Çocuk gibi yetiştiriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Çocuk gibi yetiştiriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 22:37

TÜRKİYE İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup girişimcilik programının ikinci dönem girişimleri ‘Demo Day’ etkinliği ile mezun oldu. 6 aylık program sürecinden sonra girişimcilerin projelerini sunduğu Demo Day organizasyonunda, farklı sektörlerden profesyoneller, melek yatırımcılar, mentorlar ve girişim sermayesi fonlarının temsilcileri İş Kuleleri’nde bir araya geldi. Etkinliğin açılışını yapan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “İş Bankası olarak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için esnafımızı, sanayicimizi nasıl destekliyorsak aynı sorumlulukla girişimlerin, startup’ların da yanındayız. Müteşebbis ve iş yapmak isteyenleri desteklemek, ülke ekonomisine hız kazandırmak zaten İş Bankası’nın kuruluş amaçlarından biri” dedi.

Haberin Devamı

Workup girişimcilik programı ile teknoloji odaklı girişimlerin iş fikirlerini geliştirmeleri ve işlerini büyütmeleri için eğitim ve mentorluk içeren uzun soluklu bir program yürütüldüğüne değinen Bali, sözlerine şöyle devam etti: “Fikirlerin geliştirilmesi ve hayata geçirilebilir hale gelmesi önemli. Bu fikirlerin tatbik kabiliyetinin olması, sahadan beslenmesi, sahada sınanması ve bu suretle de gerçekleştirilebilir olması gerekiyor. Kimse ham fikrine fazla güvenmemeli... Workup programı kapsamında fikirleri hayata geçirebilmek için adeta bir çocuğu yetiştirir gibi itinayla uğraşıyoruz. Bu basit bir hadise değil.”

FİNANSAL DESTEK VERECEK
Sanıldığının aksine girişimcilikte ihtiyaç duyulan ya da eksikliği olan şeyin para olmadığını belirten Adnan Bali, “Girişimlere finansal destek de vereceğiz. Ama çoğu kez ham fikri olanlar ‘siz bana parayı verin ben gerisini hallederim’ diyor. Bizim bankacı olarak hata da yaptırmamamız lazım. Kaynakların verimli kullanımı açısından da doğru yere doğru tahsisi yapmamız lazım. Burada ihtiyaç duyulan asıl şey mentorluk, eğitim ve işbirliklerinin geliştirilmesidir. Girişimleri hem İş Bankası’nın hem de iştiraklerimizin müşteri ağı ile buluşturuyoruz. Bir arayüz rolü görüyoruz. Müşteriyi bulmak, ona kendini tanıtmak ve onun üzerinden bu fikri realize edebilmenin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. İş Bankası olarak girişimcilik ekosisteminde Workup programı da dahil yürüttüğümüz tüm çalışmalar kapsamında bugüne kadar 230’u aşkın girişim ile birebir temas ettik, 50’nin üzerinde girişim ile ortak kampanyalardan teknolojik işbirliklerine kadar farklı alanlarda çalışmalar yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Çocuk gibi yetiştiriyoruz

İKİNCİ DÖNEM MEZUNLARI
GLAMY: Kullanıcılar birbirlerine kıyafet, ayakkabı veya aksesuar kiralayabiliyor.

GLOCALZONE: Diğer ülkelerden gezginler aracılığıyla ürün getirilmesini sağlıyor.

SMOPIN: Benzer ilgi alanları ve konular hakkında konuşmak isteyen kullanıcıları buluşturuyor.FLOWMAGIC: Freelance çalışanlar için kullanımı kolay iş izleme ve proje süreçlerini takip etme aracı.

Haberin Devamı

TARLAMVAR.COM: İnsanları ağaç sahibi yapıyor ve çiftçinin gelirini arttırıyor.

PACER: Şirketler için sosyal öğrenme platformu.

LEAFINBOX: E-imza destekli elektronik belge yönetimi platformu.

CLOTIE: Hazırlanan kombinlerin evde deneyerek satın alınmasını sağlıyor.

BAKKALDAN: Bakkallardan sipariş vermeyi sağlayan mobil uygulama.

ADVERPORT: Reklamverenleri YouTube fenomenleriyle buluşturuyor.

