekli apartman olarak ifade ediliyor. Bunun dışındaki yazılışları yanlış kullanım olarak değerlendiriliyor. Kısacası TDK'ye göre apartman kelimesi apartman olarak yazılır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!