Uskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Ekim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#Balıkİnsan vücudu için faydaları saymakla bitmeyen balıklar sahip oldukları vitamin ve mineraller sayesinde oldukça önemli bir besin maddesi olmaktadır. Ballıklar sahip oldukları çeşitli özellikler bakımından birbirinden oldukça farklı özelliklerde canlılar olmaktadır. Kolyoz balığı da insanlar tarafından sıklıkla tüketilen balık türlerinden biri olmaktadır. Peki, Çiroz balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kolyoz balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? İşte, kolyoz balığı hakkında detayları derledik.
Deniz balığı türlerinden olan uskumru balığı, balık sezonunun açılmasıyla birlikte merak edilen tarifler arasında yerini aldı. Yaklaşık 30 cm boyutlarında olan uskumru balığı besin değeri zengin olması ve lezzeti nedeniyle ülkemizde en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır. Peki uskumru balığı en güzel nasıl yapılır? İşte uskumru tarifi ve malzemeleri karşınızda…
#Uskumruİstanbul Boğazı yine denizanalarının istilasına uğradı. Arnavutköy, Ortaköy ve Bebek sahilleri büyüklü küçüklü denizanalarıyla beyaza büründü. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Denizanasının bu kadar çok olması, onlarca yılın bir sonucu aslında. Sadece 1-2 yılın ya da plastik sorunu çıktı bunun bir sonucu değil. Onlarca yılın, yanlış yapılan uygulamaların bir sonucu" dedi.
#İstanbul Boğazıİranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin İspanyolca çektiği ilk film “Herkes Biliyor” önceki gün vizyona girdi. Başrollerini Penelope Cruz ve Javier Bardem’in paylaştığı filmde mutlu bir düğün, Laura’nın (Penelope Cruz) kızının kaçırılmasıyla trajediye dönüşüyor... Barbaros Tapan, Oscar ödüllü Javier Bardem ile buluştu. İkili hem Bardem’in yeni filmini hem de yeni projelerini konuştu.
#Asghar FarhadiKARABÜK’te hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan 12 yaşındaki D.A.’nın balık çaldığı iş yeri sahibi şikayetini geri aldı. Çocuğun babası inşaat işçisi 52 yaşındaki Mehmet A. da cezaevinde ziyaret ettiğinde oğlunun ağladığını söyledi.
#KarabükKaradenizliler kusura bakmasın, ne Osmanlı’da ne Cumhuriyet Türkiyesi’nde kimse hamsiyi balık yerine koymamış. Karadenizlilerin baş tacı bu küçük balık, ne yazılara konu olmuş ne ziyafetlerin mönüsünde yer almış. Kelimenin tam anlamıyla yok sayılmış. Taa ki Sultan Süleyman’a kadar.
#HamsiPop müziğin kraliçesi Madonna 19 yıl aradan sonra 7 Haziran tarihinde Türk Telekom Arena Stadı’nda vereceği konser için İstanbul’a geldi. ABD’li şarkıcı uçaktan hem sevgilisi hem dansçısı 24 yaşındaki Brahim Zaibat'la el ele indi. Havaalanından sonra Çırağan Oteli'ne yerleşen Madonna daha sonra tekne ile Suada'da yemek yedi. Sanatçının mütevazı kulis istekleri ise bir hayli ilginç.
"Rakının yanında en iyi keyifli bir sohbet gider" dense de, içki ve balık masasının vazgeçilmezi asıl mezelerdir. Anadolu topraklarında Ermeni, Rum ve Türk mutfaklarından etkilenerek zenginleşmiş, çeşitlenmiştir. İyisini buldu mu, insan ana yemekten bile vazgeçip, sadece mezeyle doyabilir.
Milli voleybolcu Hakan Kayhan, Kadıköy Çarşısı’nda Rum bir aileye ait 115 yıllık tarihi evi balık lokantası haline getirdi. Esnaf lokantası gibi çalışan içkisiz Dicle Balıkçısı’nın mönüsünde çorbasından ızgarasına, pizzasından makarnasına onlarca çeşit balık yemeği var.
Yolcular, seyyahlar için en önemli sorunlardan biri ‘yolcu ishali.’ Yolcu ishali seyahatlerde en sık karşılaşılan sorunlardan. Hatta riskli bölgelere seyahate çıkanların yüzde 80’inin yolcu ishali olduğu tahmin ediliyor. Bruselloz, kolera, kriptosporidiyoz, giardiyaz, hepatit A ve E, lejyoner hastalığı, leptospiroz, listeryoz, skistosomiyaz ve tifo gibi birçok önemli bulaşıcı hastalık mikroplu yemekler ve sudan geçer.
Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Gıda Alerjisi