Eğlenceye, kültüre, sanata doyduğumuz, tarihi pasajlarında gezindiğimiz, en eski kitabı da en popüler restoranı da aynı cadde üzerinde bulabileceğimiz bir yerdi Beyoğlu… Sokaklarında 72 milletten insan birlikte yürürdü. Günden güne yaşadığı değişimle artık eski ziyaretçilerinin ayağı kesildi. Bu değişime ışık tutmak için hayata geçirilen ‘Arafta Bir Beyoğlu’ isimli çevrimiçi sergi, semtin dönüşümünü gözler önüne seriyor.
#BeyoğluÇİN’den yayılan ve dünyaya korku salan ’Koronavirüs’ nedeniyle Denizli’de beyaz travertenleriyle dünyaca ünlü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale’de yamaç paraşütü yapan pilotlar, turistle birlikte yaptıkları atlayış sırasında maske takarak önlem almaya çalışıyor.
#KoronavirüsATSO Başkanı Davut Çetin: "Turizmde rekorları tekrar etmeye gerek yok, yüksek sezonda aylık bazda yüzde 20, yıllık yüzde 30 civarı bir büyümemiz var." "Bu sezonda İspanya'da, Alman ve İngiliz turist sayısı azaldı, çünkü Türkiye'ye yönelme oldu. Yabancı basında Antalya'da yüzde 100 doluluk olduğu yazılıyor."
#ANTALYAHatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 5. Teşvik bölgesine geçmek için tüm kriterlere uygun olduklarını ifade ederek “Hatay, Suriye ve Ortadoğu’da savaş bittiğinde ayakta kalmalı. Suriye ve Irak gibi ülkelere ihracat, altyapı ve üstyapı işleri alıp yapması için devletimizin o sıcak elini omzumuzda hissetmek istiyoruz” dedi.
#Lütfü Savaşİstanbul Emniyet Mustafa Çalışkan, 1999 yılında kayıt yaptırıp 2010 yılında mezun olduğu Adli Tıp Enstitüsü’nün akademik yıl açılışına katıldı. Yüksek lisans öğrencilerine ilk dersi veren Mustafa Çalışkan okuldaki anılarını ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Mustafa Çalışkan, “Emniyet teşkilatı gerçek görevini, objektif bir şekilde devletin polisi sıfatıyla yapmaya başladı. Her konuda şu grubun, şu topluluğun, şu cemaatin polisi yok. Böyle bir şeye müsaade edilmeyecek” dedi. Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Faruk Aşıcıoğlu, dersin ardından Mustafa Çalışkan’a eski bir sınav kağıdı ile üzerinde Osmanlı kadırgası bulunan bir seramik hediye etti.
#Mustafa ÇalışkanTürkiye’de her gün bir yenisi yaşanan çevre katliamlarından Pamukkale de 1990’larda nasibini almıştı. UNESCO’nun “Dünya Kültür Mirası Listesi”ne giren travertenler “kararıyor, kararmıyor” tartışmalarına konu oldu. Karardıkça bölgeyi gelen turist sayısı azaldı. Nihayet 2006’da Pamukkale’yi Koruma Programı için düğmeye basıldı. Çalışmaların meyvesini vermesi yaklaşık iki yıl aldı. Travertenler beyazladı, Pamukkale eski haline döndü. Bölgede turizm geçen yıl kıpırdamaya başlamıştı. Bu yıl atağa geçti. İlk üç ayda travertenlerin ziyaretçisi, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 30 arttı.