Teknolojinin sunduğu kolaylıkları sorgulayan gazeteci ve yazar Miranda Levy, 1950’lerdeki daha fiziksel ve sade yaşamı deneyimlemek üzere dikkat çeken bir deneye imza attı. İki hafta boyunca cep telefonları ve modern kolaylıklardan uzak duran Levy, 1950’deki insanlar gibi yaşadı, dönemin zorlukları ve bu farklı yaşam tarzının getirdiği fiziksel faydaları keşfetti. İşte Miranda Levy yaşadıkları…
#Sağlıkİtalya’da beni en çok mutlu eden yemekleri ‘osteria’ ya da ‘trattoria’ denen lokantalarda tattım. Eğer turistik olmayan yerlere gider ve seçiminizi de iyi yaparsanız olağanüstü lezzetli ve yöresel yemekler bulabilirsiniz. Gene fazla turistin olmadığı yerleri keşfederseniz gerçek İtalyan misafirperverliğini de görürsünüz.
#Vedat MilorSonbahar hüznünün çöktüğü şu günlerde ‘nereye gitsem’ diye düşünüyorsanız, lafı hiç uzatmadan Königssee derim. Tam bir doğa harikası her mevsim güzel olan Königssee sonbaharda oluşan renk cümbüşüyle başka bir güzel... Bence bu haliyle tam bir sonbahar klasiği olmaya aday...
#ALMANYAMaldivler, pudra beyazı kumsalları, turkuaz denizi, tropikal iklimi, bungalov mimarisi tesisleri ile hayalleri süsleyen bir tatil cenneti. Genelde yeni evli çiftlerin balayı rotası tercihi olsa da “Deniz, kum ve güneşsiz yapamam” diyenler için tam yeryüzündeki cenneti burası. İşte tam da bugünlerde okyanusa inci gibi dizilmiş adalardan birine gitmek için altı neden..
#Maldivler Gezi RehberiDenizli’de canlı alabalık çiftliklerinde ürettiği balıkları tütsüleyerek Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 80’ne yakın ülkesine balık ihracatı yapan tesis Rusya’nın ardından şimdi de Uzak Doğu ülkelerine ihracata başladı. Yıllık 6 bin ton yurt dışına ihracat yapılan tesiste aynı zamanda Türkiye’nin alabalık ihracının yüzde 34’ü de karşılanıyor.
#BalıkKimi kentlerin tarihi yıllarla, kimilerinin binyıllarla ifade edilir. Atina milenyumların şehri. Nice savaş, yıkım atlatıp günümüze ulaştı. Farklı uygarlıkların zenginleştirdiği kent geçmişiyle övünmek yerine geleceğe bakıyor. Stavros Niarchos Vakfı Kültür Merkezi gibi yeni kurumlar bu kentin Akdeniz’in yüreğinde yer aldığını, yeni anıtlar yaratmaktan, geleceğe iddialı mesajlar göndermekten çekinmediğini gösteriyor. Ülkenin toprağından, geleneğinden kaynaklanan zengin mutfak kültürü misafirperverlikle birleşiyor. Bu nedenle önceki yıl turist sayısında kırılan rekora şaşırmamak gerekir.
#AtinaŞöhreti, insan profili, esnafı, binaları… Değişim Beyoğlu’nun mayasında var. Ancak yine ve bazı şeylerin de değişmediğini bilmek insana iyi geliyor. Evet, bugün Beyoğlu dünkü Beyoğlu olmasa da dün nasılsa bugün de öyle olan istisnalar da yok değil. Örnek mi: İşte iki lokanta… Helvetia ve Antiochia…
#Beyoğlu LezzetleriAfyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde tarımsal kalkınma kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren bir tesiste işlenen yaklaşık bin 200 ton alabalık, meşe odununda tütsülendikten sonra başta Almanya ve Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor.
#DinarAy’a yelkenliyle gidip üzerinde yürümek ister misiniz? Ya da denizin ortasındaki mağarada rock konseri dinlemek? Veya Keçi Adası’ndaki keçilerin denizden su içtiğini görmek? “Kim istemez ki” diyorsunuz değil mi? Düşünün, suyun içinde kendinizi akvaryumda hissedeceğinizden hiç bahsetmeyeceğim zaten. Tüm bunların olduğu, adını da üzerindeki değirmenlerden alan Milos Adası’nı anlatacağım şimdi.... İşte Milos'ta gezilecek yerler
#Milos Adası“Lyon’da yapılacak tek güzel şey yemek yemektir” demiş 19’uncu yüzyılın ünlü romancısı Stendhal. 200 yıl sonra bugün de Fransa’nın üçüncü büyük şehrinde yemek her şeyin önünde. Ülkenin en ünlü şefi Paul Bocuse, en ünlü geleneksel restoranları (bouchons) burada. St. Marcellin peynirinin, kandan yapılmış sosisin en lezizi... Alpler’in yanı başındaki bu lezzet cenneti aynı zamanda Rönesans mimarisi, Roma kalıntıları, geniş sanat mekânları, yetenekli tasarımcılarıyla bir cazibe merkezi.
#SeyahatSibirya Ekspresi’ne binmek, ‘hayal yolculuklar’ listesinde bir klasik, asla eskimiyor, tahtından inmiyor. ‘Çar’ın Altını’ olarak anılan özel trenle Sibirya turuna çıktığınızda, bavulunuzu toplamadan 8 bin kilometre yol yapıyor, iki kıta, üç ülke, farklı iklimler ve coğrafyalar görüyorsunuz. Duraklarımız Moskova, Kazan, Yekaterinburg, Novosibirsk, İrkutsk üzerinden Baykal Gölü, Ulan Ude, Ulan Batur, Gobi Çölü, Erlian ve Pekin.
#MoskovaŞamanların, efsanelerin gölü Baykal, Rusya’nın Sibirya bölgesinde 600 kilometre uzunluğundaki bir doğa anıtı. Yüksek dağların arasındaki yeryüzünün en büyük tatlısu kaynağı nisan sonuna kadar buzla kaplı. Temmuz, ağustosta doğa canlanıyor; kıyıları cennete dönüşüyor. Trans-Sibirya Demiryolu’nun en güzel manzaraları gölün güney kıyısındaki 250 kilometrelik rotada.
İzmir Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Doç. Dr. Sultan Eser, Türkiye'nin bazı bölgelerindeki kanser türlerinin değişkenlik gösterdiğini, sigara bağımlılığının yüksek olduğu İzmir'de akciğer kanserine, tuzlanmış ya da tütsülenmiş balık tüketiminin çok olduğu Trabzon'da mide kanserlerine sıklıkla rastlandığını açıkladı.