Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Marmara Üniversitesi mezunu olmaktan gururluyum. Toplamda 12 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen külliyemizle eğitim ve bilim alanındaki hedeflerimize biraz daha yaklaşıyoruz.' dedi. Erdoğan ayrıca, 'Türkiye'de 'ırkçılık' adı altında çok açık bir Türk düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı, topyekün Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır.' ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Türkiye olarak prangalarımızı kırdıkça, içeriden ve dışarıdan haset lobilerinin dillerinden akan iftiraları, çekememezliği de görüyoruz. Hayatlarında bir kağıt uçak katlayıp uçuramamış basiretsizler, tasarımıyla üretimiyle savunma tarihine geçen milli şirketlerimize dil uzatıyorlar. Bunların karın ağrısı, BAYKAR’ın yaptığı uçağın bir parçası kadar yerli ve milli olamayışlarındandır" dedi.
#Fuat OktayCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Türkiye olarak prangalarımızı kırdıkça, içeriden ve dışarıdan haset lobilerinin dillerinden akan iftiraları, çekememezliği de görüyoruz. Hayatlarında bir kağıt uçak katlayıp uçuramamış basiretsizler, tasarımıyla üretimiyle savunma tarihine geçen milli şirketlerimize dil uzatıyorlar. Bunların karın ağrısı, BAYKAR’ın yaptığı uçağın bir parçası kadar yerli ve milli olamayışlarındandır" dedi.
#Fuat OktayCUMHURBAŞKANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın, “The Economist dergisinin kapağında görüyorsunuz. Batı basınında seçimlere giderken Türk milletinin hür iradesini vesayet altına almaya çalışan bir bakış açısının yaygınlaştırılmaya başladığını görüyoruz. Tabii bu yeni değil biz alıştık. Her seçim döneminde bunu yaptılar. Bundan sonra da yapmaya devam edecekler. Yine yanılacaklar, geçmişte yanıldıkları gibi" dedi.
#İSTANBULAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Mardin'de üniversite öğrencilerine seslenerek "Güçlü bir Türkiye ideali, yeni hakkaniyetli bir dünya kurulması tezimizin ve iddiamızın da en besleyici en destekleyici ana unsurudur, ana direğidir. Bu hedeflere sahip, bilgi, ilim, hikmet ve irfanla donanmış gençlerimiz Türkiye'nin geleceğidir. Biz gençlerimize güveniyoruz." dedi.
#AK PartiCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonu'nda, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Uluslararası Öğrenci Akademisi tarafından düzenlenen "Türkiye Söyleşileri" isimli etkinliğine konuk oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Mühendislik okuyorsanız kendinizi tarihten, edebiyattan, felsefeden asla mahrum etmeyin. Sosyoloji, felsefe ve tarih okuyorsanız mutlaka uluslararası ilişkiler, siyaset felsefesi ve bilim tarihi alanında kendinizi yetiştirin. Tarih okuyorsanız, bir dünya tarihi perspektifinden dünyaya bakmaya çalışın." dedi.
#İbrahim KalınCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi"ne katıldı. Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Pazartesi günü Türk Konseyi'ne katılarak önemli kararlar alacağız' dedi" demişti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Uluslararası ticaretin dolara olan bağımlılığı, artık karşımıza bir engel olarak çıkmaya başladı. Biz bu konuda kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz" dedi.
#CumhurbaşkanıUluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat, Kafkasya, Orta Asya ve Balkanlar'ın yanı sıra son 5 yılda Afrika'nın 54 ülkesinden, Güney Asya'dan, Güney Amerika'dan ve dünyanın hemen her bölgesinden uluslararası öğrencilerin Türkiye'ye gelişinin arttığını belirtti.
#Yabancı ÖğrenciHürriyet Ankara’nın Kent Sohbetleri’ne konuk olan OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Savunma sanayiine baktığınız zaman tanklarda, toplarda, tüfeklerde, roketlerde, her yerde OSTİM’i görüyorsunuz. Yani uçan, kaçan, yürüyen, canlı, cansız, bir sürü yerde biz OSTİM’i görebiliyoruz. Burada her şey var. Bir insan, ihtiyaç duyabileceği her şeyi OSTİM’de bulabilir, yapabilir, yaptırabilir” diye konuştu.
