Tüketim haberleri sayfasında Tüketim hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 23879 Tüketim haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Enflasyonu kontrol altına alma hedefiyle gidilen sıkılaşma, perakende satışlara yansımaya devam ediyor. TÜİK verileri, temmuzda vatandaşın tüketim harcamalarında fren yaptığını; elektronik ev aletleri ve mobilya satışlarının ise COVID-19 pandemisinin etkili olduğu 2020 Nisan’dan bu yana en sert düşüşü kaydettiğini ortaya koydu. Veriler aynı zamanda, otomotivde rekor satışlar devam ederken akaryakıt satışlarının gerilediğine de işaret etti. Gıda grubu satışlarındaki yavaşlama ise belirginleşti.
#EnflasyonTÜİK’e göre, perakende satışlardaki büyüme hızı yavaşladı. Parasal sıkılaşma tedbirlerinin tüketime yansıdığı görüldü. Satışlar en çok elektrikli ev aletleri ve mobilya sektöründe hız kesti, akaryakıt ve eczacılık ürünlerinde ise düşüş var. Uzmanlar “Tüketici fiyatlara alışamadı” derken genellikle piyasaya ayak uydurmayan kozmetik bile yüzde 4 geriledi.
#TüikTürkiye’de, enerji tüketiminde yeni bir dönem başlıyor. 1 Ocak’tan itibaren 5 bin metrekareden büyük olan tüm binaların enerji performans sınıfının en az “B” olacak şekilde inşa edilmesi ve tükettikleri enerjinin en az yüzde 5’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamaları zorunlu olacak.
#EnerjiTüketim, bir tür eylem adıdır. Bir kullanım faaliyeti olan tüketim, her şekilde ve her çeşitte olabilir. Günümüzde tüketim çılgınlığı tabiri ile de sık sık duymakta olduğumuz bir sözcüktür. Bu tarz sözcüklerin anlamları TDK sözlüğünde de detaylı olarak yer alır. Aynı zamanda üretimin devamlılığı için gerekli bir durum olan tüketim hakkında detayları ayrıntıları ile derledik.
#TdkGünlük hayatımıza kolaylıkla entegre edeceğimiz birkaç yöntemle israfın önüne geçmek çok zor değil. Alışverişi ihtiyacımız kadar yapmak ve satın aldıklarımızın yenebilir tüm kısımlarını kullanmaya dikkat etmek atabileceğimiz ilk adımlar. Yeşilliklerin saplarından salatalar yapabilir, fazla olgunlaşmış çileklerden farklı soslar hazırlayabiliriz. Kavun, balkabağı gibi ürünlerin çekirdeklerini kavurup yemeklere katmak, pancar yapraklarını çorbaya eklemek de mümkün.
#TüketimSararmış brokolinin yenip yenmeyeceği merak edilen konulardan biridir. Özellikle kış aylarında birçok kişi tarafından tüketilmesi bakımından önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Sararmış brokolinin yenip yenmeyeceğini öğrenebilir ve bu sayede rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sizin için sararmış brokoli yenir mi ve tüketilir mi? Zararları var mıdır detaylarıyla derledik.
#SararmaSağlıklı bir bedene sahip olabilmek için yediğimiz ve tükettiğimiz besinlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu anlamda diyet yapan ve kilo vermeye çalışan kişilerin aklında muz yenir mi sorusu bulunmaktadır. Peki Diyette muz yenir mi? diyetteyken gece ve sabah kahvaltıda muz tüketilebilir mi? Sizlere diyet yapan kişilerin muz tüketmesi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#DiyetDondurma, genç, çocuk ve yaşlı demeden herkesin çok severek tükettiği, serinletici özelliklerinin yanı sıra oldukça besleyici bir besin maddesidir. Aynı zamanda da yaz mevsimlerinin de vazgeçilmezidir. Özellikle de diyetteyken gelen tatlı krizlerini en kolay önleyebilen yiyecekler arasında yer alır. Diyette dondurma yenir mi tüm detayları ile sizler için derledik.
#DiyetSon dönemde artan fiyatlar nedeniyle çiftçiler ve üreticiler izahı olmayan durumlarla karşılaşıldığını açıklıyor. İstanbul Ziraat Odaları Kurul Başkanı Ömer Demir "Fiyat sistemimizi çökerttiler, şaşkın durumdayız. Evin balkonunda yetişen yeşillik için 17-18 lira fiyat belirlenmiş" dedi.
#TüketimHer insanın mutlak bir ilacı vardır. Bu ilacın kimi zaman farkında olur işte o zaman bilinçli olarak tüketir kimi zaman ise farkında değildir ve bilinçsizce tüketir. Asıl olan, tükettiğinin yerine koyması olmalıdır. İlacı bir insan ise gönül almalı insan; tükettiği doğa ise ağaç dikmeli. Öyle ya; geri döndüremiyoruz madem... Geri dönüştürelim bari!
#ANTALYATarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Su bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması amacıyla ana sınıfları da dahil su okur yazarlığı derslerinin ilköğretim müfredatına girmesi için ilgili kurumlarla görüşmelere başladık" dedi.
