Vakıf Üniversiteleri haberleri sayfasında Vakıf Üniversiteleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1594 Vakıf Üniversiteleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vakıf üniversitelerinde ücretlerin belli olmasıyla beraber bazılarının yabancı öğrencilere avantajlı ücretler sunduğu görüldü. Yabancı öğrenciye ucuz tarife uygulayan bazı üniversitelerde ücret farkları iki katını buluyor. Bazı vakıf üniversiteleri ise yabancılardan daha fazla ücret talep ediyor.
#Vakıf ÜniversiteleriAçıkladıkları ücretlerle cep yakan vakıf üniversitelerinde hukuk, mimarlık, mühendislik gibi popüler bölümleri okumak isteyen adayların yıllık 1 milyon liradan fazla ücreti gözden çıkarması gerekiyor. Burs şartı olan tıp, diş hekimliği ve eczacılık bölümlerinde de ücretler 1 milyon liraya yaklaşıyor.
#Vakıf ÜniversiteleriVakıf üniversitelerinin yaptığı yüzde 200’e varan zamlar mahkemeye taşındı. İstanbul’daki Beykent Üniversitesi’ne yönelik Bakırköy 6. Tüketici Mahkemesi tarafından alınan emsal niteliğinde kararda üniversitenin en fazla yüzde 79.60 zam yapabileceği belirtildi.
#Vakıf ÜniversiteleriYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerinin eğitim öğretim ücretlerine yönelik indirim çağrısında bulundu. İndirim yapacak üniversitelere kolaylık sağlayacaklarını belirten Özvar, "Sayı vermemekle beraber bugün de bir kısım vakıf üniversitesi mütevelli heyeti başkanlarıyla görüşerek öğrencilerimize kayıt yapmaya geldiklerinde gerekli desteği vermelerini istedim. Bu konuda destek olan vakıf üniversitelerimize önümüzdeki dönemde biz de Yükseköğretim Kurulu olarak gerekli kolaylıkları göstereceğiz" dedi.
#YÖKYükseköğretim Kurulunca (YÖK) vakıf üniversitelerine ait yıllık akademik, idari ve mali verilerin detaylı bir şekilde paylaşıldığı "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2021" raporu yayımladı. İlki 2018 yılında yayımlanan raporun dördüncüsü olan 2021 yılı raporu sistemin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya döktü.
#Vakıf Üniversiteleriİstanbul Şehir Üniversitesi’nin ekonomik güçlükler nedeniyle öğretime devam edememesinin ardından, vakıf üniversitelerine ekonomik denetim içeren bir düzenleme hazırlandı. Daha önce, dar kapsamlı yapılan düzenleme, daha kapsamlı bir çalışmaya dönüştürüldü. Çalışma, tüm vakıf üniversitelerinin bundan sonraki ’mali durum garantilerini’ de içeriyor.
#GazetehaberiKoç Üniversitesi’nin ‘25. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni’ Rumelifeneri Kampusu’nda yapıldı. 2018-2019 yılının üniversite birincisi, Koç Üniversitesi Anadolu Bursiyerleri Programı kapsamında eğitim gören Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Zafer Çavdar oldu. Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman, konuşmasında öğrencilere ‘çalışkan ve üretken” olmalarını önerdi ve şunları söyledi: “Harvard Üniversitesi’nin sosyal antropoloji ve Asya medeniyetleri profesörü ve bundan evvel Cambridge ve Chicago üniversitelerinde hocalık yapmış biri olarak bilmenizi isterim ki, artık onların seviyesine çok yaklaştık. Atatürk’ün dediği gibi hedef ‘muasır medeniyetler’ seviyesine varmaktı. Bizim de hedefimiz bu. Aldığınız diplomalar, altından kıymetli."
#ÜniversiteYÖK’ün ‘Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018’ raporuna göre, vakıf üniversitesi sayısı 76 oldu. En çok vakıf üniversitesi ise 47 kurumla İstanbul’da. Raporda kitap sayısı, burs oranları da yer aldı. Ayrıca öğrenci başına en fazla harcama yapan üniversiteyle en düşük olanın arasında yaklaşık 40 kat fark bulunduğu görüldü.
#GazetehaberleriÜniversite sınavını atlatan adayların gözü artık hayallerindeki programlara çevrildi. Vakıf üniversiteleri de birçok program sunuyor. Ancak kimi bölümlerin ücreti 100 bin TL’yi bulabiliyor. Örneğin, tıp için yıllık ortalama 70 bin, mühendislik ve mimarlık için 40 bin, hukuk içinse 45 bin TL’yi gözden çıkarmalısınız. Hazırlıkla birlikte yedi yılı bulan tıp eğitimi için toplam ücret yaklaşık 500 bin TL olabiliyor.
