Güncelleme Tarihi:
Proje kapsamında kurulan Çocuk ve Aile Merkezleri’nde çocuklar, ebeveynler ve kadınların iyi olma hallerini destekleyebilmek için bilimsel temelli çalışmalar yapılacak. İlki Adıyaman’da açılan merkezde; çocuklar, ebeveynler ve kadınların psikososyal yönden desteklenmesi, anne babaların ebeveynlik rollerinde güçlendirilmesi ve genç kadınların güçlenmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Merkezlerde 4 çocuk oyun odası, oyuncak ve kitap kütüphanesi, yetişkin ve teknoloji sınıfı bulunuyor. Merkezde, 3-4 ve 5-6 yaş çocuklarına yönelik, oyun ve sanat odaklı etkinlikler de olacak. Ayrıca, ‘Yarını Kodlayanlar’ eğitimlerinin verildiği bir teknoloji sınıfı da bulunuyor.
ÜÇ BÖLGEDE KURULACAK
Projeyle bir yılda 4 bin 500 çocuk ve ebeveyn ile 2 bin 500 genç kadına erişilmesi hedefleniyor. Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, AÇEV ile yaptıkları işbirliğiyle ilgili, “Proje kapsamında Adıyaman, Nurdağı ve Hatay olmak üzere üç yerde çocuk ve aile merkezi adı altında özel merkezler kuracağız. Bu merkezlerde hem çocuklara hem ebeveynlere hem de kadınlara yönelik projeler gerçekleştireceğiz. Amacımız, Türkiye Vodafone Vakfı’nın sunduğu diğer projeler olan ‘Kırmızı Işık’, ‘Yarını Kodlayanlar’, ‘Dijital Benim İşim’ projelerini AÇEV ile beraber bu merkezlerde hayata geçirmek. Bu projeyle, bölgede önemli bir sosyal ihtiyaca cevap vereceğimize inanıyoruz” dedi. Aksoy, depremzedelerin iletişim ihtiyaçları için 10 ilde gezici mağaza açtıklarını da belirtti.
‘ÖNCELİĞİMİZ OKULÖNCESİ YAŞTAKİLER’
-AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt ise, “Başta çocuklar olmak üzere depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve uzun vadede iyi olma hallerini destekleyebilmek için kalıcı yapıların ve hizmetlerin inşasına odaklanıyoruz. Özellikle yaşamın altın yılları olarak adlandırılan ve beyin gelişiminin en hızlı olduğu okul öncesi yaş grubundaki çocuklar, afetlerin olumsuz sonuçları karşısında savunmasız kalıyor. Önceliğimiz, bu yaş grubundaki çocuklar ve aileleri olacak” diye konuştu.