Bitkilerin vücuda kattığı doğal fayları saymakla bitmez. Bazı hastalıkları hafifletirken bazılarını önleyebilir ya da daha rahat bir şekilde atlatılmasını sağlar. Bu tarifleri hazırlamadan önce doktorunuza herhangi bir alerjiniz olup olmadığını mutlaka danışmayı ihmal etmeyin.
#Sağlıklı ÇaylarSoğuklar bağışıklığımızı düşürüyor; nezle, grip gibi pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) geçen hafta gribin ‘güçlenerek’ geri döndüğü uyarısında bulundu. Biz de uzmanlardan bağışıklığımızı arttırmak için tavsiyeler aldık.
#Dünya Sağlık Örgütüİnsan vücudunda bulunan her organ ayrı bir öneme sahiptir. Ancak bazı organların düzenli işleyişleri için yapılması gerekenler vardır. Bunlar arasında içecek, yiyecek ve ürünler bulunmaktadır. Böbreklere iyi gelen içecekler nelerdir? Böbreklere iyi gelen besinler, meyveler, sebzeler ve çaylar nelerdir detayları ile derledik.
#BöbrekGünümüzde meydana gelen birçok hastalık oldukça yaygındır ve çevremizde sıkça görülmektedir. Bunlardan biriside karın ağrısı olarak bilinir. Yetişkinlerde oldukça çok görülen karın ağrısının çocuklarda görülme oranı da oldukça çoktur. Çocuklarda karın ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda karın ağrısına ne iyi gelir detayları ile derledik.
Yıllar önce ‘Çocuklar çay-kahve içmez, içersen büyüyemezsin, küçük kalırsın’ diyen büyüklerimiz haklı mıydı? Galler’de, çocuklar için zararlı olduğu gerekçesiyle kafein içeren yiyecek ve içeceklerin 16 yaşından küçüklere satışının yasaklanması için yasa teklifi verilmesi tartışma konusu oldu. Biz de konunun uzmanlarına sorduk
#SağlıkSoğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir enfeksiyon. Genellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, halsizlik, öksürük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Bazı kişilerde hafif C, E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli bazı takviye besinler hastalığı olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle soğuk algınlığına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyecekler sayesinde doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki soğuk algınlığı nasıl geçer? Evde soğuk algınlığına ne iyi gelir? İşte evde soğuk algınlığını doğal ve bitkisel yollar...
#Soğuk Algınlığı Nasıl GeçerGeçmişten bugüne dek hemen her toplum hastalıkları tedavi edebilmek için bitkilerden yardım almıştır. Bu bitkilerden en çok bilineni ve tüketileni ise nane ve limondur. Peki nane limon nasıl hazırlanır, nasıl yapılır? Nane limon suyunun faydaları nelerdir, ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Nane Limon Nasıl Hazırlanır?İncir çekirdeği nedir? İncir çekirdeği neye iyi gelir? İncir çekirdeği nerelerde kullanılır? İncir çekirdeğinin faydaları nelerdir? İncir çekirdeği nasıl kullanılır? İncir çekirdeği zararları var mıdır? İncir çekirdeği içerisinde hangi faydalı maddeler bulunmaktadır? İncir çekirdeği nedir ve İncir çekirdeği özellikleri nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Öksürük, farenjit, larenjit, soğuk algınlığı ve nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları sebebiyle ortaya çıkabiliyor. Hatta bazen haftalarca devam edebiliyor. Bu süreçte de geceleri uykusuz bırakıp günlük yaşamımızı etkiliyor. Peki öksürük nasıl geçer? İşte kuru öksürük için tedavi yöntemleri...
#ÖksürükDoğru beslenme bağışıklığı desteklemesi açısından hem Kovid-19’dan korunmada hem de salgına yakalanan hastaların iyileşme sürecinde etkin rol oynamaktadır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Havva Kılınç, sağlıklı ve dengeli beslenmenin fiziksel aktivite ve düzenli uyku ile bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hatırlatarak Kovid-19 ile mücadeleye özel beslenme önerilerinde bulundu.