#OSTİMHer ne kadar çalışanların arasında toplam kadın istihdamının oranı yüzde 34’lerde olsa da hem kamunun hem de özel sektörün kadınlara yönelik uyguladığı projeler sayesinde son 9 yılda kadınların işgücüne katılma oranında 5.9 puanlık bir artış görülüyor. En yoğun çalıştıkları alan ise hizmetler sektörü. Peki, Türkiye’de kadın istihdamı hangi boyutta, istihdamda zorluk çekilen alanlar neler ve kadın istihdamını artırmak için hangi önlem ve destekler uygulanıyor?
#Noyan DOĞANSon yıllarda mezunlarının yükseköğrenim için yurt dışına gidiş oranlarındaki artışla dikkat çeken ve geçen yıl zirveyi gören İEL’in yeni müdürü Yılmaz Arslan, beyin göçüne karşı farkındalık oluşturmak için kolları sıvadı. İEL yönetimi okulda Türkiye’deki kariyer olanaklarını anlatan etkinliklere başladı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın’ın ve akademik heyetinin katılımıyla öğrencilerine yönelik ‘Yapay Zeka Çağında Türkiye’nin Durumu ve Beyin Göçü’ temalı bir etkinlik düzenleyen Arslan, yakın geçmişte 700 mezunun yüzde 48’inin yani 336’sının yurt dışına gittikten sonra Türkiye’ye döndüğünü tespit ettiklerini amaçlarının bu rakamı yükseltmek olduğunu söyledi.
#İstanbul Erkek Lisesiİşverenlerin deneyim şartı iş arayan yeni mezunları zorluyor. İş ilanlarında ‘giriş seviyesi’ işler için de en az yıl 2 yıl deneyim şartı isteniyor. Peki yeni mezunlar nasıl tecrübe edinebilir? Uzmanlar, öğrencilerin mezun olmadan önce staj ve gönüllü projelerle deneyim kazanabileceklerini belirtilirken, kurumsal firmaların adayları eğitmek ve geliştirmek adına çeşitli programlar düzenleyerek istihdam yarattıklarına dikkat çekiyor. Ancak bu programların yeterli olması için devlet teşviklerinin artması, özel sektör ile üniversiteler arasında işbirliklerinin güçlenmesi gerektiği ifade ediliyor.
#Özge ESENİlk düzenlendiği 2018 yılından bu yana havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında dünyanın öncü festivali haline gelen TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmaları, 2025 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde teknoloji ve inovasyon tutkunu katılımcıları bir araya getiriyor.
#TEKNOFESTMEB 2020’de yalnızca ‘otizmli’ kaynaştırma öğrencileri için başlatılan ve halk arasında ‘gölge öğretmen’ olarak bilinen ‘kolaylaştırıcı kişi’ uygulamasının kapsamını genişletti. Kaynaştırma öğrencilerinin okuldaki ihtiyaçlarına yardımcı olmaları için ebeveynler tarafından maaşı ödenerek okul dışından tutulan ‘kolaylaştırıcı kişi’ ile ilgili karar tüm özel gereksinimli öğrencilerin faydalanabileceği şekilde düzenlendi. Ancak 2020’deki resmi yazıda kolaylaştırıcı kişinin sınıf içi ve sınıf dışında görevlendirilebileceği ifadesi kullanılırken, yeni kararda sadece sınıf dışında hizmet verebileceği belirtildi. Yeni kararın detaylarını Hürriyet’e anlatan MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, “Kaynaştırma öğrencisi sayımız 405 bin. Bu rakamsal büyüklük ‘sınıf dışı’ kararı almamızda etkili oldu. Ancak bu kural, okul yönetiminin kararı ve çocuğumuzun özel ihtiyacına göre belirli oranda esnetilecektir” dedi.
#MEB Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü