Hepsiburada’nın deprem bölgesindeki ticarete destek vermek amacıyla başlattığı program, 1.5 yılda 8 bin 897 satıcıya ulaştı. Bunların 4 bin 654’ü ilk kez e-ticaret ile tanıştı. 1058 kadın girişimci de e-ticaret ile iş hayatına girdi. İki yıllık proje kapsamında eğitim alan satıcılar 6.8 milyar TL’lik ciro elde etti. Hedef ise iki yılı 10 milyar TL’lik ciro ile kapatmak.
#HepsiburadaVodafone Vakfı ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesi kapsamında 11-18 yaş aralığındaki öğrencileri yapay zekâ ile buluşturacak. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Yarını Kodlayanlar projesinde olduğu gibi Yapay Zekâ Yıldızları projesinde de hedefimiz, sadece teknoloji tüketen değil aynı zamanda üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak olacak. Programa katılan gençler yapay zekâyı kapsamlı bir şekilde öğrenecek ve kendi projelerini geliştirebilecek. 35 bin gence ulaşmak istiyoruz” dedi.
#VodafoneVodafone Vakfı ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesi kapsamında 11-18 yaş aralığındaki öğrencileri yapay zekâ ile buluşturacak. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Yarını Kodlayanlar projesinde olduğu gibi Yapay Zekâ Yıldızları projesinde de hedefimiz, sadece teknoloji tüketen değil aynı zamanda üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak olacak. Programa katılan gençler yapay zekâyı kapsamlı bir şekilde öğrenecek ve kendi projelerini geliştirebilecek. 35 bin gence ulaşmak istiyoruz” dedi.
#Sponsorlu İçerikÖnceliği, felaketten en çok etkilenen grup olduğuna inandıkları çocuklara verdiklerini söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek projesi ile çocukların bize gelmesini beklemiyor, biz onların ayağına gidiyoruz. 50 bini aşkın çocuğa ulaştık; nihai hedefimiz 100 bin çocuğa ulaşmak” dedi.
#Sponsorlu İçerikÖnceliği, felaketten en çok etkilenen grup olduğuna inandıkları çocuklara verdiklerini söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek projesi ile çocukların bize gelmesini beklemiyor, biz onların ayağına gidiyoruz. 50 bini aşkın çocuğa ulaştık; nihai hedefimiz 100 bin çocuğa ulaşmak” dedi.
#VodafoneOkullar açıldığından beri anne babaların birincil gündemi çocukların okul başarısı oldu. Peki, ama ‘okul başarısı’ndan ne anlamalıyız? Notlarının yüksek olması çocuğun başarılı olması anlamına gelir mi? Çocuk ve ergen psikiyatrı Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan “Başarı göreceli bir kavramdır, ama hedef koyup o hedefe doğru ilerleyen insan başarılıdır. Çocuklarınıza hedef koymayı öğretin” diyor.
#OKULTürkiye’nin eğitime odaklanan ilk bağımsız düşünce kuruluşu olan Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) yolculuğunu anlatan 'Bir Ortak Akıl Deneyimi: Eğitim Reformu Girişimi' kitabı yayımlandı. Aytaç Demirci tarafından kaleme alınan kitap, ERG’nin kurumsal yolculuğunu, ülkenin yakın tarihindeki eğitim politikalarının hayata geçiş süreçleri ve sonuçlarıyla birlikte, tanıklıklar eşliğinde anlatıyor.
#Eğitim Reformu GirişimiVodafone, yedi yıl önce başlattığı “Yarını Kodlayanlar” projesini depremin hemen ardından bölgedeki çocukların her anlamda desteklenmesi için “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” adıyla 11 ile taşıyor. İlk adımı Adıyaman olan yeni çalışmanın çocukların psikososyal ihtiyaçlarını karşılamaya da odaklandığını söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim çadırlarıyla toplam 100 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” diyor.
#VodafoneTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle konteyner sınıflarda çocuklara kodlama eğitimi verecek. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Gezici eğitim çadırımız da afetten etkilenen 11 ilimizdeki köy, çadır kent ve konteynerkentleri ziyaret edecek. Toplam 100 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
#Türkiye Vodafone VakfıTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından hayata geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar Projesi’ ile bugüne kadar 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açıldı. Yakın dönemde 15 okulda daha teknoloji sınıfları açılarak toplam 45 okula ulaşılması hedefleniyor.
#Türkiye Vodafone VakfıTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ortak projesi “Yarını Kodlayanlar” gençleri geleceğin teknolojisi Yapay Zekâ ile tanıştırmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında verilen eğitimlerle bugüne kadar 1.200’e yakın gence ulaşıldı. Projeyle yıl sonuna kadar 3 bin gence ulaşılması hedefleniyor.
#TeknolojiTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ortak projesi “Yarını Kodlayanlar”da metaverse ortamında kodlama eğitimleri verilmesine başlandı. Buna göre, Nisan-Aralık döneminde 13 yaş üzeri bin çocuk metaverse’de algoritma eğitimi alacak. Sanal Gerçeklik (VR) gözlükleri kullanılarak gerçekleştirilecek eğitimler, “Yarını Kodlayanlar” kapsamında belirli köy okullarında kurulan teknoloji sınıflarında düzenlenecek.
#MetaverseVodafone, Türkiye’de de 2025 yılına kadar kadın çalışan oranını yüzde 44’ten yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor. Türkiye Vodafone Vakfı'nın da kadınların güçlenmesi amacıyla hayata geçirdiği projelerle son 11 yılda 61 bine yakın kadına ulaşırken, toplam 8,7 milyon TL’lik yatırım yaptığı belirtildi.
#VodafoneTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ortak projesi “Yarını Kodlayanlar” kapsamında ebeveynlerin ardından çocuklara da güvenli internet eğitimleri verilecek. Mart ayında başlayacak online eğitimlerle Türkiye genelinde 7-14 yaş arası 15 bin çocuğa kişisel verilerin önemi, siber zorbalık, dijital ayak izi gibi konularda kapsamlı bilgi sunulacak.
#Türkiye Vodafone VakfıMillî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı tarafından kadınların dijital alanlardaki gelişimini desteklemek ve işgücüne katılımını artırmak amacıyla hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesinde üçüncü istihdam programı da tamamlandı. Proje kapsamında toplam 63 kadın Vodafone Müşteri Hizmetleri’nde uzaktan çalışmaya başladı.
#VodafoneTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ortak projesi “Yarını Kodlayanlar” kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında 14-17 yaş arası gençlere yönelik Yapay Zekâ eğitimlerine başlandı. Gençlerin Yapay Zekâ temelli kodlama yetkinliklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerle, yıl sonuna kadar 60 eğitmenle 3 bin gence ulaşılması hedefleniyor.
#Türkiye Vodafone VakfıTürkiye Vodafone Vakfı, 2021’de de “İyilik için teknoloji” vizyonuyla çalışmalarını sürdürdü. Vakıf, 14 yılda toplam 4,2 milyon kişinin hayatına dokunurken, reel değeri 104,3 milyon TL olan 16 projeye destek oldu. “Yarını Kodlayanlar” projesiyle 210 bini aşkın çocuğa kodlama eğitimi veren Vakıf, “Dijital Benim İşim” projesiyle de 5 bini aşkın kadının Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri almasını sağladı.
#Türkiye Vodafone VakfıHayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesi, kadınları ekonomik ve sosyal hayata kazandırmaya devam ediyor. Proje kapsamında bir yılda 5 bini aşkın kadın kursiyere Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri verildi. Bu süreçte 5 milyon TL’lik sosyal değer elde edilirken, proje için yapılan her 1 TL’lik yatırım 5 TL’lik sosyal getiri sağladı. Proje ile 2022 sonuna kadar 20 ilde toplam 12 bin kadın kursiyere eğitim verilmesi hedefleniyor.
#Vodafone