Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 6. dönem girişimleri mezun oldu. Pandemi nedeniyle workupdemoday.ist üzerinden online olarak yapılan Demo Day etkinliğine; melek yatırımcılar, girişim sermayesi şirketleri, hızlandırma ve kuluçka programlarının yöneticileri ile İş Bankası ve iştiraklerinin üst düzey yöneticileri katıldı.
#Workup Girişimcilik ProgramıTürkiye’deki ev güvenliği sistemi kullanan hanelerin oranı yüzde 1.5. Güvenlik sistemini daha ulaşılabilir yapma hedefiyle yola çıkan ‘Securezi’, kurulumu basit bir seçenek geliştirdi. Üzerindeki bataryası sayesinde şarjlı olarak da çalışan model, özellikle yazlık sahipleri için birebir.
#Gazetehaberleriİş Bankası’nın ana destekçisi olduğu girişim programı ‘Workup’ 4’üncü dönem mezunlarını verdi. Mezun olan 11 startup, ‘Demo Day’ etkinliğinde sunum yaptı ve girişimcilik ekosisteminin paydaşlarıyla bir araya geldi. 2017’de başlayan Workup Girişimcilik Programı’na bugüne kadar 8 binden fazla başvuru yapıldı, yüzlerce girişim ile buluşuldu. 4’üncü dönem ile birlikte toplamda 40 girişimin mezun olduğu programdan daha önce mezun olan 29 girişimden 26’sı faaliyetine devam ediyor.
#İş BankasıBebeklerin uyku sorununu çözmek için harekete geçen Türk girişimciler, ‘Little Sleeper’ adındaki mobil uygulamaya imza attı. Bebekler için uyku koçluğu yapan uygulama, aynı zamanda beyaz gürültü (white noise) seslerini çalarak bebeklerinin daha rahat uykuya dalmalarını sağlıyor.
#Little SleeperANA destekçisi oldukları Workup Girişimcilik Programı’nda yer alan girişimlere küresel piyasalara açılabilme vizyonu kazandırmak için yurtdışı birçok etkinlikte yer almalarını sağladıklarını söyleyen Sayar, “Bunlardan biri de İş Bankası olarak ana destekçisi olduğumuz Webrazzi Connect: London etkinliğiydi.
#GazetehaberleriTÜRKİYE İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup girişimcilik programının ikinci dönem girişimleri ‘Demo Day’ etkinliği ile mezun oldu. 6 aylık program sürecinden sonra girişimcilerin projelerini sunduğu Demo Day organizasyonunda, farklı sektörlerden profesyoneller, melek yatırımcılar, mentorlar ve girişim sermayesi fonlarının temsilcileri İş Kuleleri’nde bir araya geldi. Etkinliğin açılışını yapan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “İş Bankası olarak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için esnafımızı, sanayicimizi nasıl destekliyorsak aynı sorumlulukla girişimlerin, startup’ların da yanındayız. Müteşebbis ve iş yapmak isteyenleri desteklemek, ülke ekonomisine hız kazandırmak zaten İş Bankası’nın kuruluş amaçlarından biri” dedi.
#StartupŞirketlerin dijital dönüşüme daha hızlı bir şekilde ayak uydurması için harekete geçen Leafinbox, internet üzerinden bulut teknolojisiyle kullanılabilen bir elektronik imza (e-imza) çözümü sunuyor. Hızlı büyüdüklerini anlatan girişimin kurucusu Erhan Tahminciler, “Geçen 6 ay boyunca platform üzerinden 7 binden fazla e-imza ve onay süreci işletildi” dedi.
#GazetehaberleriHem çiftçilerin gelirlerini arttırmak hem de kullanıcılara daha doğal ürünler sunmak isteyen Ata Cengiz ve Sonat Kaymaz, ‘Tarlamvar’ adındaki girişimi hayata geçirdi. 175 TL ile 225 TL arasında değişen ücretlerle kullanıcıları ağaç sahibi yapan girişim, yetişen meyveleri kargo ile gönderiyor.
#GazetehaberleriMentörlük yapan ve aynı zamanda da aktif bir yatırımcı olan Ömer Erkmen, yerli sosyal ağ girişimi Scorp yatırımıyla dikkatleri üzerine çekti. TemizlikYolda, English Ninjas ve Rakam.io başta olmak üzere birçok girişimin parçası olan Erkmen, WorkUp Girişimcilik Programı’nın da Baş Mentörü. Erkmen’in tavsiyeleri şu şekilde:
#StartupTürkiye İş Bankası, ülkemizde girişimciliğin gelişmesi ve ekosistemin büyümesi adına sunduğu kapsamlı desteklerini tarım alanında düzenlenecek girişim hızlandırma programı WorkupAgri ile genişletiyor. 4 yıldır kesintisiz devam eden bağımsız girişimcilik programı Workup’ın çatısı altında tarım alanında değer önerisi geliştirerek ülkemizde tarım ekonomisinin gelişmesine yönelik çözümler üreten sürdürülebilir ve ölçeklenebilir teknoloji startup’larının büyümesine destek olmayı amaçlıyor.
#İş BankasıBir startup’ın etkili bir şekilde büyümesini sağlayan en önemli desteklerinin başında kendi kaynağını yaratabilmesi geliyor. Yani ürün ve servislerini satabilmek. Bunun için de kurum ve şirketlerle bir araya gelmek startup’ların en kritik noktası. Geçen yıl kurulan Workinlot ise şirketlerle startup’lar arasında köprü oluyor.
#StartupAktivite yapmak isteyenlere çözüm sunmak için Türk girişimciler devreye girdi. Erkmen Erakkuş, Ali Şenlen ve Buğra Erakkuş, ‘Alivex’ adında bir startup hayata geçirdi. Alivex’in 2018’de faaliyete başladığını belirten Erakkuş, “Dışarı çıkıp koşmak, bisiklete binmek, kitesurf eğitimi almak gibi aktivitelerle dolu bir yaşam sürmek isteyen herkese ‘bugün ne yapsam?’ sorusunun cevabını veriyoruz” dedi.
#GazetehaberleriGeçirdiği bir trafik kazası sonrası tüm hayatı değişti. Gerçek problemleri olan, senin benim gibi biri ve o pes etmemeyi tercih etti. Yolun henüz başında iki harika girişimin öncüsü olabilmiş, binlerce insana ilham veren hikayesiyle Elif Aleyna Duman Kampüs’te.
#ÜniversiteModa meraklılarının alışveriş zamanını azaltmayı amaçlayan Clotie, online abonelik bazlı stilistlik hizmetini hayata geçirdi. Girişim, kullanıcılara üye olduktan sonra kendi stillerine göre belirli periyotlarla giysi gönderiyor. Kullanıcılarda bu giysileri deneyerek beğendiklerini satın alıyor.
#Startup