Uluslararası Tat Enstitüsü tarafından 2019 ve 2022 yıllarında iki kez ‘Üstün Lezzet Ödülü’ almaya layık görülen Teksüt Krem Peynir’in Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, “Teksüt Krem Peynir’in 2 defa uluslararası ödül alması da sofralarda en çok tercih edilen lezzet olmasına önemli katkı sağlıyor” dedi.
#Uluslararası Tat EnstitüsüYaz sıcağında yenen ve üstüne bir bardak çeşme suyu içilen yıllardan, kar yağan sokağa bakılarak evlerde kaşıklanan dondurmalı günlere gelindi. Çocuklar sokaklarda oynamıyor eskisi gibi... Ama hala ellerde dondurmalarla eskiden kalan bir anıyı yaşıyoruz gizli bir sözleşmeyle. MADO, o gizli sözleşmede bir kaşık dondurmayla çocukluğuna dönen herkesle işbirliği içine girdi. Ne sütünden, ne de salebinden ödün verdi. Ne kadar büyüdüyse o kadar da sadık kaldı geçmişine. Tam 150 yıldır lezzet serüveni içinde yol alan MADO, bugünlere sayısız öncü adım atarak, zor köprüler geçerek engeller atlayarak geldi. Türkiye’nin dondurmada en tanınan markalarından biri olan MADO’nun birbirinden leziz dondurmalarını işletme sahibi Soner Şafak’tan dinledik.
#1Güvenilir gıdalara kolayca ulaşmak ve sağlıklı bir beslenme planı uygulayabilmek artık pek çoğumuz için önemli bir öncelik. Bunun yolu da önce doğru gıda okuryazarlığından, yani etiket bilgisinden geçiyor. Bu kavramın ne olduğunu ve hakkında doğru bilinen tüm yanlışları Prof. Dr. Sibel Özilgen’le konuştuk.
#Gıda2 yılı aşkın süredir koronavirüsü ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı BA.4 ve BA.5 için alarma geçmiş durumda. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken İngiltere'den dikkat çeken bir uyarı geldi. Aşı olanların dahi enfekte olma riski bulunduğunun altını çizen İngiliz profesör Tim Spector, 2 semptoma dikkat çekti...
#KoronavirüsKapılarını turistlere açan Portekiz'in İngiltere tarafından riskli ilan edilmesi ülkede isyana neden oldu. Portekizliler 'Vakalar İngilizler yüzünden arttı' diyor. Öte yandan tüm bunlar İstanbul hakkında verilen bir kararla başladı. Detaylar haberimizde...
#PortekizKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), 2018'de coğrafi işaretli ürün olarak tescillettirip patentini aldığı Maraş dondurmasının marka kullanım haklarını kriterleri yerine getiren firmalara vermeye başladı. KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun etiketini taşıyan dondurmanın hakiki Maraş dondurması olduğunu belirtirken, denetim ekibi kurduklarını ve şartları taşımayanlar içi yaptırım uygulanacağını söyledi.
#Kahramanmaraş DondurmasıHakkında hiç şikayet olmaması nedeniye "Tüketici Tavsiye Ödülü"nün sahibi olan, Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü'nün de dünyanın en iyi lezzeti seçtiği Waffle'cı Akın, bu kez Singapur'dan ödülle döndü. Singapurlu ithalatçıların en iyi satın alma kararlarını verebilmeleri için düzenlenen Lezzet Ödülü'nde altın madalyaya layık görüldü.
#İzmirAkademisyen “Biz çocukluktan itibaren kimseye karışmamayı öğreniyoruz” diye anlatıyor. Öğretmen “Burada kadın olmak özgürlük demek” diyor. Gazeteci “İşin sırrının acele etmemek” olduğunu söylüyor. Burası Trakya. Telaşsız, stressiz, hırçınlıktan azade insanlar, hayattan daha çok tat almanın yollarını arayıp buluyor. ‘Trakya kafası’ neden huzur vaat ediyor?
#TrakyaITQI (Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü) tarafından bu yıl 13. kez yapılan ve toplamda Michelin yıldızlı dünyaca ünlü 130 şef ile sömeliyenin jüri üyeliği yaptığı yarışmada SÜRSAN’ın ürettiği Levrek balığı, dünyanın en kaliteli balığı seçildi.
#Uluslararası Tat Ve Kalite Enstitüsüİşadamı Orhan Yılmaz Avrupa’da organik gıdanın öncülerinden. Ünlü sanatçı Atiye’nin de babası olan Yılmaz, 1970’li yılların sonunda Bremen’de açtığı 40 metrekarelik dükkanla organik gıda işine girdi. 1983 yılında EgeSun’ı kuran Yılmaz, kendi markası Morganland’ı yarattı. Yıllar içinde hızla büyüyen Ege Sun, eylül ayında 40 bin metrekarelik yeni yerine taşınacak. Organik gıdada Türkiye’nin çok şanslı olduğunu belirten Yılmaz, “Türkiye belki Mercedes’ten daha iyi otomobil üretemez ama organik tarımın Mercedes’i olabilir” diyor. Orhan Yılmaz, organik gıdanın yanı sıra “En büyük gururum” dediği Atiye ve özel hayatıyla ilgili ilginç bilgiler verdi.
#Orhan YılmazHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiÇok sevdiğimiz yiyecekler hakkında bilimsel gerçeklerden, kıyıda köşede kalmış bilgilere kadar her şeyi öğrenmek isteriz. Tatlıların belki de en gözdesi dondurma hakkında tarihçesinden, alışkanlıklarına, besin değerlerinden, hijyen koşullarına tüm detaylar bu yazıda bir arada. Dondurma tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
#DONDURMATürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...