Türkiye Bilişim Derneği haberleri sayfasında Türkiye Bilişim Derneği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1640 Türkiye Bilişim Derneği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, “Önümüzdeki 5 yıl büyük teknolojik gelişmeler olacak, toplumu ve bireyleri etkileyecek ve dönüştürecektir. Kadınlarımız bu dönüşümü fırsata çevirerek hedeflerine giden çözümü burada bulmalılar.” dedi.
#Türkiye Bilişim DerneğiUlaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Güvenli İnternet Hizmeti'nin önemine dikkati çekmek için lise ve üniversite öğrencilerine yönelik kısa film ve kamu spotu yarışması düzenlediklerini, dereceye girecek öğrencilere toplamda 50 bin lira eğitim bursu vereceklerini söyledi.
#Türkiye Bilişim DerneğiTürkiye’de 150 çocuğun ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen ‘Mavi Balina’ oyunuyla ilgili Meclis’te çarpıcı bir sunum yapıldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Özhan Yalçın, “Özellikle psikiyatrik sorunları olduğunu anladıkları, yani bilişimde bu tarz ayak izleri bırakmış, intiharı araştırmış çocuklara direkt ulaşıyorlar” bilgisini aktardı.
#GazetehaberleriTürkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından yürütülen ‘Siber Zorbalık ve Güvenli İnternet Projesi’ kapsamında, 8 ile 15 yaş arasındaki öğrencilere ve velilere internetin zararlı içeriklerinden nasıl korunabilecekleri öğretilecek.
#Türkiye Bilişim DerneğiHepimizin boynu eğik, gözleri sabit. İşaret parmağımız ise belki de yüzyıllardır ilk kez bu kadar çok kullanılıyor. Günümüz insanı sokakta, evde, işte, felekten bir gece çalmak için gittiği restorandaki karşılıklı sandalyelerde, tuvalette ve dahi yatakta durmaksızın ‘tık’lıyor.
#ODTÜSiber güvenlik yazılım firması CrowdStrike şirketinin son güncellemesi dünya çapında yazılım krizine neden olarak adeta bir dijital kıyamet provası yaşattı. Başta havayolu şirketleri olmak üzere işletmeler, bankalar, medya kuruluşları gibi birçok işletmede sistemler kilitlendi. Ekranlar “mavi ekran” verdi. Saatler süren krizin ardından sorun çözülse de şimdi birçok bilgisayarın insan eliyle düzeltilmesi gerekiyor. Hürriyet’e konuşan uzmanlar zararın trilyonlarca doları bulacağını söyledi.
#CrowdstrikeHazine ve Maliye Bakanlığı sahipliğinde devam eden ‘1 Milyon İstihdam Projesi’ kapsamında Yapay Zekâ Uzmanı Yetiştirme Programı başlatıldı. Ahmet Çalık Vakfı sponsorluğunda ve Türkiye Bilişim Derneği koordinasyonunda gerçekleşecek programın eğitimleri İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleşecek.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıDeprem felaketinin ardından Hatay’a ‘yaşam merkezi’ kurmak için harekete geçen Ankara Sanayi Odası, 300 konteynerin kurulumunu tamamladı. Merkezde çocuklara bilgisayar eğitiminin yanı sıra, psikolojik danışmanlık da yapılacak. Ayrıca sanayi tesislerinin faaliyete geçmesi için tersine göçün yolu açılacak.
#Ankara Sanayi OdasıMilli Kütüphane Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi’ndeki 80 gönüllü, 3 bin görme engelli için kayıt stüdyosuna girerek kitapları seslendiriyor. Konuşan Kitaplık’ta ayda 20 kitap hizmete sunuluyor. Kitap Dışı Materyal Koleksiyonu Şube Müdürü Hatice Atlıhan, “Engeller birlikte aşılır” diyor.
#Milli Kütüphane21’inci yüzyılın ilk yirmi yılı, yeni medya dediğimiz bilgisayar tabanlı iletişim araçlarının ön plana çıktığı ve hayatımızın her alanında yer aldığı bir dönem oldu. Pandemideki kısıtlamalar nedeniyle iletişimimizi, işimizi, günlük hayatımızı ve eğitimimizi son iki yıldır daha önce hiç olmadığı kadar teknolojiye bağımlı hale getirdik. Diğer taraftan, teknoloji bu kadar yaygın ve gelişmiş olmasaydı ülke ekonomileri durma noktasına gelir, eğitim aksar, sağlık alanında teşhis ve aşı gibi tedavi yöntemleri geliştirilemezdi.
