Türkiye Uluslararası Uzay İstasyonu’na ilk astronotunu yollamaya hazırlanırken adaylar bir kurul tarafından seçilecek. Üç aday iki yıl boyunca eğitimden geçirilecek. Astronot adaylarında hem bilimsel kapasite hem de uzayda yürüyüş gibi zorlu görevlere uygun fiziksel koşullar aranacak.
#UzayUzay Haftası kapsamında öğrenciler uzayın derinliklerine yolculuk yaptı. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi (TUZGEM) ve Bilgi Evi’ne kayıtlı öğrenciler, Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda bulunan Gözlemevi’nde uzay hakkında bilgiler alarak teleskop ile Jüpiter’i gözlemledi. Düzenlenen etkinlikten mutlu olan gençler, “Şelale Eğitim Parkı’nda bulunan Uzay Gözlemevi’nde gerçekten çok bilgi var. Burada çok güzel imkânlar var” dedi.
#Uzay18 milyon öğrenci yarıyıl tatiline başladı. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Kızıltepe, ilk ve ortaokul ile lise öğrencilerine tatili iyi değerlendirmeleri için önerilerde bulundu. Müzeler ve tiyatrolar da sömestre özel birçok etkinlik düzenliyor. Çocukların izleyebileceği filmler de sinema salonlarında gösterime girdi. Bu etkinliklerden birkaçını sizler için derledik.
#GazetehaberiHoneywell bu yıl Türkiye’den 12 ortaöğretim görevlisini, dünyanın farklı ülkelerinden katılım gösteren 200’den fazla eğitimci ile birlikte ABD Uzay&Roket Merkezi’nde bir araya getirdi. Öğretmenler simultane astronot eğitimi ve inovatif araçlar sayesinde bütünsel eğitim tekniklerine katkı sağlayacak deneyimler kazandı.
#ÖğretmenUzaya çıkan ilk kadın olan ve ismi ayda bir kratere verilen ‘martı’ lakaplı Rus kozmonot Valentina Tereçkova 70'inci doğum gününü kutladı. Tek hayâlinin Mars'a gitmek olduğunu söyleyen Tereçkova, “Bu olağanüstü ve gizemli gezegene gidip bir daha dönmemeye hazırım” dedi.
Çukurca Yeni Yerleşim İlkokulu müdürü ve sınıf öğretmeni Erhan Köçer, 26 öğrencisi bulunan köy okulunu kolej gibi yaptı. Öğrenciler, dersler bitip eve gitme saati geldiğinde bile hem dışı hem de içi rengarenk ve ışıl ışıl hale gelen okullarından çıkmak istemiyor.
#Bursa Uludağ Üniversitesiİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mağara Araştırma Kulübü, 2007 yılından beri Türkiye’nin dört bir yanındaki mağaraları araştırıyor. Ekibe yeni katılan mağaracılar ise teorik eğitimlerinin ardından ilk mağara deneyimini yaşamak ve pratik eğitim almak için Kırklareli’ndeki Dupnisa Mağarası’nda yerini alıyor. İTÜ Mağara Araştırma Kulübü’nün ‘mağara sınıfı’nda zor koşullarda gerçekleşen eğitime katıldım.
#MağaraDeha Tuzcu kimdir sorusu, özellikle sosyal medya üzerinde yapmış olduğu yayınlar ve tartışmalı içerikleri ile gündeme gelmesi nedeniyle pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Havacılık ve uzay mühendisliği öğrencisi olan Tuzcu, aynı zamanda Discord ve Omegle gibi platformlarda gerçekleştirdiği yayınlarla tanınıyor. Rap müzikle de ilgilenen Tuzcu, bu nedenle özellikle genç kitle tarafından tanınıyor. Peki, Deha Tuzcu kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Deha TuzcuHavacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finali Antalya'da gerçekleştiriliyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar "TEKNOFEST yine kendi rekorunu kırdı" dedi.
#Teknofest