haberleri sayfasında hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 264 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Beslenme uzmanı Kayla Daniels, erişim kolaylığı nedeniyle çok sık tüketilen aşırı işlenmiş 9 gıda ürününe karşı uyardı. Hazır erişteden diyet kolaya kadar uyarılarda bulunan Daniels, bu gıdaların kolon kanseri, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve hatta organ yetmezliğine sebep olabileceğini ifade etti.
#UzmanLifli gıdalar, sağlıklı beslenmenin en önemli unsurlarından. Ancak lifli gıda tüketimi bazı kişilerde şişkinlik, gaz, karın ağrısı, kramplar ile kabızlık ya da ishal gibi şikâyetlere yol açabiliyor. Peki bunu önlemek için ne yapılabilir? Lifli gıdalarla beslenmenin "kitabını yazan" uzman anlattı...
#Lifli Gıdalarİki buçuk yaşındayken otizm tanısı alan Cemal Levent Sezgin (13), internette gördüğü videolar ile ebru sanatına başladı. Azmi, yeteneği ve hayal gücü sayesinde birbirinden farklı çalışmalar yapan Sezgin, eserlerini, Altındağ Belediyesi Güneş Sanat Galerisi’nde ‘Kalpte Engel Olmasın’ adlı sergide beğeniye sundu.
#Ekin Hazal DOĞRUYUSEVERRol aldığı Made In Chelsea adlı yapımla ünlenen 33 yaşındaki ünlü oyuncu Louise Thompson, hayatının en mutlu günlerini yaşayacakken adeta bir türlü uyanamadığı bir kâbusun içine düştü.
#Louise ThompsonHalk arasında Bağırsak Yığını hastalığı olarak da bilinen İnflamatuar Barsak Hastalığı (İBH), kronik bir bağırsak hastalığı grubunu ifade eder. İBH, bağırsakların iltihaplanmasıyla karakterize olan ve sindirim sistemi üzerinde etkili olan bir durumdur. Peki, Bağırsak Yığını hastalığı neden olur? İşte, hastalık hakkında detaylı bilgiler
#Bağırsak YığınıKANSER hastalıkları için ‘beslenmenin’ koruyucu faktör olduğu, bugün tüm uzmanların üzerinde hemfikir olduğu bir konu başlığı haline geldi. Kansere neden olan tüm risk faktörleri arasında, doğal ve sağlıklı beslenme kurallarından uzak bir yaşam tercihinin belirleyici olduğu biliniyor. Kolon kanseri ve kolonoskopiyi Uzman Dr. Göktuğ Faik Önder anlattı.
#1Vücudumuzda bazı vitamin ve minerallerin eksiklikleri durumunda çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilir. Rektum ve kolon kanseri gibi gastrointestinal sistem türü kanserlerin belirleyicisi olarak CEA değeri bulunur. Tiroit, prostat, karaciğer, pankreas, meme ve ovaryum kanserlerinde de kullanılır. CEA değerine Karsinoembriyonik antijende denir. Peki, CEA Karsinoembriyonik nedir? CEA değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte, tüm detaylar...
#CEA Karsinoembriyonik NedirOppenheimer filmi ile birlikte gündeme gelen ünlü fizikçi Robert Oppenheimer'ın hayatı merak ediliyor. Oppenheimer 'ilk atom bombasının babası' olarak biliniyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, nereli, neden öldü? İşte, Robert Oppenheimer hayatı ve biyografisi...
#Robert OppenheimerŞap hastalığı insanlara geçer mi, öldürür mü? Şap yenilen etten bulaşır mı? sorularının yanıtları özellikle Kurban Bayramı'na gelinen bu günlerde sıklıkla aranank konular arasında. Şap hastalığı çift tırnaklı hayvanların akut seyirli, çok bulaşıcı ve zoonotik karaktere sahip viral bir enfeksiyonudur. Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında (popülasyonlarında) % 100'e kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle hastalık ekonomik, siyasi ve ticari yönlerden büyük önem taşımaktadır.
#ŞapŞap hastalığı, belirtileri ve diğer bulguları ile merak ediliyor. En çok araştırılan konuların başında ise Şap hastalığının insana bulaşıp bulaşmadığı yer alıyor. Hayvanlarda ateş, iştahsızlık, depresyon ve süt veriminde azalma şap hastalığının ilk bulgular arasında bulunuyor. Sonrasında ise 24 saat içerisinde salya akışı başlıyor. Peki Şap hastalığı bulaşıcı mı, insana bulaşır mı? İşte, bilgiler
#Şapİki yıl önce hemoroid şüphesi ile doktora giden Joshua Sanchez, dördüncü evre kolon kanseri olduğunu öğrendi. Kolon kanseri ile benzer semptomlara sahip olan hemoroid, tıpkı bu örnekte olduğu gibi kanserin erken teşhis edilmesini zorlaştırıyor. Peki bu iki hastalığı birbirinden nasıl ayıracağız? Uzmanlar anlattı...
