Renkli görüntüsüyle sofralarımızı süsleyen, birbirinden nefis yemekler hazırlayabildiğimiz kabak çiçeğini siz nasıl pişiriyorsunuz? Ben en çok cıvık bir hamura bulayıp kızarttığımız halini seviyorum. Bu yazıda hem ailemin özel tarifini vereceğim hem de en iyi şekilde pişirmeniz için püf noktalarını paylaşacağım. Ama kabak çiçeği deyip kabaktan bahsetmemek olmaz! İtalya’da paneleyip kızartırız. Yaz gelse de hepsinden bol bol yesem!
#KabakKinoa; kalsiyum, magnezyum, manganez, potasyum, demir, bakır ve çinko gibi mineraller, ayrıca tohumları histidin ve lizin gibi temel aminoasitler bakımından oldukça zengin bir tahıldır. Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar Orak, kinoanın faydalarını anlattı, nasıl tüketilebileceğiyle ilgili önemli bilgiler verdi. İşte, kinoa nedir, faydaları nelerdir sorusu ile birlikte kinoa çayı hakkında detaylar
#Kinoa NedirBir kek kalıbından genellikle tatlı ürünler çıkmasına daha çok alışkınız. Bunun yanında bazen ters köşe yapıp fırına tuzlu bir keki verdiğinizde harika bir tarifle karşılaşıyorsunuz. İşte karşınızda yumuşacık zeytinli bir kek… Tabii sadece zeytinle kalmıyor aynı zamanda bol sebzeli bol vitaminli.
#Yıldız Öz SamahaSon dönemde kahvaltı sofralarında tatlı lezzetleri sevenlerin favorileri, pancake’ler ve krepler. Aynı lezzetin iki farklı mutfağa mensup halleri diyebileceğimiz pancake ve krep arasındaki en önemli fark da kabarıklık ve büyüklük. Sizin için pancake yapmanın inceliklerini, pancake’le uyumlu lezzetleri ve pancake’in krepten farklarını aşağıda özetledik. Tariflerin eşlik ettiği bu püf noktalarını sakın kaçırmayın…
#Pancake Nasıl YapılırYoğun kakaolu tatlılardan vazgeçemeyenlerin gözdesi supangleyi evde hazırlamaya ne dersiniz? Yarı katı, yarı sıvı bir kıvama sahip bir tatlı çeşidi olan supangle, her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabiliyor. İşte, pastanelerden aldığınız supangle tatlılarını aratmayacak bir tarif...
#SupangleTezgâhlar yıl boyunca beklediğiniz meyve ve sebzelerle doluyor. Ramazan mesaisi, yaz mevsimi derken mutfakta hareket asıl şimdi başlıyor. Üç ‘fine dining’ restoranın yüksek mutfağına sızdık. Personel yemeklerinin tadına baktık, tarifler kopardık. Başrolde mevsim malzemeleri, gastromiye yön veren ekiplerden yıkama, saklama ve pişirmeye dair basit fikirler aldık.
#Mutfak Tüyoları