#Prof. Dr. Cem Sütcü Kimdir?Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin birinci yılını geride bırakırken, bu süreç boyunca en çok etkilenen alanlardan birinin eğitim olduğunu görüyoruz. Dönemsel olarak 185 ülkede okulların kapanması ve dünyadaki öğrenci nüfusunun yüzde 90’ına karşılık gelen 1.6 milyar öğrencinin fiziksel olarak okuldan uzak kalmasının sonucunda gözler bir kez daha eğitimin dijitalleşmesine ve uzaktan eğitime çevrildi.
#Online EğitimKoronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında Türkiye’de okullarda eğitime ara verilerek 23 Mart’tan itibaren öğrenci ve öğretmenlere uzaktan eğitim programı sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen uzaktan eğitim süreci dijital eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve üç kanaldan verdiğimiz televizyon yayınları üzerinden sağlandı. Uzaktan eğitim süreci farklı ortamlardaki öğretmenler, öğrenciler ve öğretim materyallerinin teknoloji aracılığıyla bir araya getirilmesiyle yapıldı.
#ÖğretmenDünyanın dengelerini alt üst eden Covid-19 salgını gündemdeki yerini koruyor. Toplumlar salgınla birlikte ‘yeni normal’ olarak adlandırılan yaşam tarzına adapte olmaya çalışıyor. Evden çalışma ve uzaktan eğitim, yeni normalin vazgeçilmez parçaları haline gelmiş durumda. İş, eğitim ve sosyal yaşamın merkezi ev olunca, bilgisayar satışları ciddi oranda yükseldi. Türkiye Bilişim Derneği (TÜBİDER) Başkan Yardımcısı Ümit Önder, 2020’nin ilk 8 ayına ilişkin sektör rakamlarını paylaştı.
#BilgisayarKişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Ocak 2017'de göreve başladıklarını anımsatarak, "O günden bugüne kadar hem yurt içi hem yurt dışı olmak üzere bize toplam 4 bin 839 ihbar ve şikayet başvurusu yapıldı, bu başvuruların 3 bin 769 tanesini sonuçlandırdık. Bu kapsamda yaklaşık 30 milyon TL idari yaptırım uyguladık. Bugüne dek bize 282 veri ihlal bildirimi yapıldı, bu bildirimlerin 55'ini ilan ettik." dedi.
#KvkkKamu ve özel sektör temsilcilerinin bilişim sektörünün sorunlarını masaya yatırdığı online toplantıda Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Osman Coşkun, “Geleceğin meslekleri bilişim üzerine olduğu görülüyor. Bu süreçte 1 Milyon Yazılımcı Projesin Türkiye için oldukça önemlidir” dedi.
#MeslekCumhurbaşkanlığı’na taleplerini ileten telekomünikasyon ve bilişim sektörü temsilcileri, Türkiye’de internet değişim noktaları kurulmasını, Dijital Kalkınma Planı yayınlanmasını, Konya’ya veri merkezi kurulmasını ve Bilişim Yüksek Konseyi oluşturulmasını istedi.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Sağlık Bakanlığı ile dünyadaki trendleri yakından takip ederek birlikte Hayat Eve Sığar isimli uygulamayı oluşturduklarını belirterek, "Şu anda yaklaşık olarak 5 milyonun üzerinde indirme miktarı var. Dijitalleşmeyle birlikte bu sayıların daha da artacağına ve faydalarını görebileceğimize inanıyoruz." dedi.
#Hayat Eve SığarHayat Eve Sığar uygulaması nedir, sorusu, uygulamanın Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenip yenilenmesiyle araştırılmaya başlandı. İl il ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk ve risk haritasını gösteren ve yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadale kapsamında hayata geçirilen Hayat Eve Sığar uygulama ile vatandaşlar hem kendi sağlıklarını takip edebiliyor hem de çevrelerindeki risk durumunu anlık görebiliyorlar. Peki, Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır nedir? İşte, Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirme linki ve konuyla ilgili ayrıntılar.
#Hayat Eve SığarTürkiye'nin 1 milyon yazılımcı hedefi koyduğu projede, detayların belirlenmesi sürecine sektör temsilcileri de dahil oldu. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ile görüşmelere başladıklarını belirten Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Rahmi Aktepe, video konferanslarla projeye ilişkin eğitim, sertifika ve istihdam konularını değerlendireceklerini söyledi.
#1 Milyon YazılımcıEve kapandığımız, 16 milyon ilk ve ortaöğretim öğrencisinin, 4 milyonu aşkın üniversite öğrencisinin uzaktan eğitim aldığı bu dönemde, kuşkusuz gözler online eğitime çevrildi. Bu salgın gösterdi ki tüm dünyada eğitim alanında önemli bir değişim yaşanıyor. Bu değişimi yakalayıp, yönetmek gerekiyor.
#Khan Academy