Kahvaltılıklarımızın çeşitliliği milletçe günün ilk öğününe duyduğumuz büyük sevginin de bir yansıması. Bayram sabahı ailece bir araya geldiğimiz o güzel sofralara otururken hem yazarımız Sahrap Soysal’la geleneksel kahvaltıları hatırlayalım hem de Gastronometro şeflerinin masamızı renklendirecek tariflerine bakalım...
#PeynirKahvaltıda esas olan şey malzemenin kalitesidir. Malzemenin özelliği ve kalitesi de ait olduğu coğrafyanın doğasıyla, kültürüyle şekillenir… İşte Türkiye’yi dünyada kahvaltının yıldızı yapan tam da bu. İl il kahvaltımızın çeşitleri de, özelliği de, güzelliği de değişiyor. Bu hafta, kahvaltı masasıyla beni mutlu eden iller arasında bir tura çıkalım.
#LezzetBirbirinden farklı kültürleri birarada barındıran Anadolu'da, Ramazan ayına özgü gelenek ve görenekler, yüzlerce yıldır yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılıyor. Akrabaların, komşuların kaynaştığı, zenginin fakirle aynı sofrada buluştuğu Ramazan’da, birbirinden lezzetli yemekler de sofradaki yerini alıyor.
DHL Express Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi'nin ailesi Birleşmiş Miletler gibi. İtalyan bir annenin ve Lübnan kökenli Levanten bir babanın oğlu olarak doğup 17 yıl yaşadığı İstanbul'a 25 yıl sonra yeniden yerleşmiş. Biraz iş, çokça da iş dışı yaşamını konuştuk