Meyveler son derece faydalı yiyeceklerdir. Siyah üzümünde tüketilmesi vücut için oldukça yararlıdır. Üzümün kendisi kadar çekirdeği de insan vücuduna fayda sağlamaktadır. Üzüm çekirdeğinin en önemli özelliği ise antioksidan bir yapıda olmasıdır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
İnsanlar genellikle çekirdeksiz üzüm yemeyi tercih etseler de siyah üzümün çekirdeği sayısız fayda sağlıyor. Son dönemlerde yapılan araştırmalar sonucunda siyah üzümün çekirdeğinin faydaları da kanıtlandı. Siyah üzümün çekirdeğinde vücuttaki serbest radikalleri azaltmaya yardımcı olan tokoferol ve proantisiyanidiler bol miktarda bulunur. Kara üzüm çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için karaciğerimizin de iyi çalışıyor olması gerekir. İlaç kalıntılarının ve toksik maddelerin vücuttan uzaklaştırılması gibi hayati bir görevi bulunan karaciğer, işlevini yerine getiremediği zaman çok ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu nedenle karaciğer dostu gıdalarla beslenmek ve bu besinleri düzenli tüketmek ayrı bir önem kazanıyor.
#KaraciğerAntalya'nın Elmalı ilçesinde, 21 yıldır bağcılık sektöründe faaliyet gösteren firma, bu yıl ilk defa ürettiği üzümlerin çekirdeklerinin yağını çıkarttı. Litresi 640 liradan satılan üzüm çekirdeği yağı, 280 derecenin üzerindeki yanma derecesiyle dünyanın en zor yanan yağlarından biri olarak adlandırılıyor.
#Üzüm YağıAda çayı, hemen hepimizin mutfağında olan, çayını demlediğimiz bir bitki. Genelde regl sancılarını azaltmak için kullanılan ada çayının etkileri sadece bununla sınırlı değil. Ada çayını hayatınıza dahil etmeniz için 10 harika nedeni aşağıya bırakıyoruz!
#Ada ÇayıKanser tedavisindeki olumsuzlukları gidermeye yardımcı olan ve anti kanserojen özelliğe sahip olan üzüm, bu özellikleriyle diğer besinlerden ayrılıyor. E vitamininden 50, C vitamininden ise 30 kat daha fazla anti-oksidan özellik gösteren üzüm, bilinen tüm meyveler içinde en güçlü anti-oksidana sahip.
#Üzümün FaydalarıÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş, üzüm çekirdeğinin içerdiği Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerinin kanser oluşumunu önlediği gibi kalp damar ve şeker hastalarına şifa olduğunu, bu nedenle bu meyvenin çekirdeğiyle birlikte tüketilmesi gerektiğini söyledi.