Vertigo; tek başına bir hastalık değil, belirtidir. Vücuttaki birçok sistemden kaynaklanacağı gibi birçok hastalığın belirtisi olarak da karşımıza çıkar. Vertigo, denge kaybı ve sersemlik hissi olarak tanımlanır. Peki, vertigo neden olur, vertigo belirtileri nelerdir, vertigo teşhisi nasıl olur, vertigoyu neler tetikler? İşte konuyla ilgili tüm detaylar…
#VertigoVertigo kısaca sizin veya gördüklerinizin döndüğünü hissetmenize yol açan bir histir. Sıklıkla bulantı, kusma ve denge kaybı bu duruma eşlik edebilir. Vertigo genellikle baş dönmesi olarak adlandırılmaktadır. Peki Vertigo'nun en öne çıkan belirtileri nelerdir, Vertigo nasıl tedavi edilir? İşte merak edilen soruların cevapları
#Vertigo NedirAyakta duramayacak kadar başınız dönüyor, gözlerinizi kapatsanız bile baş dönmeniz geçmiyorsa vertigo problemi ile karşı karşıya olabilirsiniz. Günlük hayatı olumsuz etkileyerek yaşam kalitesini düşüren vertigo, tedavi edilmediğinde büyük sorunlara yol açabiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, vertigo hakkında bilinmeyenleri anlatıyor.
#VertigoVertigo, vücudun denge sisteminde yaşanan bir sorun nedeniyle ortaya çıkar. Vertigoya neden olan hastalıkların cinsine göre vertigoya eşlik eden bazı belirtiler vardır. Bunlar kulak çınlaması, bulantı, kusma, terleme, görme bozukluğu, işitme kaybıdır. İşte, vertigo hastalığıyla ilgili detaylar…
#Vertigo NedirEtrafımdaki her şey sürekli hareket ediyor… Kendim de dönüyorum… Dünyam tersine döndü… Yer sanki ayağımın altından kayıyor… Ayağım boşluğa gidiyor… Başım kazan gibi… Tüm yaş grupları göz önüne alındığında her 100 kişiden 3’ünde görülen bu tablonun adı; baş dönmesi, tıbbi adıyla, Vertigo!
#Vertigonu TedavisiMalakit (Malahit) taşı doğada yaygın olarak bulunan değerli taşlardan biridir. Bakır cevheri olarak da bilinen bu taş takı ve aksesuar olarak sıklıkla kullanılıyor. Yüzyıllardır sanat/zanaat çalışmalarının baş tacı olan bu taş aynı zamanda alternatif tıpta da oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Malakit hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#Malakit TaşıHer insanın bildiği veya bilmediği bazı şeylere karşı alerjisi olabilir. Özellikle gıdalara karşı olan alerjiler insanları zor durumda bırakabiliyor. Karpuz alerjisi de bu alerjilerden biridir. Neden olduğu ve nasıl tedavi edileceği çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Karpuz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Karpuz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi vermek için sizlere detayları derledik.
#Karpuz Alerjisi