Meme kanseri, dünya genelinde kadınlar arasında en yaygın kanser türü olarak kabul ediliyor ve bu hastalığın erken teşhisi ve kişiye özel tedavi yöntemleri ile kontrol altına alınması mümkün hale gelebiliyor. AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış ve Medikal Direktörü Dr. Deniz Ertürk Erem, doğru ve zamanında tanı ile tedaviye başlamanın hastaların tedavi sürecindeki başarısı için kritik olduğunu vurguluyor.
#Sponsorlu İçerikTeknolojiyle değişen yaşam koşullarına ayak uydurabilmek için yeni mesleklere ihtiyaç duyulacak. Uzmanlar, robotik mühendisliği, yenilenebilir enerji uzmanlığı, siber güvenlik uzmanlıklarının geleceğin meslekleri arasında olduğunu ve öğrencilerin meslek seçerken bilişim ve medikal alanlarına ilgi duyduğunu belirtti. Meslekler yapay zekâ ile dönüşürken uzmanlar, bazı mesleklerin yok olacağını ancak öğretmenlik, doktorluk gibi mesleklerin ise önemini yitirmeyeceğini söyledi.
#MeslekKurduğu Rapsodo’yu Türk asıllı bir dünya vatandaşı olarak tanımlayan Batuhan Okur, “Singapur’da doğan, Amerika’da büyüyen ve şimdi de İzmir’den dünyaya meydan okuyan girişimimize yeni halkalar eklemeyi planlıyoruz. Oyun sektörü de bunlardan biri. Ayrıca, dünya spor teknolojileri pazarında da önemli bir aktör olmayı hedefliyoruz” diyor.
#1Başta yapay zekâ, makine öğrenimi, dijital eğitim ve gelişim platformları olmak üzere “yeni teknolojiler” olarak adlandırılan yöntemlerin, insan kaynakları profesyonellerine stratejik bir güç kazandırdığını söyleyen Açık Holding İK Direktörü Arzu Şafak, “Yeni teknolojiler, insan kaynakları alanını birçok açıdan dönüştürmektedir. İnsan kaynakları yaşanan bu dönüşüme ayak uydurarak, yeni teknolojileri etik ve sorumlu bir şekilde kullanmak zorundadır” dedi.
#Açık Holding“Değerler yuvaya dönüyor” projesi ile tersine beyin göçüne destek olduklarını söyleyen Havelsan Yetenek Yönetimi ve İK Analitiği Müdürü Beytullah Coşkun, mühendislik ve diğer yüksek teknoloji alanlarında yurtdışında deneyim kazanmış kişilere ulaşmak için kariyer fuarları düzenlediklerini dile getirdi. Coşkun, “Bu proje ile nitelikli işgücü kazanımı, şirketimizin yenilikçi ve girişimci ekosistemini güçlendirme, yeni teknolojiler ve iş modelleri geliştirme, uluslararası deneyimin şirketimize transferi hedefleniyor” dedi.
#HAVELSAN AkademiBoyner, UNDP ile sürdürülebilirliği güçlendirecek kadın liderlerin yetiştirilmesi için model niteliğinde bir projeye başlıyor. She Lab adındaki proje üniversitelerin bölüm veya il fark etmeksizin üç ve dördüncü sınıfta eğitim gören kız öğrencilerini kapsayacak. Seçilen adaylar 18 ay boyunca UNDP altyapısıyla yetiştirilecek. Boyner liderleri mentorluk yapacak. 210 kadının programa alınması hedefleniyor. UNDP daha sonra projeyi diğer ülkelere taşıyacak.
#BoynerTanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...
#Gıda TakviyeleriTürkiye’nin dört bir yanındaki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrenciler, ‘Yapay Zeka Maratonu’nda yepyeni projeleriyle yarıştı. Proje kapsamında 800 özel yetenekli liseli, 2,5 ay boyunca online olarak yapay zeka, veri bilimi ve makine öğrenmesi konularında eğitim aldı. Gençler projenin ‘hackathon’ ayağında ise farklı dijital ürünler için çözümler geliştirdi. İstanbul’da gerçekleşen final etabında dijital müzik platformu üzerinden yabancı dil öğrenmeyi destekleyen “Yabancı Dil Seviyesi Bazlı Şarkı Öneri Sistemi” projesi ile Giresun Bilsem 10’uncu sınıf öğrencisi Bilge Dila Yılmaz birinci oldu.