#Kovid-19Beslenme ve Diyet Uzmanı, Dyt. Havva Kılınç, sağlıklı ve dengeli beslenmenin fiziksel aktivite ve düzenli uyku ile bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hatırlatarak, “Doğru beslenme bağışıklığı desteklemesi açısından hem Kovid-19’dan korunmada hem de salgına yakalanan hastaların iyileşme sürecinde etkin rol oynamaktadır” dedi.
#Dyt. Havva KılınçRamazan ayı boyunca uzun süren açlık saatleri Ramazan Bayramı ile yerini fazla ve kalorili beslenmeye bırakıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hatice Sultan Kirişçi, ramazanda yavaşlayan metabolizmayı dengelemek için önerilerde bulunarak “Ramazan ayında günde iki öğün beslenirken bayramda o enfes sofralar ve tatlıların dayanılmaz cazibesine yenik düşerek porsiyon kontrolünü ayarlayamıyoruz. Bu yüzden Ramazan sonrası aniden yemeklere, tatlılara yüklenmek midemizde yanma, reflü atakları, hazımsızlık, ani kan şekeri değişikliği gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yavaşlamış metabolizmaya fazla kalori verdiğimiz için de hızlı kilo alımları gözleniyor. Bu yüzden Ramazan’da yavaşlamış metabolizmanıza aşırı yükleme yapmayın” dedi.
#Medical Park Gebze HastanesiYaz yaklaşırken kilo vermek isteyenlerin birçoğu şok diyetler, bitkisel olduğu iddia edilen haplar ya da çaylar, detoks içeceklerine başvuruyor. Hiçbir besin, çay, karışım veya hapın tek başına yağ yakmayı sağlamayacağını söyleyen Diyetisyen Emre Can Karakaşlı, sağlıklı ve doğru bir şekilde kilo verebilmek için yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı ile birlikte düzenli egzersizin gerekliliğine dikkat çekti, kilo vermeye yardımcı olan besinleri anlattı.
#Kilo Verdiren BesinlerLimondan 60 kat daha fazla C vitamini içeren, bağışıklık sistemini güçlendiren kuşburnu nasıl kullanılmalı? Kuşburnunun faydaları neler? İşte sağlıktan güzelliğe, çayından marmelata kadar birçok yerde kullanılan kuşburnunun faydaları...
#KuşburnuHastalıktan koruyan ve yaşlanmayla gelen olumsuz etkileri geciktiren antioksidanlar, vücudumuzda hücrelere zarar veren toksin maddelerin yıkıcı etkilerini azaltıp vücudun içeriden ve dışarıdan yenilenmesini sağlıyor. Vücudun ecza deposu olarak adlandırılan antioksidanlar hakkında merak edilenleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Evnur Saray anlattı.
#AntioksidanREFERANDUM süreciyle yoğun bir çalışma dönemine giren liderleri zinde tutacak beslenme önerileri sunan Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, "Tüm bu yoğun sürece hakim olabilmek için sağlıklı ve yeterli beslenilmeli, düzenli ve yeterli uyunmalı" dedi.
#İzmirKış mevsiminde hastaneye başvurma sebeplerinin başında gelen yakınmalardan biri olan öksürük en sık sinüzit, farenjit, larenjit, nezle ile soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle ortaya çıkıyor. Üst solunum yolu enfeksiyonları sırasında ve sonrasında öksürük haftalarca, bazen aylarca devam edebiliyor. Peki ama üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle geliştiği belirlenen öksürüğü dindirmek için neler yapmak, nelerden kaçınmak gerekiyor? Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ceyda Erel Kırışoğlu Demir, öksürüğü dindirmenin 10 etkili yolunu anlattı.
#ÖksürükTatil boyunca haklı olarak birçok şeyi abarttık! Geç yatıp geç kalkmalar, öğlen sonrası uzayan siestalar, geciken ya da atlanan öğünler, yüksek ısı ve nem nedeniyle bir türlü yapılamayan yürüyüşler, güneş, deniz ve havuz suyunun cilde ve saçlara yaptığı etkiler... Listeyi uzatmayalım. Sonbahar-kış dönemine güçlü, enerji dolu, dirençli ve zinde girebilmek için vücudunuzun bir “komple bakım” a ihtiyacı olabilir. Size bu konuda bazı ipuçları hazırladık.