Kontör Nasıl Yazılır? Kontör Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Kontör Nasıl Yazılır Kontör Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 12:48

Kelimelerin anlam bütünlüklerinin korunması için doğru yazılmaları çok önemlidir. Yanlış yazılan kelimeler yüksek oranda anlam bozulmasına uğrayabiliyor. Bu yüzden kalite oranı yüksek olan metin belgeleri hazırlayabilmek için kelimelerin nasıl yazıldığını iyi bilmek gerekli. Kontör kelimesinin nasıl yazılması gerektiğini ve bu kelimenin TDK'ye göre doğru yazılışını sizin için derledik.

Haberin Devamı

Kontör kelimesi yazımında en çok hata yapılan kelime olarak bilinmektedir. Bu yüzden kelimenin doğru yazım şekli oldukça önemlidir. Kontör kelimesinin doğru yazılışı kontör olmaktadır. Bazı alanlarda bu kelime kontur ya da kontür şeklinde yanlış yazılıyor. Bu kelimenin doğru yazım biçimi kontör olmaktadır. Ayrıca kontur tamamı ile farklı anlama sahip olan bir kelimedir. Ses benzerliği sebebi ile kontör kelimesi ile karıştırılır. 

 Kontör Nasıl Yazılır? 

 Kontör kelimesinin en doğru yazım biçim kontör olmaktadır. Bu kelime en çok hatalı yazılan kelime olarak bilinmektedir. Genellikle kontür ya da kontur olarak yanlış yazılmaktadır. Fakat kelimenin doğru yazım biçimi kontör şeklindedir. Kontur ve kontör iki farklı kelimedir. 

 Kontör Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

Haberin Devamı

 Kontör kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre kontör olarak yazılmalıdır. Bu yazım şeklinin dışında kalan yazılışları yanlış kullanım olmaktadır. Bu yüzden kelimeyi kontör olarak yazmak daha kaliteli cümleler için önemlidir. Kontör kelimesinin hatalı yazılış şekilleri kontür ve kontur olarak biliniyor. Ancak kelime kontör olarak yazılmalıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!