#Vakıf ÜniversiteleriYÖK tarafından, vakıf üniversitesi kurulması için gerekli şartlarda değişiklik yapıldı. Buna göre, vakıf üniversitesi kurulabilmesi için üç yükseköğretim bölgesi için ayrı ayrı koşullar belirlendi. İstanbul'da yeni bir üniversite kurmak zorlaşırken, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler dışındaki iller için ise kolaylaşacak.
#YÖKİzmir’in Alsancak semtindeki ÖSYM Hizmet Binası önünde toplanan, kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencileri basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, mağdur edildiklerini savunup aynı üniversite tesislerinde, garantör üniversitelerin adı altında, FETÖ bağlantısı olmadığı belirlenen mevcut öğretim üyeleri veya garantör üniversitelerin öğretim üyeleriyle eğitimlerine devam etmek istediklerini belirtti.
#İzmirTürkiye’de vakıf üniversiteleri arasında işbirliği her geçen gün artıyor. MEF Üniversitesi, dünya çapında dikkat çeken projesi ‘Flipped Learning’ konusunda TED Üniversitesi ile bilgi paylaşımı yapmak için bir anlaşma imzaladı. Buna göre, iki üniversitenin öğretim kadrolarının katılacağı seminer ve atölye çalışmaları yapılacak.
#Vakıf ÜniversiteleriÜsküdar Üniversitesi özel üniversite mi, devlet üniversitesi mi sorusu pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. Üsküdar Üniversitesi, özel bir üniversitedir. 2011 yılında İstanbul'da kurulmuş olan bu üniversite, bir vakıf üniversitesidir. İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Üsküdar ÜniversitesiVakıf üniversitelerinde ücretlerin belli olmasıyla beraber bazılarının yabancı öğrencilere avantajlı ücretler sunduğu görüldü. Yabancı öğrenciye ucuz tarife uygulayan bazı üniversitelerde ücret farkları iki katını buluyor. Bazı vakıf üniversiteleri ise yabancılardan daha fazla ücret talep ediyor.
#Vakıf ÜniversiteleriAçıkladıkları ücretlerle cep yakan vakıf üniversitelerinde hukuk, mimarlık, mühendislik gibi popüler bölümleri okumak isteyen adayların yıllık 1 milyon liradan fazla ücreti gözden çıkarması gerekiyor. Burs şartı olan tıp, diş hekimliği ve eczacılık bölümlerinde de ücretler 1 milyon liraya yaklaşıyor.
#Vakıf ÜniversiteleriYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih döneminin başlangıcı öncesinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf yükseköğretim kurumlarına eğitim öğretim ücretleri konusunda uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, “İlan edilen eğitim ve öğretim ücretlerinde TÜFE üzerinden resmi güncelleme oranları dışında herhangi bir ilave değişiklik yapılmamalı” denildi.
#YKSHerhangi bir üniversitede herhangi bir bölümü bitirip diploma sahibi olmak, gelecek planlarınız açısından sizi istediğiniz noktaya ulaştırmayabilir. İstediğiniz mesleki ihtisası, yetkin bir üniversitede alırsanız; işte diploma o zaman değerli hale gelir. Bu nedenle, üniversite seçerken bazı soruları mutlaka sormalı ve cevabını net bir şekilde almalısınız. İşte sizin için hazırladığımız mini rehberimiz!
#Sponsorlu İçerikGEÇENLERDE İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe Kampüsü’nün temel atma törenine gittim. Konuşmalar devam ederken ben eskilere; 2000’lerin başına gittim. Ahmet Piriştina büyükşehir belediye başkanı seçilmişti. 99’da seçim stratejisini hazırlarken bizler de gazeteci olarak şahit oluyorduk. Piriştina’nın aklında İzmir’i yeniden cazibe merkezi haline getirmek vardı. Bunun için birçok proje planlandı. Turizmde kenti öne çıkarak organizasyonlar düşünüldü. Üniversite Oyunları örneğin onlardan biriydi. Kente mimari dokunuşların yetmeyeceğinin farkındaydı Piriştina… Sağlıkta, eğitimde, sporda bazı adımlar atılması gerektiğini de düşünüyordu. O günkü konuşmalar bugün gibi aklımda, hafızamda...
#1İskender’in hayatı şüphesiz ki çok kısa sürmüştür. 33. yaşı içerisinde aşağı yukarı 10 senede 20’yi aşkın seferle Küçük Asya’ya geçti. Termessos (Antalya’daki) gibi dağ şehri hariç aşağı yukarı alamadığı bir yer yoktur ve İran, Orta Asya ve Kuzey Hind’e girdi. Ama mühim olan onun yeni bir askerî teknik ve strateji ustalığı ile Yunan kültürünü kısa zamanda dünyaya yaymasıdır.
