Bu hafta İzmir Narlıdere’ye bağlı Sahilevleri’ndeyiz. Sahilevleri, adı gibi İzmir’in sahil havası yaşatan en gözde yerleri arasında. Kent merkezinin yanı başında olmasına rağmen, sahip olduğu imkanlar, birbiri ardına açılan mekanlarla İzmir’in gastronomide yıldızı parlayan bölgelerinin başında geliyor. Burası şehrin ortasında adeta bir cennet, yoğunluğun içinde sessiz-sakin bir vaha, çok farklı mutfak kültürlerinden tatlara ulaşabileceğiniz bir lezzet adası. Mekanımız ise Times Restaurant and More...
#1Konu cildiniz olduğunda; ne yersen osun demende doğruluk payı olabilir. Çok uyumanın, stresi yönetmenin ve güneş kremi kullanmanın yanı sıra besleyici gıdalar yemek, sağlıklı cildi korumanın anahtarıdır. Peki, sağlıklı bir cilt için hangi ürünler tüketilir ayrıntıları ile derledik.
#CiltKoronavirüs salgınıyla birlikte doğal beslenmeye yönelen insanlar vitamin açısından da zengin meyveleri tercih etmeye başladı. Bunların başında da çok sayıda vitamini içerisinde barındıran ve eskiye nazaran birçok kesimin tüketmeye başladığı avokado geliyor. Antalya'nın Alanya ilçesinde çok yoğun üretilen ve hem yurt içi hem de yurt dışına gönderilen avokado, koronavirüsle birlikte talep patlaması yaşadı.
#KoronavirüsKoronavirüs salgınıyla birlikte doğal beslenmeye yönelen insanlar vitamin açısından da zengin meyveleri tercih etmeye başladı. Bunların başında da çok sayıda vitamini içerisinde barındıran ve eskiye nazaran birçok kesimin tüketmeye başladığı avokado geliyor. Antalya'nın Alanya ilçesinde çok yoğun üretilen ve hem yurt içi hem de yurt dışına gönderilen avokado, koronavirüsle birlikte talep patlaması yaşadı.
#PandemiAcelen varsa ne işin var Datça’da… Anlatması bile kolay Datça’yı: Sakinliği, birbirinden temiz, berrak koyları, bozulmamışlığı, Eski Datça’nın rengarenk sokakları, tertemiz havası ve ekim sonuna kadar devam eden deniz sezonu şeklinde özetlerim bu tatlı yarımadamızı…
#DatçaBu haftaki röportaj konuğum Hasan Tepgeç. Cafesinde ihtiyaç olan mayonezi, ketçabı üretmek için yola çıkıyor. Derken bir akşam evde kendine bir salkım üzümden, üzüm suyu yapıyor. Bir gün, iki gün derken bakıyor ki kendini bu üzüm suyu sayesinde zinde hissediyor. Çevresindeki insanlara da gönderiyor. Sonra “Sen bu işi geliştir” denince “Çekirdekli üzüm suyu” üretiyor.
#ÜzümKONSANTRE ve püreyle başlayan organik meyve suyu ihracatı markalı ürüne de sıçradı. Böylece meyve suyu ihracatı son bir yılda iki kat artarak 250 milyon dolara ulaştı. Artık, Milupa’nın, Hero ve Hipp’in organik bebek meyve suları Türkiye’de üretiliyor. Elit Naturel, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine kendi markasıyla organik meyve suyu ihracatı yapıyor.
Trabzonlu elektrik mühendisi Fahrettin Tanınmış, Türkiye’de memurluk, öğretim üyeliği yaptı, Doğu Anadolu’da enerji nakil hatları kurdu. İlk rüzgâr santrallarının uygulamacısı oldu. Rüzgâr ve güneş enerjisinde üretici de olmak istedi ama Türk bürokrasisini aşamadı. Bir fuara gittiği Almanya’da, güneş santralı için sıfır bürokrasi, yüzde 90 kredi desteğini görünce 2 ay 10 günde Doğu Berlin’de güneş santralı kurdu, lisansını cebine koydu.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın hesaplamalarına göre, düz arazide fındığını söküp serada karanfil gibi kesme çiçek yetiştiren üreticinin, dekar başına net kârı 249 liradan 25.6 bin liraya çıkıyor. Bu rakam fındıktan elde edilen gelirin 101 katı oluyor. Kesme çiçekten sonraki en yüksek kar ise fındığa göre 24 kat daha değerli olan örtü altı domates üretiminde.
Butik pastacılık, bizde son birkaç yılda hızla gelişti. Pek çok kişi pastacılık eğitimi almak için yurtdışındaki okullara gitti. Butik pasta yapan yerler birbiri ardına açıldı. Butik pastayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, kişiye özel hazırlanması. Dilediğiniz şekilde, dilediğiniz süslemelerle ve malzemeyle sipariş edebiliyorsunuz. Diyelim ki, klasik otomobillere düşkün bir yakınınıza doğum günü pastası ısmarladınız.