Çocuk gibi yetiştiriyoruz
OYUNA HAREKET KATTILAR
VİDEO oyunlar denilince ilk akla gelen konu fiziksel tembellik. Sağlığı da olumsuz olarak etkileyen bu sorunu çözmek ve video oyunları daha eğlenceli bir hale getirmek için yerli girişimciler harekete geçti. Tuğra Şahiner tarafından kurulan ‘WalkOVR’ adındaki girişim, kullanıcıların oyun ve uygulamalarda fiziksel olarak yürümesine, koşmasına yani hareket etmesine imkân veriyor. Hareket tanıma teknolojilerini kullanarak insan hareketlerini algıladıklarını ve fiziksel dünyadaki hareketlerini dijital dünyaya aktardıklarını ifade eden Şahiner,  “WalkOVR hareket tanıma teknolojisi ile mekanik bir hareket sisteminin birleşimi. Hareket tanıma sistemi sayesinde kullanıcı vücut hareketleri algılanıp ve tanımlanırken, mekanik sistem kullanıcının her yönde rahatlıkla hareket etmesine imkân veriyor. Böylece kullanıcılar gerçek hayattaki gibi hareket ederlerken oyun ve uygulamalarda da hareket etmiş oluyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Çocuk gibi yetiştiriyoruz
İLK SİPARİŞLER ABD’YE
Tek odaklandıkları alanın oyun olmadığını belirten Şahiner, “Aslında WalkOVR’a, insan hareketlerinin aktarılması gereken her dijital platformda ihtiyaç duyuluyor. WalkOVR ile oyun endüstrisinin ardından spor ve eğitim alanlarına da girmeyi planlıyor” diye konuştu. Şahiner, sözlerine şu şekilde devam etti: “WalkOVR ilk ürününü kurumsal müşterilerine 2018 yılı başında satışa sundu ve şu ana kadar çeşitli oyun merkezleri ve üniversitelere full sistem dediğimiz ürünümüzü sağladık. Aynı zamanda global pazarda da çok sayıda talep aldık. İlk olarak ABD’de bir iki noktada ürünü sunacağız.”

Haberin Devamı

KİTLESEL FONLAMAYA ÇIKACAK
GELECEKTE sanal gerçeklik deneyimi denildiğinde akla gelen firmalar arasında olmayı hedeflediklerini anlatan Şahiner, “İlk hedeflerimiz arasında WalkOVR’ın uluslararası pazarda bilinirliğini arttırmak. Birkaç ay içerisinde Kickstarter üzerinden milyonlarca sanal gerçeklik kullanıcısının WalkOVR sipariş verebilmesini istiyoruz. Sanal gerçekliğin geleceği ev kullanıcısı, bugün nasıl milyarlarca insan haber ve eğlence amaçlı televizyonlarını takip ediyorsa, yarın sanal gerçeklik teknolojileri üzerinden bu ihtiyaçlarını karşılayacağını öngörüyoruz. İlk önceliğimiz ev kullanıcılarının sanal gerçeklik deneyimlerini zenginleştirmek; WalkOVR’ı ev kullanıcısının erişebileceği, kendi elindeki teknolojiler ile uyumlu ve keyif veren bir noktaya getirmek” dedi.

Haberin Devamı

Çocuk gibi yetiştiriyoruz
HAFTANIN YATIRIMI
11SİGHT’A 1.1 MİLYON DOLAR YATIRIM
DAHA önce İstanbul Startup Angels‘tan 540 bin TL ve Keiretsu Forum Türkiye’den de 620 bin TL yatırım alan 11Sight, bu sefer Amerika’da seri bir girişimci olan Meng Hsiung Kian önderliğinde 1.1 milyon dolar yatırım aldı. Aleks Göllü, Farokh Eskafi ve Ercan Gümüş’ün kurduğu 11Sight, uygulama yüklemeye gerek kalmadan tek tuşla görüntülü görüşme başlatılabilen bir servis. Aldıkları yatırımı, şirket yapılanması, ürün geliştirme ve pazarlama/iş geliştirme faaliyetlerinde kullanacak olan girişim,  yakın zamanda Hindistan pazarının ardından ABD, Türkiye ve Hindistan pazarında, otomotiv ve emlak dikeyinde hizmet vermeyi hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!