#SuFındık Tanıtım Grubu Kurucusu ve İlk Başkanı Ömer Faruk Doğan "Ülke içinde tüketim seviyemiz yüzde 30-40'lara yükseltilmediği sürece Türkiye'de kendi ürünümüzün piyasasına hakim olma gücümüz azalacaktır" dedi.
#FındıkSalgın sürecinde birçok kişi kalabalıktan uzak kalmak için yazlık evlere yöneldi. Uzaktan çalışmanın da yaygınlaşmasıyla yazlıklarda geçirilen süre uzadı. CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in hazırladığı ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’ sayfiye bölgelere olan talebi ortaya koydu.
#GazetehaberleriGiden yılı, çoğumuz “Daha ne göreceğiz” diyerek uğurladık ya! Kötü bir haberim var. Astrolog Aygül Aydın ve Hande Kazanova, 2025’in birçok alanda çok daha sancılı geçeceği ve dolayısıyla bireysel ve toplumsal olarak eski alışkanlıklarımızın, bilgilerin, arkadaşlık ve dostlukların, hatta işlerimiz dahil daha birçok şeyin geride kalacağını belirterek, uyarıyor: “2025, yeni başlangıçların yılı.” Peki bu değişimlerin bizlere ve Türkiye’ye etkisi ne olacak?
#AstrologOxford Sözlüğü'nün 2024 yılının kelimesi olarak 'beyin çürümesi'ni seçmesi, çağımızın çok önemli bir sorununun en net sembolü oldu. Hepimiz "Sosyal medyayı haddinden fazla kullanıyor olabilir miyiz?" diye endişe ediyor, bırakmanın ya da azaltmanın yollarını arıyoruz. Peki sosyal medyayı kullanmayı bıraktığımızda beynimizde nasıl değişimler yaşanıyor? Cevabı uzmanlar verdi...
#SağlıkMilliyet Mimarlık Dergisi’nin 29 Aralık Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, ARTI3 Mimarlık tarafından Alaçatı’nın kıyı turizmine ve lükse dayalı plansız ve tüketim odaklı değişimine karşı gündelik yaşama sanat odaklı, yeni ve dönüştürücü bir pratik eklemek ve kente güçlü bir kamusal mekan sunmak üzere tasarlanan Arkas Sanat Alaçatı projesi ele alınıyor.
#Milliyet Mimarlık DergisiTBMM Genel Kurulu’nda devlet memurlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.
#TBMM Genel KuruluRusya, Hristiyan aleminin bayram gününde Ukrayna'ya iHA ve füze saldırısı düzenledi. Saldırının ardından Ukrayna'da elektrik kesintileri yaşanırken Ukrayna Devlet Başkanı çok sert açıklamalarda bulundu.
#RusyaSosyal medyada yoğun takipçiye sahip olan Yasin Aydın, Ankara’nın içme suyuyla ilgili yaptığı testin videosunu paylaşarak Polatlı suyunun ‘içilemez’ olduğunu belirtti ve kullanılmaması gerektiğini savundu. Video panik oluştururken ASKİ Genel Müdürlüğü, Polatlı suyu için, “Sağlık Bakanlığı tarafından 8 Ekim 2024 tarihinde alınan numuneler üzerinde yapılan analiz sonuçları incelendiğinde herhangi bir uygunsuzluğun olmadığı görülmüştür” açıklaması yaptı.
#AnkaraHerkes 26 Aralık’taki yılın son TCMB toplantısını ve faiz kararını bekliyor. Eğer beklendiği gibi 150 baz puanlık bir indirim gelirse, piyasalarda aşırı bir dalga ve heyecana neden olması zor. Ama yine de bir bakıma niyet beyanı gibi okunacak. 20 Ocak’ta Trump’ın göreve başlamasıyla ABD-Türkiye ilişkilerinin nasıl şekilleneceği ve Suriye konusunun yabancıların Türkiye’ye yatırım açısından bir değişime neden olup olmayacağı veya ne ölçüde olacağı yakından takip edilecek.
#TCMB27 sene önce hayatımıza girdi. Onun şarkılarıyla âşık olduk, aşk acısı çektik. Hayatını gözümüzün önünde yaşadı, onunla üzüldük, sevindik. Şimdi geçmişe baktığında “Bu yaşanmışlıklar beni ben yaptı, bir sürü yangının içinden çıkıp canım acısa da Zümrüdüanka kuşu gibi küllerimden doğmayı öğrendim” diyor. Deniz Seki’yle yeni şarkısı ‘Benim Hikayem’ için buluşuyoruz. Bugününü, aşkı ve şarkısından yola çıkarak hikâyesini konuşuyoruz: “Bu hikâyede yanan ben oldum. Tabii önce ben yandım, sonra da istemeden ailemi ve yakınlarımı yaktım herhalde.”