#Kolon KanseriRUHSAL rahatsızlıklarla sağlıksız yaşam alışkanlıklarının yan yana ilerlediğini söyleyen Psikiyatrist Dr. Ali Hilmi Yazıcı, açıklanamayan bedensel yakınmaları anlattı. Baş ve sırt ağrıları, yorgunluk, kas spazmları, uyuşmaların kimi zaman bir çok tıbbi incelemeye rağmen altta yatan belirgin bir fiziksel bulgu ile açıklanamadığının altını çizen Yazıcı, bu durumun gereksiz ve yıpratıcı bir çok tıbbi sürecin içinde savrulmaya da yol açtığını kaydetti. “Özellikle uzun süreli, görünürde sebepsiz ağrı ve bedensel yakınmalar eşlik eden depresyon veya kaygı bozukluğunun, bedensel (somatik) belirtilerle karşımıza çıkan farklı bir dışavurumu olabilir” diyen Dr. Yazıcı şöyle konuştu:
#1Kadınlarda kum dökme hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenmeden kaynaklanmaktadır. Böbrek ve kasık ağrıları sonucunda ortaya çıkan kum dökme idrar testi sonucunda da teşhis edilmektedir. Peki kadınlarda kum dökme neden olur ve belirtileri nelerdir? Kadınlarda kum dökmeye ne iyi gelir ve tedavisi nasıldır? İşte kadınlarda kum dökme nedenleri ve tedavisi.
#Kadınlarda Kum DökmeYeni doğan bebekler için yapılan genel kan tahlili, çok büyük bir önem taşır. Bu durum ise, CRP yüksekliği söz konusu olduğu zaman çok daha da önemli bir hale geliyor. Çocuklarda CRP yüksekliği neden olur ve nasıl tedavi edilir sizler için derledik.
#ÇocukBağırsak hareketlerinin yavaşlamasıyla ortaya çıkan sindirim sistemi hastalığına kabızlık denir. Kronik kabızlık, tedavi edilse bile nüksetme riski vardır. Akut kabızlık ise kısa sürer ve ilaçla tedavi edilebilir. Bu hastalığın başlıca nedenleri az su tüketmek ve gün içerisinde çok fazla hareket etmemektir. Kabızlığa iyi gelen çorbaları, meyveleri, sebzeleri ve yiyecekleri listeledik.
#KabızlıkJapon siyasetinin en tanınmış ve önemli figürü, eski başbakan Şinzo Abe, tüm dünyada şok etkisi yaratan bir suikast sonucu hayatını kaybetti. Japon anayasasının pasifist ruhunu değiştirme girişiminden, kendi adıyla anılan ekonomi politikasına kadar Japon siyasetini derinden etkileyen Abe’nin Türkiye ile de yakın ilişkileri vardı.
#JaponyaSon dakika haberine göre, Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe, ülkenin batısındaki Nara kentinde konuşma yaptığı sırada suikasta uğradı. Shinzo Abe'nin sağlık durumu sevenleri tarafından merak konusu oldu. Peki, Shinzo Abe kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Shinzo Abe'nin sağlık durumu hakkında bilgiler...
#Shinzo AbePerga adıyla da bilinen arı ekmeği nedir, nasıl tüketilir merak ediliyor. Doğal bir vitamin ve mineral deposu olan arı ekmeği son yılların popüler besinleri arasında yer alıyor. Peki arı ekmeği nedir, faydaları nelerdir? İşte arı ekmeği ile ilgili merak edilenler...
#Arı EkmeğiKronik enflamasyon salgını gün geçtikçe artıyor. Sedef, egzama ve romatizmal hastalıklarla karşımıza çıkan enflamasyondan kurtulmanın anahtarı sağlıklı beslenmede. Glisemik yükü yüksek beyaz un, rafine şeker, nişasta, mısır ve ayçiçeği yağlarından uzak durmak şart.
#BeslenmeHipokrat yüzyıllar önce tüm hastalıkların bağırsakta başladığını söylemişti. Bir yöntem bu alanda çığır açıyor. Kulağa pek çekici gelmese de dışkı nakli pek çok hastalığın çözümü olabilir. Peki nedir bu dışkı nakli? Ağızdan veya burundan gerçekleşir mi? Tüm detaylarıyla haberimizde...
#SağlıkArı ekmeği, son dönemlerin popüler takviye gıdaları arasında yer alıyor. Anemi (kansızlık), karaciğer hasarı, depresyon gibi hastalıklar üzerinden olumlu etkileri olduğu bilinen perga (arı ekmeği) son yıllarda popüler besinler haline geldi. Doğal bir vitamin ve mineral deposu olan arı ekmeğinin faydalarını internette merak konusu oldu. Peki, arı ekmeğinin faydaları neler? Arı ekmeği (perga)nedir? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Arı Ekmeği NedirBağışıklık sistemi, bir canlıdaki hastalıklara karşı koruma yapan, patojenleri ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin toplamıdır. Özellikle mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemi şarttır. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerin başında beslenme gelmektedir. Akdeniz tipi beslenmenin bağışıklığı kuvvetlendirdiği kanıtlanmıştır. Haftada en az üç gün balık yemek, beslenmede kuru baklagillere ağırlık vermek, mevsim sebze ve meyveleri yemek, süt ayran, yoğurt, kefir gibi hayvansal gıdaları tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmede önemlidir.
#Bağışıklık Sistemi