Kırklareli Üniversitesi'nin Kavaklı Yerleşkesi'nde Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle eylem yapan bir grup öğrenciye, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan lehine Kürtçe slogan atmaları nedeniyle başka bir grup tepki gösterdi. Çıkan arbedede bıçak ve zincirler de kullanılırken, kavga jandarma müdahalesi ile sonlandırıldı. Olayda bıçakla yaralanan iki öğrenci hastanede tedaviye alındı. Ali Ümit ÜLKER-DHA
#KavgaSamsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'de (OMÜ) bir grup öğrenci yarın düzenleyecekleri "6 Kasım YÖK'ün kuruluşunu protesto" mitingi çağrı yaptığı sırada ünivertenin özel güvenlik elemanlarının müdahalesi ile karşılaştı. Öğrenciler ve güvenlikçiler arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine kavga çıktı. 1 öğrenci yaralandı.
#HtvhaberGözlerinizin önünde Milliyetçilik adı altında olaylar çıkarılıyor,linçler düzenleniyor, gelişmeler üniversitelere sıçratılıyor ve ilgililer “aman üstüne gitmeyin, bırakın soğusun, insanlar çok sinirli” gibi konuşmalarla zaman harcıyorlar. Kaba kuvvetle farklı görüşleri susturmak isteyenleri adeta kolluyorlar.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Sinan Ateş davasına ilişkin iddialara tepki gösteren Bahçeli, "Yargılama süreci derhâl başlatılmalıdır. Ne biliyorlarsa acilen mahkemeye yetiştirsinler. Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek Pensilvanya'ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesini değerlendiren Bahçeli "Siyasette duvar örersek yanlışa düşeriz. Sıkılı yumrukların açılması, yumuşamanın hakim olması halisane dileğimizdir. Kutuplaşmak yerine kucaklaşma lazımdır. Yumuşamanın hakim olması dileğimizdir. Siyaset kavga arenası değil konuşma sahasıdır." ifadelerini kullandı.
#MHPyarın bayram... Kimi tatile çıkıyor kimi ailesi ile vakit geçirmeyi tercihediyor. Aile ziyaretleri yapacak evli çiflerde bazen bayram öncesi bu konuda anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Özellikle aileleri farklı şehirlerde oturanlar için her bayram aynı tartışmanın fitili ateşleniyor. “Önce kimin ailesine gideceğiz?” İşte o evlerde yaşanan kavgalara birkaç örnek...
#BayramRamazan bayramına sayılı günler kaldı. Çoğu evde bayram havası esiyor ama bazı evlerde her bayram aynı tartışmanın fitili ateşleniyor: “Önce kimin ailesine gideceğiz?” Özellikle aileleri farklı şehirlerde oturanlar için büyük bir sorun haline gelen bayram ziyaretleri zaman zaman kanayan bir yara haline geliyor. Biz de sokağa çıktık ve teyzelerimize, amcalarımıza ve gençlere sorduk. Bayramda önce kimin ailesine gidiyorsunuz?
#Bayram ZiyaretiHepimiz doğamız gereği sevdiklerimizi zaman zaman kıskanırız. Çok küçükken kardeşimizi, okula başlayınca arkadaşlarımızı, âşık olunca sevdiğimizi… Yani kıskançlığın yaşı yok, cinsiyeti yok, çocukken de yaşanıyor 70 yaşına geldiğimizde de. Peki ama çok sevdiğimiz arkadaşlar birbirlerini neden kıskanır? Bu duygunun altında nasıl bir psikoloji yatıyor? Arkadaşlar arası yaşanan kıskançlık masum mu yoksa hastalıklı bir durum mu? Uzm. Dr. Seda Ülgen’den almadan önce yakın arkadaşlarının kıskançlıklarına maruz kalanların hikayelerini dinleyelim.
#Arkadaş‘Çok samimi olduğum, içtiğimiz suyun bile ayrı gitmediği yakın arkadaşım beni kıskanıyor.” Benzer cümleleri siz de çevrenizden duyuyor ya da bu durumu birebir deneyimliyor olabilirsiniz. Peki bu kadar yakın olduğumuz arkadaşımız neden böyle bir kıskançlık içine girer? Arkadaşların birbirini bu kadar kıskanması normal mi? Bu durumdan rahatsız olanlar ne yapmalı? Hem arkadaşlarının kıskançlıklarına maruz kalanlarla hem de konunun uzmanı ile konuştuk.
#Bir Sorudan Fazlası‘Pişman olmak’ olumsuz bir duygu gibi algılansa da aslında bize çok şey öğretir. Pişmanlık yaşamadan hatalarımızdan ders çıkaramayız. Araştırmalar pişmanlığın en yaygın beş nedeninin eğitim, kariyer, gönül işleri, ebeveynlik ve kişisel gelişim ile ilgili olduğunu söylüyor. Biz de çeşitli nedenlerle pişmanlık yaşayan insanların hikâyelerini dinledik.
#Pişmanlık