#Deniz SekiSon 1.5 ayda sadece İstanbul’da sahte içki nedeniyle zehirlenen 73 kişiden 37’si öldü. Emniyet Müdürlüğü ekipleri merdiven altı imalathanelere baskınlar yapsa da sahte içki satışının internetten ya da el altından hızla devam etmesi nedeniyle yılbaşı öncesi ölümlerin artmasından endişe duyuluyor. Şimdi diyeceksiniz ki “Ama vergiler!” Bu konuda da muhakkak çalışma yapılmalı. Zira hem ölüyoruz hem devlet daha çok zarar ediyor. Sadece geçen yıl kaçak içki sebebiyle vergisel zarar 10 milyar lira civarında. Peki sahtesi ile gerçeğini ayırt etmenin bir yolu var mı? Biz ne yapmalıyız ve bu konuyu önemli bir halk sağlığı sorunu olmaktan çıkarmak için neler yapılmalı? Sordum.
#Sahte İçkiArtık hepimiz biliyoruz: Aşırı şeker tüketmek sağlığımıza çok büyük zararlar veriyor. Özellikle de işlenmiş gıdalarda fazlasıyla bulunan ilave şekerler ağzımıza attığımız andan itibaren vücudumuzdaki tüm kritik sistemleri etkiliyor. Peki hangi organ nasıl zarar görüyor? Ne kadar şeker "aşırı" kabul ediliyor? Bu soruların yanıtları hayatınızı kurtarabilir...
#SağlıkKış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı YaşamCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, başkanlık ettiği "BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'nun üçüncü toplantısında, "BM Çevre Programı'nın raporu, Gazze'deki yıkımda ortaya çıkan atıkların temizlenmesinin onlarca yıl alacağını söylüyor. Tahmini 39 milyon ton enkazdan bahsediyoruz, yarısının bile geri dönüştürülmesinin yaklaşık 45 yıl alacağı bir enkaz. Elimizdeki imkanlar, yıkımı artırmak yerine, tahrip edilmiş dünyamızı onarmak ve sonraki nesiller için daha yaşanabilir kılmak amacıyla kullanılmalıdır" dedi.
#BMCumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulumuzun üçüncü resmi toplantısını, İstanbul’da kıymetli üyelerimizin yüz yüze ve çevrimiçi katılımlarıyla gerçekleştirdik. Daha adil bir dünya için yaktığımız bu meşalenin ışığının her yere ulaşmasını temenni ediyor, 2025 rotamızın insanlık adına hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
#Emine ErdoğanYerli Malı Haftası 2024, her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarda 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası' kapsamında etkinliklerle kutlanıyor. Yerli ürünlerin ve tutumlu olmanın önemine vurgu yapılan bu hafta 1946 yılından bu yana kutlanıyor. Yerli Malı Haftası bugün mü başlıyor sorusu aralık ayının ortasına doğru gelinmesiyle merak edildi. Öğrenciler ve veliler, bu önemli haftanın tarihini araştırıyor. Yerli Malı Haftası, her yıl Aralık ayında kutlanan ve yerli üretimi desteklemeyi amaçlayan önemli bir etkinliktir.Yerli Malı Haftası, I. Dünya Savaşı sonrası yaşanan ekonomik zorluklar sırasında ortaya çıkmıştır. Hedef, yabancı ülkelere yapılan para akışını azaltarak, milli ekonomiyi güçlendirmek ve toplumsal bilinç oluşturmaktı. Yerli Malı Haftası, sadece bir hafta süren bir etkinlik değil, aynı zamanda tüketim alışkanlıklarımızı sorgulamamızı ve yerli üreticileri desteklemenin önemini hatırlatıyor. Peki Yerli Malı Haftası ne zaman 2024, bugün mü başlıyor? 1,2,3,4 kıtalık Yerli Malı Haftası şiirleri ve etkinlikleri
#Yerli Malı HaftasıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide son yıllarda yaşanan bölgesel ve küresel krizlerle artan maliyetlerin vatandaşa yansımasını önlemek için destekleri önemli ölçüde artırdıklarını belirterek, "Bu bağlamda, tüm vatandaşlarımızın elektrik ve doğal gaz faturalarında 2023 yılında 328 milyar lira, 2024 yılının 11 aylık döneminde ise 314 milyar liralık tutar devletimiz tarafından karşılanmıştır." dedi.
#Alparslan BayraktarYerli Malı haftası için beklenen hafta geldi. Aralık ayı ortasına yaklaşırken, akıllara "Yerli Malı Haftası bu hafta mı?" sorusu geliyor. Öğrenciler ve veliler, bu önemli haftanın tarihini merak ediyor. Her yıl Aralık ayında kutlanan Yerli Malı Haftası, yerli üretimi desteklemek ve milli ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla düzenleniyor. Bu hafta, I. Dünya Savaşı sonrası ekonomik zorluklar sırasında ortaya çıkmış ve o günden beri toplumsal bilinç oluşturmaya devam ediyor. Yerli Malı Haftası, sadece bir haftalık bir etkinlik değil, aynı zamanda tüketim alışkanlıklarımızı sorgulamamızı ve yerli üreticileri desteklemenin önemini hatırlatıyor. İşte Yerli Malı Haftası örnek yiyecek listesi 2024!
#Yerli Malı Haftası Ne Zaman