#AntalyaYurtdışı eğitim denince ilk akla gelen ve birçok öğrencinin hayallerini süsleyen ABD, bu yıl yerini Almanya’ya bıraktı. Öğrenciler lisans eğitim için artık hem okul fiyatlarının uygunluğu hem de konumu nedeniyle Avrupa’yı, özellikle de Almanya’yı tercih ediyor.
#IEFT Yurtdışı Eğitim Ve Kariyer FuarıYükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanları ücretlerine ilişkin önemli bir karar aldı. Vakıf üniversiteleri akademisyenlerine, devlet üniversitelerinde ödenen ‘net’ ücretten daha az maaş veremeyecek.
#YÖKÜniversitelerde çevre, eğitim, sanat, spor ve hayvan hakları gibi birçok konuda toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi hedefleyen toplam 4 bin 668 sosyal sorumluluk projesi yürütülüyor. Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre; üniversitelerin sosyal sorumluluk projeleriyle topluma desteğinin en önemli örneğini Kahramanmaraş’taki 6 Şubat depreminin ardından gösterilen dayanışma oldu.
#YÖKTeknoparklarda birbiriyle kıyasıya mücadele eden ve yeniliklerle dolu bir atmosfer var. Bu atmosferin merkezi, Teknoparklar desem ne derdiniz? Evet sıkıcı iş merkezleri canlandı kafanızda biliyorum. Ancak Teknoparklar iş merkezi algısını yıkalı çok oldu ve üretken genç girişimcilerin, öğrencilerin yani inovasyona yön verenlerin öncüsü olarak karşımıza çıkıyor.
#Konuk YazarAfet bölgesindeki 11 il ve İstanbul’daki mimarlık fakültesi öğrencileri için büyük bir işbirliği gerçekleşti. İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’ne üye 35 şirket, bölgede ikamet eden mimar adaylarına hem staj hem de entelektüel gelişim desteği başlattı. Gençler İstanbul’da deneyim kazanırken aynı zamanda Ar-Ge merkezlerini ve tasarım mekânlarını da ziyaret ederek mentörlük desteği alıyor. Başkan Ali Hızıroğlu, programın devamında yarışma ve ödüller gibi etkinlikler için de çalışma yapıldığını söylüyor.
#Serbest Mimarlar DerneğiYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar; Karaman’da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini (KMÜ) ziyaret etti. Özvar: “Üniversitelerimizin daha proaktif ve rekabetçi olması gerektiğine inanıyoruz. Rekabet sadece vakıf üniversiteleri arasında yürütülmesi gereken bir süreç değil. Devlet üniversiteleri arasında da rekabetin artması gerekiyor" dedi.
#YÖKToplumun bir bakıma yapı taşı ve geleceği olan milyonlarca gencin hayallerine kavuşmak için ter döktüğü ve en yüksek katılımlı sınav olan 2023-YKS sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte üniversite adaylarını bekleyen en önemli belki de en kritik aşama adayların öğrenim göreceği üniversiteyi tercih etme süreci olacak.
#Konuk YazarYÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Erol Özvar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Gerçekçi bir mutabakat ortamı kurularak üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir” sözlerini yanıtladı.
#YÖKÖncelikle, üniversite sınavına giren yaklaşık üç milyon öğrenciye geçmiş olsun... Umarım hayallerini gerçekleştirecekleri ve çok mutlu olacakları bölümlerde okur ve global insan olma yolunda adımlarını huzurla, şevkle, tükenmez öğrenme istekleri ile atarlar.
#Ebru DoğduÖzellikle pandemiden sonra yaygınlaşan online sınavlarda alınan tüm önlemlere rağmen kopyanın önüne geçmek pek mümkün olmuyor, art arda organize kopya girişimleri tespit ediliyor. Peki online sınavda kopya nasıl engellenir, bunun bir yolu var mı? İşte uzmanların görüşleri...
#Milli Eğitim BakanlığıYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “2022-2023 akademik yarıyılı bahar dönemi hakkında bazı kararlar aldık. Bu dönemin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanması uygun görüldü. Alınan bu kararlar nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirilerek uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitimle harmanlanmış hibrit modele geçilebilecek” dedi.
#YÖKGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KPSS ile 685, millilik kapsamında da 239 olmak üzere toplam 924 sözleşmeli antrenör alımı yapacaklarını açıklarken, milli sporcu öğrenciler için de 4 bin 500 kişilik burs kontenjanı verildiğini söyledi.
#Kasapoğlu