#Milli Eğitim BakanlığıYapay zekayı insan kaynaklarında kullanan Salihlili Burcu Alsan, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin “Zirvedeki Kadın Yıldız” ödülünün de sahibi oldu. Burcu Alsan, çalışmalarıyla hem şirketlere hem çalışanlara değer yarattıklarını, analizlerin hızlıca aksiyona dönüştüğünü ifade ediyor.
#1Hepsiburada, "Hepsiburada Tech Academy" programıyla 42 Türkiye (42 in Türkiye) öğrencilerine iş hayatı deneyimi yaşatacak. Okulun İstanbul ve Kocaeli'deki kampüslerinde gerçekleştirilecek 8 modülden oluşan eğitim ile Hepsiburada’nın uzman teknoloji kadrosu, teknoloji alanındaki farklı çalışma konularını ve uygulamalarını ele alacak. Hepsiburada ve 42 Türkiye iş birliği kapsamında okulda 2 yıllık temel eğitimini tamamlayan öğrencilere de staj imkanı sunulacak.
#Sponsorlu İçerikMilli İstihbarat Akademisi (MİA), haziran ayında kapılarını yüksek lisans öğrencilerine açıyor. Akademi Başkanı Prof. Dr. Talha Köse, “Burada ajan yetiştirmeyeceğiz, akademik eğitim vereceğiz” dedi.
#Milli İstihbarat AkademisiYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21 lisans, 50 önlisans olmak üzere toplam 71 programın açılacağını ve bu programların bu yılki ÖSYM Kılavuzu’na dahil edileceğini duyurdu.
#Erol ÖzvarYükseköğretim Kurulu (YÖK) yapay zekâ üzerine 10'a yakın yeni program açılacağını geçtiğimiz yıl Kasım ayında açıkladı. Ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) "Yapay Zeka ve Veri Bilimi Bölümü" açıldığı duyuruldu. Diğer yandan TÜBİTAK, yapay zekâ ekosistemini 55 milyon TL'nin üzerinde bir bütçe ile destek kapsamına aldı. Uzmanlar, bu gelişmelerin serbest çalışanlar için yeni fırsatları da beraberin de getirdiğini söylüyor.
#Yapay ZekaYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde açılacak yeni program ve bölümleri açıkladı. Özvar; “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri alanlarında üniversitelerde 2’si ilk kez olmak üzere 5 lisans ve tamamı yeni 12 önlisans programı açılacak. Veri Bilimi ve Analitiği ile Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi lisans düzeyinde ilk kez açılacak” dedi.
#Erol ÖzvarDünya genelinde 117 lokasyonda toplamda 4 bin 892 yarışmacısı bulunan uluslararası yapay zeka girişimi Teens In AI’nin IWD Global Techathon etkinliği bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenleniyor. Organizasyonun ev sahipliğini ise farklı okullarda eğitim gören 11 lise öğrencisi yapıyor.
#IWD Global TechathonYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Yapay zekâ temelli bilişim teknolojisini ve mobil yazılım temelli iletişimi bütün programlara entegre edeceğiz” dedi. Yükseköğretim Kurulunca İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde “Yükseköğretimde Üretken Yapay Zekâ: Yükseköğretim Kurulu-Sektör Buluşması” toplantısı gerçekleştirildi.
#YÖKTürk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından düzenlenen ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İş Gücü Piyasası Destek Programı’ (NEET PRO) kapsamında ‘Veriyle Gelecek’ projesi tanıtıldı. Buna göre Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 veri bilimcinin yetiştirilmesi planlanıyor.
#Ne Eğitimde Ne İstihdamdaOECD tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan İstihdam Görünümü 2023 Raporu’nda, yapay zeka sebebiyle bazı mesleklerin risk altında olduğu, bazılarınınsa gelecekte daha popüler olacağı bilgisi yer aldı. Ayrıca raporda, çalışanların yüzde 60’ının gelecek 10 yıl içinde işlerini yapay zekaya kaptırma korkusu yaşadığı belirtildi.
#OECD