Üniversite kayıtlarında son tarih geldi. 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre üniversite kayıt başvuruları 19 Ağustos tarihinde başladı. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. e-Devlet üniversite elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak. Bireysel kayıtlar ise 2 gün daha devam edecek. Peki, Üniversite kayıtları ne zaman bitecek? Elektronik üniversite kayıtları nasıl yapılır? İşte, üniversite kayıtları için gerekli belgeler ve son kayıt tarihi bilgisi.
#Üniversite Kayıt TarihiÜniversite elektronik kayıt tarihleri ile ilgili açıklama yapıldı. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelerin programlarına yerleşen adaylar belirtilen tarihlerde kayıt işlemlerini tamamlayacaklar. E devlet üzerinde yer alan e Kayıt ekranına T.C kimlik numarası ile erişim sağlanacak. Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan elektronik kayıtlar ayın 4'ünde başlayacak. Peki, üniversite elektronik kayıtlar nasıl yapılır?
#Üniversite Elektronik Kayıtlar Nasıl YapılırÜniversite e kayıt işlemleri, YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına kayıt hakkı elde eden öğrencilerin gündeminde yer alan konulardan. Bu sene üniversite elektronik kayıtları 29 Ağustos ve 02 Eylül 2020 tarihleri arasında e devlet sistemi üzerinden alınacak. E kayıtlar işlemleri "Üniversite e-Kayıt" uygulaması üzerinden tamamlanacak. Peki, Üniversite e kayıt nasıl yapılacak? İşte, üniversite elektronik kayıt ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar.
#Üniversite E Kayıt Nasıl YapılırÜniversite kayıtları 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında elektronik kayıtlar ile başlayacak. YKS sonuçlarına göre bir programına kayıt hakkı kazanan adaylar üniversite kayıt işlemlerini, gerekli evraklar ve belgeler ile tamamlayacak. Üniversite kayıtları geçtiğimiz senelerde, e -Devlet kapısı üzerinden öğrencilerin hizmetine sunulan elektronik kayıt (e-Kayıt) uygulaması ile tamamlanmıştı. Peki, üniversite kayıtları için gerekli belgeler neler?
#Üniversite Kayıt BelgeleriÖlçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası, üniversite elektronik kayıt işlemlerinin başlatıldığını duyurdu. Yerleştikleri programa kayıt hakkı kazanan öğrenciler, internet başvurularını üniversitelere gitmeden kolayca yapabilecek. Peki, üniversite e kayıt nasıl yapılır? E kayıt ne zaman bitecek? İşte, o konular ile ilgili bilgiler.
#E Kayıt Nasıl YapılırÜniversite yerleştirme sonuçlarını öğrenen adaylar için son bir adım kaldı. Bir bölüme yerleşenler, 7 Eylül Cuma akşamına kadar üniversite kayıtlarını yapabilir. e-Devlet üzerinden kayıtlar ise 5 Eylül Çarşamba günü sona erdi. Kayıt için dikkat edilmesi gerekenler neler? Adaylardan hangi belgeler isteniyor? Bir bölüme giremeyen adaylar ne yapabilir? İşte yanıtlar.
#YKSÜniversite e-Kayıt ekranı 2024 bugün e-devlet.gov.tr üzerinden erişime açıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 13 Ağustos’ta açıklanan tercih sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan adaylar için üniversitelerde kayıt işlemleri bugün başladı. Kayıt hakkı kazanan adayların istenen belgeleri tamamlayarak belirtilen tarihler içerisinde kazandıkları üniversiteye götürerek kayıt yaptırmaları gerekecek. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi kayıt işlemlerinde önem arz edecek. E-Devlet şifresi ile yapılacak olan elektronik üniversite kayıt başvurusu beş adımda tamamlanıyor. Öte yandan bireysel kayıt işlemlerinin ise okullara gidilerek yapılması gerekiyor. Peki, üniversite kayıtları ne zaman bitecek, nereden yapılır? e-Devlet ekranı ile elektronik üniversite kayıtları nasıl yapılır İşte, 2024 online üniversite kayıt ekranı ve detaylar.
#Üniversite E-Kayıt EkranıÇukurova Üniversitesi’nde 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı e-kayıtları dün başladı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Çukurova Üniversitesi rektörlüğüne atanan Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş kayıt merkezine ilk gelen, Tıp Fakültesine yerleşmeye hak kazanan Fevziye Yıldız isimli öğrencinin kaydını yaptı.
#Çukurova ÜniversitesiÜniversite kayıtları nasıl yapılır sorusu ve YKS yerleştirme sonuçlarının ardından kayıt tarihleri öğrenciler tarafından merak ediliyor. Kayıt hakkı kazandıkları üniversiteleri ve bölümleri öğrenen adaylar hem elektronik hemde bizzat kayıt gerçekleştirebilecek. Önlerinde iki farklı kayıt seçeneği bulunan adaylar ise üniversite kayıt belgelerini merak ediyor. Bizzat kayıt yaptırmak isteyen adaylar üniversitelerin öğrenci işleri üzerinden belgelerini teslim ederek kayıt işlemini yapacak. Online kayıt işlemleri ise belirlenen takvim doğrultusunda yapılacak. Aileler ve öğrenciler üniversite kayıt takvimini merak ediyor. Peki 2024-2025 Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? İşte, Elektronik ve bizzat kayıt tarihleri…
#Üniversite Kayıtları Ne ZamanYKS tercih sonuçlarının açıklanmasına kısa süre kala gözler üniversite kayıt tarihlerine çevrildi. Lisans ve ön lisans programlarına yerleşecek olan öğrenciler, tercih sonuçları açıklandıktan sonra üniversite kayıtlarını gerçekleştirecek. Kayıt hakkı kazanan adayların istenen belgeleri tamamlayarak belirtilen tarihler içerisinde kazandıkları üniversiteye kayıt başvurularını yapacaklar. e-Devlet üzerinden yapılan elektronik kayıtlarda, aday T.C kimlik numarası ve şifresi kullanılacak. Üniversite kayıtları için gerekli olan belgeler de üniversiteler tarafından duyurulacak. Peki, üniversite kayıtları ne zaman 2024? Üniversite e-Kayıt nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Üniversite Kayıt TarihiYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından 25 Temmuz’da başlayan ve iki gün uzatılan tercih dönemi 4 Ağustos'ta sona eriyor. Kimi çoktan kararını verdi, sıralamasını yaptı kimi adaylar ise tercih işlemlerini son dakikaya bıraktı. Hürriyet’e konuşan eğitim uzmanları bu adaylara 5 önemli tavsiyede bulundu...
#YKSÜniversite yolunda tercih maratonu başladı. Uzmanlar, popüler bölümlerde bu yıl kontenjanların azaldığına dikkat çekerek, “24 tercih hakkınızı da kullanın, açıkta kalmamak için sıralamanızın altına inin, bu yıl yerleşin” önerisinde bulundu.
#YKS8-9 Haziran’da uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından, bu yıl Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) ikinci öğretim programlarının tamamını kapatması, ayrıca pek çok bölümde kontenjan azaltmasına gitmesi özellikle sözel ve eşit ağırlık tercihlerini daha da kritik hale getirdi.
#Konuk YazarAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Özel veya kamu ayrımı gözetilmeksizin her statüdeki kurum ve kuruluşun yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyeliğinde ve komisyon, heyet, komite ile benzeri organlarda görev alanlara, kurum içi ve kurum dışı ayrımı yapılmaksızın bu görevlerinden sadece biri için ücret ödenebilecek. Yürütülen görevler nedeniyle huzur hakkı, ücret, ikramiye gibi her ne ad altında olursa olsun bir ayda yapılabilecek ödemelerin toplam net tutarı 108 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek.
#Cumhurbaşkanlığı KararnamesiE-İmza Türkiye'de bazı dönemlerde talep gören yöntemlerden birisidir. Elektronik imza (e-imza), elektronik ortamda gerçekleştirilen işlemlerin doğruluğunu ve güvenilirliğini sağlamak amacıyla kullanılan dijital bir kimlik doğrulama yöntemidir. E-imza, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında Türkiye'de hukuki geçerliliğe sahiptir ve el yazısı ile atılan imza ile aynı hukuki sonuçları doğurur. Peki, E imza nasıl ve nereden alınır? E imza ne işe yarıyor? İşte, o detaylar
#E İmzaYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Yapay zekâ temelli bilişim teknolojisini ve mobil yazılım temelli iletişimi bütün programlara entegre edeceğiz” dedi. Yükseköğretim Kurulunca İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde “Yükseköğretimde Üretken Yapay Zekâ: Yükseköğretim Kurulu-Sektör Buluşması” toplantısı gerçekleştirildi.
#YÖKÖlçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında tercihleri alınan Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) ek yerleştirme sonuçları 10 Ekim’de açıklandı. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.
#Dikey Geçiş Ek Yerleştirme SonuçlarıÜniversite ek tercih kayıtları ne zaman sorusu, ÖSYM tarafından yapılan YKS ek yerleştirme sonuçları değerlendirmesinin ardından erişime açıldı. Sonuçlarla beraber kayıt tarihi adayların gündeminde yer alıyor. Peki üniversite ek tercih kayıtları ne zaman, hangi tarihte? İşte ayrıntılar...
#Ek Tercih