Şeker Fabrikası personel alımı için geçtiğimiz haftalarda yayımladığı işçi alımı ilanının ardından bu kez kura sonuçları açıklaması merakla araştırılmaya başlandı. Şeker Fabrikası personel alımı kura sonuçları için tarih açıklaması yapan fabrika, İŞKUR aracılığıyla bilgileri yayımladı. Peki, 2020 Şeker Fabrikası personel alımı için sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Türk ŞekerTürk Şeker sürekli işçi alımı ile bünyesine 115 personel daha katmaya hazırlanıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere çeşitli branşlarda toplam 115 sürekli işçi alımı gerçekleştirileceğini bildirerek “Ailemize katılacak yeni mesai arkadaşlarımız köklü kuruluşumuzun gücüne güç katacak. Hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. Peki, Türk Şeker sürekli işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte, o detaylar
#Türk ŞekerTam altı yıl geçti... Yaralar sarılsa da acılar, özellikle de şehitlerimizin acıları altı yıl önceki gibi içimizi yakıyor. Bugün 15 Temmuz... Hain darbe girişiminin üzerinden altı yıl geçti, bugün artık ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü. 15 Temmuz 2016 gecesi bu millet ülkesi için ölüme koştu. O gece birçok isim tarih yazdı. Onlardan biri de TBMM’ye bomba atılırken inatla kürsüden inmeyen Bekir Bozdağ idi. Adalet Bakanı Bozdağ ile hem o geceyi hem de bugünü, FETÖ ile mücadelede gelinen son noktayı konuştuk. Bakan Bozdağ’ın çok dikkat çekici açıklamaları şöyle:
#Bekir BozdağKoronavirüs hamileleri nasıl etkiliyor? Hamile birine koronavirüs bulaşırsa ne yapılmalı? Bu dönemde hangi doğum yöntemi tercih edilmeli? Koronavirüs testi pozitif çıkan kişiler emzirebilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum / Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Uzmanı Doç. Dr. Nermin Köşüş, koronavirüs ve hamilelik konusunda kapsamlı bir rehber hazırladı.
#HamileAskerlik Kanunu Tasarısı dün gece geç saatlerde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Ancak toplantı yeter sayısı olmadığı için henüz tümü oylanamadı. Kabul edilen maddelere milli istihbarat hizmetleri ve emniyet hizmetleri sınıfına mensup emekli personel ile çarşı ve mahalle bekçilerinin emeklilerine her ay ödenen 100 liradan, makam tazminatı almayan subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş emeklileri de yararlanacak. Ayrıca tasarıyla, TSK'nın köy, mecra gibi meskun mahallerden uzak yerlerdeki arazilerindeki ot, meyve, yemek artığı gibi askeri nitelikli olmayan, ihtiyaç fazlası bulunan taşınır mallarının köylülere hibe edilmesi gibi taleplerin karşılanabilmesi, bu malların israfının önüne geçilmesi ve ekonomik değere dönüştürülebilmesi amacıyla değişiklik yapılıyor.
Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen, 6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Hazine Müsteşarlığı'nın hazırladığı KİT kanun taslağına göre KİT kavranını yerine kamu sermayeli şirket alıyor. Bütün KİT'lerin A.Ş. olarak örgütlenmesini öngören taslakta, ÖİB'nin, yalnızca özelleştirme ihale prosedürünü yürüten küçük ve etkili bir yapıya dönüşmesi öneriliyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ucuz ve kaliteli ürünler satmayı amaçlayan Ordu Pazarları'nın yapısı değişiyor. 1998'de şirketleşerek Oypa adını alan kurumun yapısı yenilendi ve halka açıldı. Bugün 962 personelle hizmet veriyor. Yeniden yapılanma sürecine paralel olarak çeşitli birimlerine eleman alıyor. Şirketin İnsan Kaynakları Müdürü Nurten Evrenesoğlu ‘‘Perakendecilik sektörü krize direniyor. OYPA çalışanlar açısından en güvenilir isimlerden biri‘‘ diyor.<br>